COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 157
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 900

Трудна работа е това, защото все от нещо ще умрат възрастните хора, ако ме разбираш...и да, пилците се броят на пролет...така ни е измислила природата (Бог).

Надявам се това да не го мислите сериозно!
Ако ще разчитаме на естествения подбор, дайте да раждаме вкъщи, да не пием лекарства, да не се оперираме. Да живеем като в миналото. И който оцелее. 😔

# 21 901
защото много лесно може да се ваксинира населението с БЦЖ  наново и всеки да е с прясна ваксина.

Изобщо не е толкова лесно. Трябва да имаш отрицателно манту, иначе ще реагираш лошо на ваксината. Изобщо забравете за вариант БЦЖ да се раздава като бонбони, дори специалистът днес ви го каза.
Дано да е вярно това за БЦЖ-то де и ваксините, които имаме досега да пазят и от респираторни заболявания като ковид19. Дори и малко да е, в този момент всяко нещо е добре дошло.

# 21 902

Масово се мрънка (фейсбук, тук и общо взето навсякъде), че в България е забранено да си разходиш детето, но кучето може. Е в Германия и децата може да се разхождат. Без маски. Те са препоръчителни. Задължителни са за медиците.

Няма забрана да си разхождаш детето, забраната е да не се ходи по паркове и детски площадки. Не хвалете много Германия, защото и там закъсняха много мерките. Има много болни, които не се тестват и се лекуват вкъщи. Не са толкова идеални. Те не си ли правеха и там разни карнавали?

# 21 903

Трудна работа е това, защото все от нещо ще умрат възрастните хора, ако ме разбираш...и да, пилците се броят на пролет...така ни е измислила природата (Бог).

Всъщност, пилците се броят наесен. Wink

# 21 904
  • София
„Картата на разпространение на Covid-19 в света се припокрива с картата на ваксиналните политики. Страни, отказали се от ваксината срещу туберкулоза (БЦЖ), в момента са в разгара на епидемията и са силно засегнати“. Това каза пред БНР проф. д-р Любима Деспотова, председател на Българското дружество по продължителни грижи и палиативна медицина.

БЦЖ създава "трениран имунитет"

Повече тук - https://www.segabg.com/hot/category-zdrave/100-godishna-vaksina- … -shte-ni-pomogne?

Хайде и аз да кажа нещо по тая тема: Да, в някои страни етапът е "Разгара на епидемията". Случайно или не при тях БЦЖ не е било много "популярно". Това обаче по никакъв начин (все още) не означава, че в останалите страни, които в момента няма Бум, той не предстои тепърва много сериозно. Бразилия, нали беше сред постоянно ваксинираните с БЦЖ, уж с тяхна си ваксина, ама какво от  това? Те почват стабилно да катерят. У нас, в Русия и къде беше още - тепърва ще се види. Друг е  въпросът след толкова години какво е останало от тая бцж, трениран ли е добре имунитетът и пр.

Няма пряка връзка, че Разгарът на епидемията в редица страни е свързан с отсъствието на БЦЖ. Напротив, по-скоро е свързан с неглижиране и закъснели мерки.

# 21 905
И аз не разбирам изобщо критиките към Германия. Според мен, с Австрия са двете страни с най-добро управление на кризата. Навремени и премерени мерки, ангажимент на държавата към хората, добра комуникация с гражданите. Е, РКИ понякога изглеждат малко неориентирани, но в условия на криза е нормално.

И двете държави са доста пестеливи в държавните си разходи и сега могат да си позволят да бръкнат дълбоко в торбата и да подпомогнат гражданите си.

# 21 906
В Южна Испания дневните температурите също са около 20 градуса през февруари и март,...но случаите там са много, само региони Андалусия и Валенсия имат 12 000 болни....

Ето защо смятам, че вирусът е човешко, а не природно извращение.
Бях чела за чумата, че изчезнала внезапно като завалял сняг.
Не може вирус да обхване целия свят и никакви условия да не му влияят. Все някъде ще е по-лесно разпространяем и смъртоносен, все някъде няма да го има...

# 21 907
Аз разбирам защо с такива силни думи Щаба се обръща към народа, за да го сплаши, стресне, да го накара да се подчини за доброто на всички. Щото "страх - лозе пази!. Страха винаги е бил регулатор на човешкото поведение и е бил успешно използван за принуда и подчинение, но и тук трябва мяра, защото всяването на паника може да има и обратен ефект. Ей на, хората започнаха да изхвърлят домашните си любимци щот можели да бъдат носители на коронавирус. Ама какъв, ама що, няма значение и айде котката на улицата. Rolling Eyes

# 21 908
  • София

Този трябва да го подгонят с вили. Егати морала, егати етиката, егати ....

Какво му е на етиката и морала?
Откога наличието на здрав разум е признак на неморалност?

# 21 909
  • MI
И в Еквадор не е особено студено, пък горят трупове по улиците. Rolling Eyes

# 21 910
защото много лесно може да се ваксинира населението с БЦЖ  наново и всеки да е с прясна ваксина.

Изобщо не е толкова лесно. Трябва да имаш отрицателно манту, иначе ще реагираш лошо на ваксината. Изобщо забравете за вариант БЦЖ да се раздава като бонбони, дори специалистът днес ви го каза.
И какъв е проблемът с манту-то да се прави?
За другото, което твърдиш не съм сигурна - при изследването за лечение на диабет с БЦЖ, за което съм чела  го слагат през 4 седмици. За рак също мисля, че се прилага на чести периоди.

# 21 911
Трябва да се прави разлика между възможността да се прекара по-леко болестта ако БЦЖ оказва влияние и пълна защита + липса на всякакви усложнения. Това са различни неща. В следващите седмици и месеци ще стане ясно има ли връзка между ковид и БЦЖ, каква точно е и как ще окаже влияние върху ситуацията.
Ето обаче някой елементи, които са важно, защото винаги е хубаво когато се търси представителност в едно проучване да се вземат предвид многообразие от фактори.
Цитат:
"Включихме само страни с повече от 1 милион жители."
Степента на смъртност може да бъде повлияна от множество фактори, включително стандарт за медицинска помощ в дадена държава.
Повечето страни с ниски нива на доходи (17/18) съобщават за нулева смъртност, дължаща се  COVID-19 и имат задължителна БЦЖ ваксинация, съответстваща на защитната роля на БЦЖ ваксината. Това обаче може да се дължи на недостатъчно прецизно докладване и ние ги изключихме от анализа.
Анализирахме данните от 28 държави, в които имахме достъп до данни за старта на въвеждане на задължителна БЦЖ ваксинация. Открихме положителна статистически значима корелация (ρ = 0,44, p = 0,02, линейна корелация) между годината на установяване на задължителна БЦЖ ваксинация и смъртността, в съответствие с идеята, че колкото по-рано е въведена политика, толкова по-голяма част от възрастното население ще бъде защитено
Анализирахме 17 държави, при които политиката за задължителна БЦЖ ваксинация е отменена.
Въпросът с недостатъчното отчитане обаче може да бъде по-критичен за оценка на броя на случаите и ние изключихме държавите с ниски доходи от допълнителен анализ.
Източник:https://covidresource-bg.org/korelacia-bcg-i-namalena-zabolevaemost/

# 21 912
  • HH

Масово се мрънка (фейсбук, тук и общо взето навсякъде), че в България е забранено да си разходиш детето, но кучето може. Е в Германия и децата може да се разхождат. Без маски. Те са препоръчителни. Задължителни са за медиците.

Няма забрана да си разхождаш детето, забраната е да не се ходи по паркове и детски площадки. Не хвалете много Германия, защото и там закъсняха много мерките. Има много болни, които не се тестват и се лекуват вкъщи. Не са толкова идеални. Те не си ли правеха и там разни карнавали?

Е по си е ефективно да си разходиш детето до аптеката или магазина. Има много болни, защото има много хора, защото хората ходят на почивки, ходят на карнавали. Ходят и на църква, обаче забраниха литургиите. Та кажи ми пак, защо разхождането в парка е по-опасно от лидл и църквата ? Не я хваля Германия, имам база за сравнение.

# 21 913
БЦЖ-то западните страни го махнаха, защото се твърдеше, че имунитетът, който създава не е траен, така че не виждам как сега да се надяваме, че ние го имаме.

# 21 914
  • София
И в Еквадор не е особено студено, пък горят трупове по улиците. Rolling Eyes
Moля?
Линк, ако обичате, не към видео, а към статия.
В Еквадор има 3 163 случая и 120 починали.
Като почнете с подобни истерични подмятания, сте за бан, бан, бан.

Общи условия

Активация на акаунт