COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 113
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 22 140
Тези рецепти по вайбъра разпечатват ли се или така си важат в аптеката? А болничен как се издава неприсъствено?
По същия начин... По вайбъра Simple Smile
Сега сериозно - в системата така или иначе се вкарват само номера, реално на хартия на никой не му трябва болничния...

# 22 141
  • Сф
Фанфанито, бих викнала линейка и не само предвид ситуацията.Зет ми така се спаси от перитонит.Иначе щеше да е моткане и да го загубим.

# 22 142
Тези рецепти по вайбъра разпечатват ли се или така си важат в аптеката? А болничен как се издава неприсъствено?
За рецептите не знам, за болничния е важно да се вкара в електронната система. Но може най-много с един ден по-рано от въвеждането му. Хартиеният за работодателя не е проблем да се вземе и много по-късно. Това е от години, не е от сега от короната. Изпробван нееднократно от мене.

# 22 143
  • Мадрид / София
Бързия влак, дори да не развие траен имунитет, следващата среща ще бъде по-лека.
Отделно от това вирусът мутира с времето.
Не е ясно добколко ще мутира и в каква насока. За мутацията се изискват определени условия. Има две прогнози - или да изчезне напълно, или да стане хроничен както е грипа и да се проявява сезонно. Няма твърдо становище по въпроса. Само бъдещето ще покаже на къде ще реши дс тръгне гадинката вирус.

# 22 144
Ами писах тук преди седмица или две..вече не помня. Май всяка седмица давам инфо за състоянието си(( Преди пробвах да се обадя и даваше заето тел. на ЛЛ. и се отказах. Преди това още седмица пък си мислех, че е на нервна почва, натрупване и т.н. Аз си правя такива проблеми и без ковид, затова изчаках, но..3 седмици се изтощих. Ми имам бодежи в гърба, повръщам непрекъснато (няма какво, но се дера с кашлица и напъни) Нямам температура мисля, първата седмица имах лека и взимах парацетамол. Отпаднала съм много, то нормално, като не ям почти нищо (не пазя диета изобщо)  Взела съм още в самото начало всички мерки, ходя с маска, очила специални, ръкавици, мия , трия, бе ..каквото трябва... излизам на 4-5 дни за хляб и дебна уж , ама все някой ме налазва в магазина. Не знам вече.. вчера щях да звъня но заспах почти като в безсъзнание направо съм била, толкова дълбоко потъване, не се свързах. Спя много, което за мен не е типично. За сега нямам задух, но при кашлица (когато повръщам) не ми стига въздух, задушавам се на моменти. Не съм ходила никъде, но имаше около мен хора били в чужбина и то в места с вируса февруари-март. Не знам те дали са болни. Мда, първо имах страшно, ама страшно главоболие. Сега не ме боли глава така. Това е.

По вайбър важат рецептите поне при мен ги признаха, но антибиотих нямаше , та..другото май е без рецепта.
Болничен не съм искала и питала.

# 22 145
И в немските медии се появи новината за БЦЖ. Ваксината не може да предотврати инфекцията, но тя протича по-леко.

"...В Института за инфекциозна биология на Макс Планк в Берлин са "модернизирали" старата активна съставка, за да може да бъде повишена нейната ефективност....Образуват се подходящи имунни клетки, които се включват веднага след появата на инфекция. Но БЦЖ очевидно може да направи повече: подобрява и неспецифичната или вродената имунна защита. Това са клетките, които тялото изпраща на патрул, без да знае кой патоген го заплашва..."

https://www.faz.net/aktuell/wissen/medizin-ernaehrung/tuberkulos … en-16701415.html?

# 22 146
fanfanito, от кой град си? Дай ще потърсим тези антибиотици в аптеките около нас и който е близко в града, ако ги открие, да ти ги донесе?

# 22 147
  • София
Ами писах тук преди седмица или две..вече не помня. Май всяка седмица давам инфо за състоянието си(( Преди пробвах да се обадя и даваше заето тел. на ЛЛ. и се отказах. Преди това още седмица пък си мислех, че е на нервна почва, натрупване и т.н. Аз си правя такива проблеми и без ковид, затова изчаках, но..3 седмици се изтощих. Ми имам бодежи в гърба, повръщам непрекъснато (няма какво, но се дера с кашлица и напъни) Нямам температура мисля, първата седмица имах лека и взимах парацетамол. Отпаднала съм много, то нормално, като не ям почти нищо (не пазя диета изобщо)  Взела съм още в самото начало всички мерки, ходя с маска, очила специални, ръкавици, мия , трия, бе ..каквото трябва... излизам на 4-5 дни за хляб и дебна уж , ама все някой ме налазва в магазина. Не знам вече.. вчера щях да звъня но заспах почти като в безсъзнание направо съм била, толкова дълбоко потъване, не се свързах. Спя много, което за мен не е типично. За сега нямам задух, но при кашлица (когато повръщам) не ми стига въздух, задушавам се на моменти. Не съм ходила никъде, но имаше около мен хора били в чужбина и то в места с вируса февруари-март. Не знам те дали са болни. Мда, първо имах страшно, ама страшно главоболие. Сега не ме боли глава така. Това е.

Преди не беше споменала за част от симптомите или аз не съм разбрала, но не звучиш добре. Щом има и кашлица, и температура се променят нещата. Беше казала само, че се тресеш от притеснение и за повръщането.
Щом ЛЛ ти е предложил възползвай се от линейката, нека те прегледат и да си спокойна. Стискам палци!
Ако искаш пиши на ЛС да проверя кой АБ няма и дали наистина го няма.

# 22 148
Фламе, много ти благодаря.Heart От София съм.
Единия антибиотик май за повръщането или не разбрах, но в аптеката щели за утре да го поръчат казаха и няма проблем.
Вторият антибиотик е за ковид и го нямало никъде. Бил изкупен и каза, че няма и да го поръчва, няма да го намеря(( Не разбрах как ги купуват, като уж трябва с рецепта, ама свършил, че били се запасили. Не е тамифлу или какво е там, нито е от тези дето тук ги пишем. Не му пиша името, защото не е ...ми не знам дали е правилно и така..

# 22 149
Аз се свързах с ЛЛ по телефона. С мен на друг телефон чух още хора, че звънят няколко пъти, докато говорим.
Бих казала, че много загрижена и любезна беше. Изслуша ме, пита ме нещо, изпрати ми по вайбър рецепта. Каза да звъня утре и да кажа как съм нищо, че е събота. Сега се връщам от аптеката обаче (най-близката ми, нямах сила да обикалям, нещо съвсем рухнах физически) Купих сиропи и хапове, ама антибоиотици 2 вида имах, като единия да изчака до 1-2 дни да видим и да го имам ги нямаше и двата. Сега не знам къде да обикалям, моите са зле хора у нас и не искам те да ходят заради мен. Дори ми каза, че дълго съм чакала, ако трябва ще ми изпрати линейка с лекар каза. Не че държа, може и да не е ковида и да мотая хората, ама някак се успокоих (да не става де, ама..поне знам, че мога да разчитам на някаква грижа) Нямам сила сега, утре ще ходя до друга аптека в квартала, но..антибиотици май няма си мисля((
Защо не се съгласихте да дойде линейка? Утре е събота. Така ще сте по-спокойна и за близките. Решете проблема сега. Не чакайте. Вие имате нужда след като го предлага личния рлекар. Всички мерки взети навреме дават положителен ефект. Успокойте се и действайте. Знам, че ви е трудно да вземете такова решение, но то е най доброто за вас сега, в този момент не утре, не после...... Всичко ще се нареди.

# 22 150
fanfanito и според мен, щом ти е предложила да ти изпрати линейка, по добре се съгласи. Ако има нещо правят тестове и на простолюдието. Така в незнаене е още по лошо. Успех и дано всичко да е наред.

# 22 151
  • София
Сещам се, изкупиха го, естествено, благодарение отново на цялото тиражиране по медии и форуми.
Ще го заредят скоро, доколкото знам. Все пак бих се възпозлвала от линейката и прегледа.

# 22 152
  • Другата България
Скрит текст:
Ами писах тук преди седмица или две..вече не помня. Май всяка седмица давам инфо за състоянието си(( Преди пробвах да се обадя и даваше заето тел. на ЛЛ. и се отказах. Преди това още седмица пък си мислех, че е на нервна почва, натрупване и т.н. Аз си правя такива проблеми и без ковид, затова изчаках, но..3 седмици се изтощих. Ми имам бодежи в гърба, повръщам непрекъснато (няма какво, но се дера с кашлица и напъни) Нямам температура мисля, първата седмица имах лека и взимах парацетамол. Отпаднала съм много, то нормално, като не ям почти нищо (не пазя диета изобщо)  Взела съм още в самото начало всички мерки, ходя с маска, очила специални, ръкавици, мия , трия, бе ..каквото трябва... излизам на 4-5 дни за хляб и дебна уж , ама все някой ме налазва в магазина. Не знам вече.. вчера щях да звъня но заспах почти като в безсъзнание направо съм била, толкова дълбоко потъване, не се свързах. Спя много, което за мен не е типично. За сега нямам задух, но при кашлица (когато повръщам) не ми стига въздух, задушавам се на моменти. Не съм ходила никъде, но имаше около мен хора били в чужбина и то в места с вируса февруари-март. Не знам те дали са болни. Мда, първо имах страшно, ама страшно главоболие. Сега не ме боли глава така. Това е.

По вайбър важат рецептите поне при мен ги признаха, но антибиотих нямаше , та..другото май е без рецепта.
Болничен не съм искала и питала.
Изключително адекватна реакция на личния ти лекар, само това мога да кажа.
Знаеш, говорили сме с теб много пъти по въпроса. Личното ми мнение е, че не си с коронавирус, но изобщо не отлагай повече, и при положение, че ти се предлага линейка и преглед в болнично заведение съветът ми е да не отказваш. Друг е въпросът колко време чака, ей така, защото....и аз не знам защо, и според мен поне имаш нужда и от венозно вливане поне на серум и глюкоза.
Момичета, от София е Фани, тя няма да каже, ама аз ще кажа. Ако някой може да ѝ помогне поне с антибиотика...въпреки че пак ще кажа-мисля, че трябва да стигне до болница.

# 22 153
Преди време в темата пишеше (не знам дали още пише) жена, завършила микробиология. Тогава им казвали високомерно, че микробиолозите вървели по две за лев. Сега имаме ограничен капацитет за тестване, защото ги нямаме тези хора. Преквалифицирали са се, работят нещо друго. Това, което предлагате да направят сега всички, в чиито сектори няма работа. Лично аз нямам проблем да го направя. Но не можете да давате такива универсални съвети. Не знаете кой колко е вложил от душата си, от времето си, колко пари е инвестирал в това да се реализира в някаква област и да му кажете просто "ами търсят касиерки в супера". Още повече че не търсят чак толкова касиерки. С тоя супер стана като онова с индустрията, дето не била засегната, защото две фабрики шиели защитни облекла. Това ни е индустрията, две фабрики. И вашата работа с тия супермаркети същата. Ей сега веднага ще открият 30 000 работни места.

# 22 154
Whaaat? А то с условия било? Нали за всички на 1ва линия. Е, каква е ся тая глупост..
Помня преди няколко седмици бяха обявили че са ги изчислили 14 000 мед лица на първа линия. Не знам от тогава има ли дадена различна цифра, ама ако ги смятат само толкова хора значи сметките им са много криви и ще останат прецакани доктори, сестри или санитари. Сега им е момента, да не мълчат а да си излизат открито с проблемите.

Ще добавя и лабораторията, която отново не влиза в ничии сметки. А тест за вируса не е единственото изследване, което се прави на тези, и не само на тези, пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт