СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 829
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И при нас обучението е на пълни обороти. Домашни се дават и следят по всевъзможни канали. Днес от 16,00 ни е урока в Междучасие с г-н Тодоров, после е по Мат с г-жа Стоянова.

# 406
Поуспокояват се нещата и при нас. Влизат в Moodle, и от там в съответната виртуална класна стая. Провеждат си часа. Домашни задания предават пак през Moodle. Реално се оказва, че платформата има страшно много функционалности, включително видях вградено word приложение, където директно можеш да си напишеш домашното и да го пратиш, без да си играеш да пишеш по тетрадки и да снимаш. Проблем е, че явно не всички учители могат да го ползват на 100%. Не ги виня. За повечето от тях това наистина е нещо ново. По-голямата част се опитват всячески да влязат в час, но някои или не могат или изобщо нямат желание да се научат.

# 407
Здравейте, случайно някой да е наясно, кога ще излязат резултатите от пробния по МАТ в СМГ учители?

# 408
И аз си рефрешвам и чакам. Предполагам ги е забавила подготовката за онлайн обучението.

# 409
Нашите вече имаха и урок по рисуване:grinning: Напредваме в дигиталното обучение.

# 410
  • sofia
Ние нямаме още  резултат от изпита по МАТ в Междучасие,  бях забравила вече че се е явявал.

# 411
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Междучасие много отдавна излязоха резултатите.

# 412
  • sofia
Ами ние сме външни на изпита по МАТ - ни вест, ни кост. Ще им пиша.

# 413
  • София
При нас обучението тече с пълна сила, още от 8:00. Днес се събудих в 8:30 и си казах край, изпусна девойката първия час, но после я чух че вече е в час Smile
Вчера имаха и физическо за първи път, определено беше голямо забавление. Правиха различни упражнения с включени камери, за да не скатава някой Smile

# 414
Нещо много малко пишем напоследък.... Да не излезе, че от вкъщи се учи и работи повече:satisfied:

# 415
  • София
Точно така ще излезе Simple Smile

# 416
  • София
Да.
Освен това на никого нищо не се случва.
А и понеже човекът е адаптивен, вече има първи признаци на десоциализиране. 😊

# 417
  • София, център
При нас частната учителка по математика, не може да преподава онлайн, та сме само на урок по български.
По рисуване също няма как да стане, така че това го правим в къщи сами.
Онлайн обучението и е забавно, справя се, но домашните са им в нормално количество - или заради 20 минутните часове, има време и за домашните и за игри на телефона, което иначе е забранено през цялата учебна година.
Вечер правим маратон по настолни игри - Риск, Монополи, на Скрабъл ни скъсва шортите детето Satisfied
Аз и кучето сме много щастливи, че по цял ден всички сме заедно... Simple Smile
П.п. А дали не може да се включим в някоя от школите за онлайн уроци по м-ка?
Лека

# 418
Ние имахме и интересен блок по рисуване. Но пък съм разочарована от фвс. Даде им да пишат 3 презентации за волейбола. И без друго стои доста пред компютъра тези дни, предпочитам в 2та часа, за които ще пише за волейбол да подскача. Забраних й да го прави. Тя от вторник всяка вечер след часовете прави домашен фитнес с Руми от фитнесинструктор. Много й допада, дори мускулна треска има. А аз скоро няма да мога да мина през вратата, голям съм слон Sad.

# 419
  • София
Аз мога много дълго да ви разказвам за Coreldraw (обикновено не работя с тази програма), но подозирам, че не искате. 🤣
Малко излизахме днес. Леко е зловещо по улиците (някакви хора с маски бързат нанякъде).
Към дистанционното обучение изгубих интерес. Гледам да съдействам отвреме навреме за известно скатаване, за да се решават задачи. До тестове по БЕЛ още не сме стигнали, това ще е първата работа в събота.
Котката продължава да иска да чертае. По 20 пъти сутрин я местя от компютъра. Следобед за щастие спи. До края на карантината е много вероятно да се дипломира като колега. 😊

Общи условия

Активация на акаунт