СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 503
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • София
При нас по ТП-ни вест ни кост от господина...И аз правих мусака -зеленчукова обаче Stuck Out Tongue Winking Eye

# 736
  • София
Red  с патладжани както си трябва. Явно е денят на мусаката Simple Smile
Необходими продукти:                                                                                                                                                                                                      700 гр. сини домати
 сол и черен пипер
 6-8 с. л. олио или зехтин
 2 глави лук
 700 гр. телешка кайма
 400 гр. домати
 1 щипка захар
 магданоз
 1 ч. л. риган
 1 ч. л. канела
 25 гр. масло
 2 с. л. брашно
 1 чаша прясно мляко
 1 яйце
Начин на приготвяне:
Нарязваме сините домати на филии, дебели колкото един пръст. Поръсваме ги със сол и ги оставяме за около час. Загряваме фурната до 180°. Загряваме две супени лъжици от олиото В един голям и дълбок тиган. Задушаваме нарязания лук до зачервяване. Изсипваме каймата и изпържваме сместа. Прибавяме доматите, захарта и останалите подправки. Оставяме сместа да ври на бавен огън за около 20 минути. Измиваме добре сините домати и ги подсушаваме. Сгорещяваме останалото олио и ги пържим до зачервяване и от двете страни. Разтапяме маслото в малка тенджера. Прибавяме брашното, като го бъркаме непрекъснато около минута. Постепенно прибавяме и млякото. След като сместа заври подправяме със сол и пипер. Оставяме бешамела да застине за малко и прибавяме яйцето. В подходящ съд подреждаме каймата между сините домати. Заливаме с бешамела и печем за около 45 минути до позлатяване.

# 737
  • София
😂 😂 😂 И у нас днес мусака е предвидена. Добре, че кулинарията ми е хоби и нямам проблем с готвенето.

# 738
Мусакясахме, тъкмо вчера на обяд изядохме последните парчета!
По принцип майка ми готви мусака, а ние я получаваме готова .. ама сега няма
И сарми искаме, но пак са мамин специалитет, а и ние свършихме киселото зеле
Вашите по 'ТП пак са адекватни, а моят има да чертае нещо си 

# 739
  • софия
А у нас сме на пиле каша, но така ми изригна бульонът, че повече време бърсах, отколкото готвих. Сега остана да махна вратата на фурната, че чак между стъклата протече. Ужас някакъв беше. Така и не разбрах как и защо стана. Изригна като вулкан.

# 740
  • София
Най ги обичам такива случки в кухнята. Grinning
Ние пък направихме неуспешен опит да си ремонтираме контейнера на хлебопекарната (сервизите на Тефал не работят). След гледане на какво ли не в ютюб, попаднах на един италианец, който разви спечената ос с бормашина. И хайде след чука и клещите ММ извади бормашина, винтоврът, сечива всякакви. Но нищо не стана. Само дето разтурихме цялата къща. Сега контейнерът виси накиснат в някаква смазочна течност.

# 741
Ред, не знам какво му е на контейнера, ММ кисне в кока-кола или WD 40

# 742
  • София
Ами не му се върти оста. Откакто ММ спря да яде глутен, зарязахме хлебопекарната, и нещо се е спекло там. Някакви малки части успяхме да разглобим.
Да, във WD 40 e накиснат. Simple Smile
Само с кока кола не сме опитали.
Иначе много тъпо, един контейнер струва 20-30 лв, но явно няма откъде да се намери сега.

# 743
При нас по ТП-ни вест ни кост от господина...
А кой ден имате ТП по програма ? При нас се появи вчера с
Скрит текст:
"Начертаване на технически обект-на стр.16-фиг.6.Да се пречертае  дадената фигура с мащаб 1:2 и се нанесат действителните размери.Чертежа да се изработи на блоков лист."

# 744
  • София
Петък ни е по програма ТП.МИналата седмица не индикира.Очакваме дебют и по английски най-сетне Wink Абе- не съм максималист за това обучение.К'вото- такова

# 745
А, английският върви добре при нас, също и БЕЛ.

# 746
От вчера текат с пълна пара видео уроци по БЕЛ , Мат. и АЕ в гугъл мийт.Домашните и "преподаваните" теми по останалите предмети също не спират - валят на мейл.Сега е в час по мат.от Междучасие и като свърши пак ще почва да пише -проекти , домашни , ОЛВ...
Аз съм нон стоп около печката и хладилника - обичам да готвя , продукти имам , но идеите ми се поизчерпват...по три манджи на ден , а за следващия пак няма нищо...

# 747
  • София
Можеш да влезеш в някоя кулинарна група и няма да останеш без идеи.

Едвам издържам адското мърморене и мрънкане на ученика, аман. Все нямал време за почивка, само съм го юркала, заради мен бил толкова натоварен. След малко почва и онлайн курса по АЕ.

# 748
Мусака миналата седмица ядохме. Снощи и сега на обяд - пилешка кавърма. За довечера мъжото "постен" боб с наденица ще прави. Утре винен кебап. Него го пуснаха отпуска 10 дни, одеве и скандал успяхме да си спретнем докато свързвахме втори настолен компютър с интернет. Аз работя, но съм на график по принцип, та ще се засичаме повечко.
Отделно много дълго писахме домашно по химия. Теза по литература имаше също, на Българският език. Урок и домашно по математика.
По ТП трябваше гривна да плете, май не се случи. Вчера домашно-тест направи по география, щял да пише оценки. Тест по математика имаха вчера, 7 деца не го направили. Беше електронен, за време. Няколко деца за три минути го направили.
Нищо не мия, само ръцете. И пода, но както преди. И белина слагам заради кучето, но не от сега. В работата ни карат маски да носим. Живеем с баба ми. Само до тоалетната ходи и си стои в стаята. Аз й нося храна и лекарства с маска. Наборката пръска дръжките на вратите и хладилника със спирт.

# 749
Голяма веселия при нас. На учителката по математика й намериха няколко грешки в урока, който се опита да обясни.  Нищо  де, случва се  .
Учителката по ИИ праща децата до магазина да си купят кадастрон. Родител, който работи в РЗИ й пише, да прочете пак заповедта за ИП...
Учителката по НЕ отсъстваше 2 месеца, никой не я заместваше, сега се скъсва да дава домашни, при положение  че децата нямат учебници дори , а и ги няма в електронен вариант. Щото, нали, работи се по някакви принтирани подобия на учебници( 20 лв цената) ...

Общи условия

Активация на акаунт