СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 894
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Триша, честит да ти е младежа,  да е щастлив и успешен!
В тази връзка, някой запознат ли е какво се случва със срока за издаване на нов документ? Другите им продължиха срока със 6 месеца, но за нови не разбрах.

# 301
Мими, и ние досега го обсъждахме.Simple Smile
Но няма сила сега да ме накара да го водя! Днес тъкмо прочетох, че хората с неговото заболяване са от високо рисковите! Ако трябва, ще платя глоба, само да е здрав.

# 302
  • у дома
Мими, и ние досега го обсъждахме.Simple Smile
Но няма сила сега да ме накара да го водя! Днес тъкмо прочетох, че хората с неговото заболяване са от високо рисковите! Ако трябва, ще платя глоба, само да е здрав.
Моето е с асма и няма да вадим-да не кажа че е и за фризьор,ама като хвана ножиците и му острижа къдриците няма и да личи,че не го е подстригвал професоналист.

# 303
  • София
Честит да е рожденикът, много успехи му желая.
Ние успяхме да извадим лична карта миналата седмица - на следващия ден след рождения ден бяхме в районното - влизаха малко хора, чакаше се на разстояние. Два дни след това взех картата - без никакво чакане на място.
И ние много се изморяваме с това дистанционно обучение. Жонглирането между апликации, платформи, предмети за  два различни класа е ужасно натоварващо. И поне при нас, мисля, че няма да е особено резултатно.

# 304
Момчетата са лесни за подстригване. В краен случай с машинката. Вкъщи и двамата са за подкастряне, но няма и кой да ги види.
Трима, честит рожден ден на момчето ти!

# 305
  • София
Ние по случайност извадихме късмет  с ходене на фризьор и ортодонт , така че ми е една идея по-спокойно( поне за ортодонта.(Фризьор, маникюр, козметик не са ми   чак жизнено важни.Обясних и на девойката.)

# 306
В Законопроекта за извънредното положение на пръв прочит не видях нищо за новите документи. Иначе за старите  , които изтичат от влизането в сила на закона до края на октомври, удължаването е с 6 месеца. Качен в на сайта на НС при законопроекти, вижте го, може и да изпускам нещо

# 307
  • София
Триша, да е жив и здрав рожденикът!

Моят днес мина с 1ч биология, по математика им казали да гледат БНТ. Не че не го бях строила преди да прочете. Най- изнервящо и уморително за мен е, че всеки учител решава сам с коя платформа да работи, а с трима у дома ми идва в повече да правя регистрации. Надявам се бързо да свикнем всички и нещата да се канализират.

# 308
  • София
Нещо не съм обнадеждена с това дистанционно обучение. При малката е доста премерено и съобразено, но все пак е една госпожа. При големият са с google classroom, нонобикновено освен да се изгледа уча.се (по 5-6 урока на предмет на ден по БЕЛ и Мат, по другите по 1-2), имат и огромни планове, домашни и един куп помощни упражнения. Включително по ФВС. Направо не се смогва. Още от първия ден в 8 сутринта им дадоха контролно. Днес пък решиха да имат 1 час онлайн урок и голям смях се чуваше през цялото време, не знам какво научиха...

# 309
Честит рожденник, ТришаР!

И при нас валят задачки по всевъзможни канали. Децата вече искат да са на училище. Grinning "Синхронно", както му вика министърът, обаче още не, но май предстои. Трябва и да спрат да ползват школото, че ту го има, ту го няма и повече пара отива в набавянето на задачите, отколкото в изпълнението.
Да си кажа пък аз какво не ми хареса в урока по БЕЛ от Просвета. Разпознаването на глаголните времена по наставки и окончания е нещо, което явно учителите налагат, а е много папагалско. Моят младеж го отучих от това. Когато детето си осмисли изречението, винаги ще си разпознае глаголното време и няма нужда да анализира спомагателни глаголи и прочие форми.
Другото, което не ми хареса е постоянното повтаряне на НВО и точки, сякаш всичко което се поднася е само с такава цел.

# 310
  • гр.София
Да, много е  дразнещо това натякване за НВО в уроците.

У нас обучението също проходи.   Малко е какафония.  Спомних си ,имаше едно стихотворение- "Как се учи в обща стая".
Аз присъствах на уроци за 7 клас, както  и на занятия от СУ.  Накрая им заявих,че е мой ред,и ще подхвана да уча китайски с Уча се . / Без майтап,започнах/

Триша, честито на порасналото ти момче! Май здравето ви е особено важно-желая му го от все сърце.

# 311
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито Триша!
Уроците за 7 клас по БНТ2 всеки ден от един и същи час ли са?

# 312
  • sofia
Триш, да ти е живо и здраво момчето!

При моите се канализираха нещата. Дребният вчера сутринта е закъснял за училище...станал в 10. Днес му навих телефона. Изцяло минават на тиймс. Големият са изцяло на гугъл класруум.
Днес са сами вкъщи, ще видим какво ще е положението.

Поздравявам всички учители с едно видео. Има и текст отдолу, развесели ме.

Мими75, наши познати изобщо бяха изключили, че се вади лична карта след навършване на 14 и бяха отишли почти 1 година по-късно. Нямаха никакви санкции, та си мисля, че няма да е фатално забавянето в подобна обстановка.

# 313
Честито Триша!
Уроците за 7 клас по БНТ2 всеки ден от един и същи час ли са?
Мисля, че да. От 9 и от 13, като следобед може да са повторения, не съм сигурна.
При наборката дистанционното обучение ще бъде чрез школо и вайбър, съобщения със задания и срокове за изпълнение. Нищо синхронно няма да има...
Жив и здрав да бъде рожденикът!

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 09:33 от Betty L.

# 314
Здраве за рожденика и спокойствие и сили за Триша !
От 30 мин.сме на урок по мат. в Междучасие-"присъстват" три деца , господина и Междучасие.Впечатлението ми е , че май се получават нещата .Утре е  урока по БЕЛ , дано и там е успешно.

Общи условия

Активация на акаунт