Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори - 91

• 31 126
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Ире Kissing Heart, да ти е жив и здрав, севгилито! Много да се обичате и подкрепяте!! Heart Flowers Bouquet
Али Kissing Heart, да явно, че днес в З.Европа празнуват Денят на Победата!
Фенче Kissing Heart, аз не си спомням за Вашингтон пост! браво! Hands Clap

Момичета, май бая ви затрудних, чак ми стана неудобно Wink
Ако някой друг иска да познава героите/Диве Wink/, да не отваря спойлера, където слагам верните отговори Hands V
Скрит текст:
Скрит текст:

коментар от Тийми за бъдещето на дизитата.....
https://www.youtube.com/watch?v=JlNSqO8K-5c

готино ново клипче от моя дружка Hearts /фенка на Зейкад/

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 14:14 от Airra

# 586
Айре Heart Eyes напротив, много ми хареса задачката, нищо, че съм познала само 5 Smile И аз си помислих, че съм объркала Халил и Мехмет, ама така ми напомняха на очите на Мехмет в колата на светофара, когато караше Инджи отново да се оженят ... А пък Сеит изобщо липсва Smile а си мислех, че са предимно от сериалите му, за това не посочих Музафер, а страшно ми напомняха очите именно него. Нали са все очите на Киво, простено ни е Laughing Иначе сред други, винаги бих ги познала Stuck Out Tongue Winking Eye

Благодаря за клипчето! Heart
Вижте какво още открих
Цитат
Мастърс - режисьора Осман Синав наскоро в интервю (списание "Сабах", 28 октомври 2017 г.) беше попитан: " Според вас, кой в момента може да бъде наречен звезда ?"
"Всеки счита за звезда определен човек . За начало бих назовал Кенан (Имирзалъолу), това е истинска звезда. Той е голям работяга. Силно разви своя талант. И, разбира се, Къванч (Татлъту). Не бива да се забравя, че в тази професия, може да се задържиш, разчитайки не на известността си, а само на своя актьорски талант. А звездността ще си дойде сама, тя е само резултат от твоята работа."

# 587
Фенче Kissing Heart е радвам се , че ти е харесала. може да направя пак Wink по-лесна!
наистина на снимката Халил си е чист Мехмед с тия ярко сини, засмени очи.Wink

Супер неща намираш, отзива на Осман Синав си го спомням Hands V
покривам те, ако попаднеш пак на нещо интересно!

Stuck Out Tongue Winking Eye

# 588

Момичета 😍,
Благодаря ви за пожеланията!!! 🌺 Желая ви най- сърдечно да ви се връща всичко пожелано! ❤

Аууу, познала съм само 4, срамота. 😀 Трудна беше задачката, но това още по- вече засили интересът ми.
Айре 🥰,
Отново благодаря, че ни разнообразяваш толкова приятно! 💋 Когато можеш и искаш, направи ни нова. Наистина ми харесват много. 😊
Последния колаж, който си споделила, е много готин. 😊

Алинка 🥰,
Не мога да кажа нищо друго освен - Нека!!! Нека се сбъдне всичко написано в чудесния ти пост! 🙏

Фенче 🥰,
Ау, какви хубави фотки си донесла, благодаря! 💋 Друго си е ретро, по- интересни са ми, защото не са виждани чак толкова много.
Ако може да ми обясните какво точно представлява “Вашингтон пост”, че аз не можах да разбера.🤔
Добре го е казал този режисьор, само с красота и известност не може, трябва си талант. Но и да развиваш този талант, Къванч определено го прави! 😊

Пожелавам ви спокоен следобед!

# 589
Айре Heart Eyes много ще се радвам, ако ни подготвиш още задачки! И нека са труднички, иначе не е интересно Grinning Нали ? И аз за това се колебаех дали е Мемо или Халил Stuck Out Tongue Winking Eye
Благодаря за покриването! Kiss Стигнах до рекламата на Кока Кола . Прекрасен ни е шекера Heart

В очакване на тийзъра на ХС сме Laughing

И малко преводи
Цитат
Статия във вестник " Пост "
" Казах  "да " на този филм, тъй като по-рано никога не съм играл баща "
Бях на снимките на филма " Давай, синко " в който главна роля играе Къванч Татлъту. Снимките започнаха в Каш и завършиха в Истанбул. Къванч Татлъту, в своя единствен сериозен филм " Сънят на пеперудата "  показа нереален талант и разбира се, неговата следваща роля трябваше да бъде още по - добра и това именно се явява и главната причина, поради която той толкова дълго не приемаше делови предложения. Той чакаше подходящата роля и тази роля е във филма  " Хайде, синко "
- Защо казахте " да " на този филм ?
КТ - В повечето случаи разглеждам всички детайли на предлаганите ми сценарии, дълго мисля и едва след това давам отговор. Но, когато Ферат Парлак ми разказа сюжета, веднага дадох съгласието си, без дори да мисля.
- Какво именно така ви привлече ?
КТ - Красивата история. Историята на мъж, който уверено възпитава своето дете без съпруга и който се променя много след раждането на синът си. Освен това, по-рано никога не съм играл баща.
Тоест, Къванч както винаги е постъпил мъдро и се снима във филма, не заради това да увеличи броя на младите фенове, изигравайки обезоръжителен плейбой.
Що се отнася до ролите
Героят на Къванч - Али се занимава с еднодневни екскурзии. Бюшра Девели играе негова жена Лейля, която оставя детето с баща му. А детето във филма играе Алихан Тюркдемир.
След това дадохме думата на сценариста и продуцента Ферат Парлак. Той каза, че сценария на филма е написан преди 7 - 8 години . И след като Къванч е приел ролята, той самият е решил да играе в него.
Бора Егемен / режисьор на филма / - " С Къванч сме заснели 10 реклами. Аз прекрасно познавам всички аспекти на неговото актьорство. Познавам го и като човек. Именно заради това на нас ни беше леко да съпоставим актьора с героя "
Попитахме Ферат Парлак за причината за създаването на подобен сценарий и ето какво ни отговори той
" Аз самият отгледах синът си сам, от две годишен той няма майка . Освен това ние сме близки приятели с Корай  Еркин. Той също отгледа сам дъщеря си. Тези истории ми се сториха много проникновени. Тази история не е за кой да е герой, тя е история за мъж, който иска да стане герой за своя син. Един прекрасен човек, който се нуждае единствено от думите " Обичам те, татко "
- А какво ще изпитат зрителите, гледайки този филм ?
Жените ще кажат " Ах, да имах и аз мъж като Али "
Най- интересното е, че ще ни покажат всичко от различна гледна точка. Че майка оставя детето си за неговото добро. Създателите на филма дават право на избор и на жените и се опитват да покажат, че и те могат да имат своята истина.
- А има ли "лош " герой в този филм ?
Къванч отговори : " Животът ... Този мъж има своята мечта, но животът не му позволява да я осъществи "
В определен момент от разговора,Къванч каза за малкия актьор Алихан Тюркдемир следните думи : " Номинацията " Актьор на годината " аз бих искал да връча именно на Алихан " Алихан стана и му благодари.Аз го попитах : " Алихан, кой подред е този твой филм ?" но ми отговори Къванч, шегувайки се " Уверен съм, че той има повече филми от мен " Каза още, че всички ще бъдат във възторг от играта на Алихан.
В актьорския състав също така присъства великолепния певец Феридун Дюзагач. Когато го попитахме за неговата роля, той каза:  " Като видите моята роля, ще разберете, че това е хубав режисьорски замисъл "
Той не каза кого ще играе , но ние разбрахме, че той ще играе самия себе си. В този момент в разговора се намеси и Къванч : " Всъщност ,аз предложих идеята за това, брат Феридун да изиграе тази роля, тъй като съм негов голям фен. Обичам дългите пътувания и по време на тези пътувания 90 % от музиката, която слушам е на Феридун Дюзагач. Всичките му песни ги зная наизуст. Когато той дойде за пръв път на снимачната площадка, треперех от вълнение. Това е най-сладкия човек на света и моето вълнение нямаше граници. Той направи за този филм това, което не може никой друг . И аз отново , пред всички искам да му благодаря."
Питаме Къванч това, за което го питат всички - Кога ще имате дете ?
КТ - Не обичам да говоря на тази тема, защото каквото и да кажа, всички преувеличават или преиначават казаното от мен така, както им харесва. Казвам, че не искам да говоря за това, а заглавията крещят " Той не иска да става баща " Казвам, че всичко си има своето време, и това ще стане, но в заглавията твърдят " Той се ожени заради детето " За това казвам, че и ние ще имаме дете, когато му дойде времето, защо пък не ?"
- А ролята на баща даде ли ви мотивация ?
КТ - Ако не си баща, то като актьор можеш да се придържаш само към едно чувство - нежност. И ти се опитваш да заредиш всичко наоколо с това чувство. Аз много обичам децата, мога да играя с тях от сутрин до вечер. Аз имам 9 племенника, имам опит в тази работа."
- На вашия успех могат да завидят мнозина, но вие винаги много трепетно /внимателно / се отнасяте към своята работа. Търсите ли вече нещо ново ?
КТ - Да, това е така, този сценарий стана за мен един вид новаторски, откри пред мен нови врати. Именно това е, което търсех след " Сънят на пеперудата "
- Плаши ли ви липсата на успех или висок рейтинг ?
КТ - В сериала Забранена любов ние достигнахме рейтинг 27 %! А " Курт Сеит и Шура" не получи висок рейтинг, нещо не тръгна така, както трябва. Това е свързано с времето мисля, и работата съвсем не е в успеха. Заради това подобни неща вече не ме интересуват толкова."
- След сериала " Джесур и Гюзел " всички говорят за това, че ти си се издигнал на друго ниво в своята професия. Какво мислиш за това ?
КТ - Ставам по - зрял, това е и причината.
- Къванч Татлъту желае да се снима във филми, които трябва да получат колкото се може повече награди ?
КТ - Не се снимам във филмите по тази причина, но ако има награди, то аз ще бъда благодарен.
Къванч Татлъту разказа, че последния филм, който е гледал е този на Шенер Шен " Различни пътища " и много му е харесал.
" Тази година гледах много филми и всички ме разочароваха, а това е много лошо за нашия сектор."
Също така той назова филмите, които може да гледа много пъти и получава наслада всеки път -  "Scarface", "My left foot" и "Blue abbey".
Цитат
Турската преса за филма " Давай, сине "
Той е звезда, а освен това е вече женен. След сватбата непрекъснато го питат за деца. Къванч Татлъту,
 който повече от 5 години не се е снимал във филми, се завръща на екрана с филма " Давай, сине ", където ще играе баща, готов на всичко за своето дете. Това е роля, която той никога по-рано не е играл. Така, че защо той е поел подобна роля ? Срещнахме се с красивия актьор на снимачната площадка на филма, където той искрено отговори на нашите въпроси. " Идеята за това, че мога да изиграя ролята на герой заради дете, отколкото герой от улицата или селище ми се стори много по-интересна "
Той е герой за своето дете
Сериалите, в които той играе стават главна тема на обсъждане. Те събират всички и всеки пред екрана. Но особено трепетно / внимателно / Къванч Татлъту се отнася към темата на филмите. От премиерата на филма " Сънят на пеперудата " изминаха пет години. Във филма " Давай, сине " с който актьорът се завръща, ние ще го видим в ролята на прекрасен баща. Получихме възможност да поговорим с Къванч на снимачната площадка на филма, в който той изигра ролята на баща, готов на всякакви подвизи заради  своя син.
Ако не смятаме " Американци на Черно море - 2 " то " Сънят на пеперудата " е единствената сериозна роля на Къванч във филм. Именно в тази роля той доказа, че не е само актьор за ежеседмични сериали, но и талантлив актьор, който може да пренесе на своите плещи цялата тежест на филма. Той получи много награди за тази роля.
Отправяйки се на снимачната площадка на филма " Давай, сине " аз по някаква причина си помислих " Не мина ли твърде много време, пет години са си това все пак " Да, много , но би трябвало да има причина. Ето това исках да го попитам ... И още, мен много ме интересуваше защо той е приел ролята на баща , като всички именити актьори в този момент не се радват особено на ролята на родители. Мислейки върху всичко това, не забелязах как стигнахме до мястото на срещата. Събрахме се в " Театър на звука " в който снимаха последната сцена на филма. Продължаваше подготовката на снимачния процес. А ние, една група журналисти имахме възможност да разговаряме по време на обяда с Къванч Татлъту, Феридун Дюзагач, Бюшра Девели, Алихан Тюркдемир, с режисьора Бора Егемен и със сценариста и продуцента Ферат Парлак.
Видях за първи път Къванч Татлъту, от състава познавах единствено Феридун. Къванч е много обикновен, никаква горделивост. 
Цитат
Снимките на новия филм на Къванч Татлъту " Давай, синко " започнали в Каш / Анталия / приключиха тази седмица в Бейоулу в театър  Ses Tiyatrosu. Берна Скот, занимаваща се с пиара на филма каза : " Преди финалната сцена, ние с актьорите ще се срещнем за обяд с някои представители на пресата. " Аз получих покана и отидох. В дясно от мен - Бюшра Пекин, срещу мен Къванч Татлъту, по време на обяда ние задавахме въпроси на режисьора и актьорите. Други мои колеги от бранша напуснаха театъра, след като направиха снимки, но аз останах. Защото продуцентът на филма Ферат Парлак ме покани зад кулисите на филма как се прави тийзъра на " Давай, синко " Театъра и сцената са напълно готови, зад завесите мястото се е превърнало в  стая на режисьора, аз наблюдавах как се снима последната сцена. Докато дойде време за работа поговорих подробно с Татлъту. Знам го  от времето, когато той беше още модел. Сега той е звезда, която с всеки проект вдига / тегли / играта си нагоре. Сега вече той не е сладък красавец, а актьор. Ако и филма " Сънят на пеперудата " нямаше кой знае какви приходи и там и в " Курт Сеит и Шура " и в " Джесур и Гюзел " Къванч Татлъту е добър актьор. Ако той не се е съгласил да играе в такива проекти като " Черно бяла любов " и " Лице в лице" то да играе в "Давай, синко " се е съгласил на часа.
Причината, поради която веднага е казал " да " на предложението на Ферат Парлак той обяснява така : " Във филма ме снимаха в отношенията между баща и син."
Къванч Татлъту има договор с Ай Япъм , но за сега няма ясно определен проект. Актьорът каза :
" Имам 6- месечен договор с Кока Кола, заснехме една рекламна роля, продължавам да работя и с МАВИ.
В началото на 2018 г. искам да снимам още 1-2 игрални филма."
Актьорът е много трудолюбива и добре печелеща звезда. Попитах го как работейки в изтощително темпо се зарежда. Отговори ми, че гледа много филми и сериали. Сред неговите незаменими филми са " Белязаният " и " Кръстникът "
Актьорът не пожела да говори за това как оценява спечелените пари. Татлъту, който 2016 година се ожени за Башак Дизер , израснал в голямо семейство, чичо на 7 племенника казва, че много обича децата и добре ги разбира, но не пожела да отговори на въпроси за бащинството.
И колажи на Еирини за разностранните таланти на момчето ни

Ире Heart Eyes благодаря за прекрасния коментар! Kiss Свиркай си, всички сме сбъркали Stuck Out Tongue Closed Eyes И аз се радвам на ретро снимките, приятно е да видиш как красиво "остарява" любимецът ни Heart

Вашингтон Поуст е американски вестник, излизащ ежедневно с разширено неделно издание. Не зная дали на друг турски актьор са му отразявали кариерата там Thinking
Е, стига ви толкова ретро новини за днес Stuck Out Tongue Closed Eyes Да се надяваме, че скоро ще има и нови неща за споделяне, защото старото си е класа, ама ... а бе друго си е Grinning

# 590
Фенче Kissing Heart, ммм добре си се справила със заръката ми!!! Hands Plus1Flowers Bouquet
всъщност по-важните неща за ХС са си качени на 1 стр.
https://docs.google.com/document/d/1Fkh1UySLjQwEBooHCHghKw0AUbTT … Uz-y_rn-rJmM/edit
https://docs.google.com/document/d/1WkOcE1V5lO5-lXgj3sZHlmyJtUja … apfy15pHwTO8/edit

ехх и аз си чакам нещо ново......Head Band

Ире Kissing Heart,оки ще направя! Wink

лека вечер Hug

# 591
  • AMS

Ех, докато стигна до десерта и вие вече спите, дружки!!!
Та, лека да ви е нощта на всички!
Благодаря ви за споделеното!!!
Ирка, здраве и късмет на момчето и на теб!!!
Дружки, не съм ви прочела до край и не съм отворила спойлера!!!
Айре, много е интересна задачката!
Веднага си написах отговорите на листче пред мен.
Ето моите отговори >>>
1 – Кузей 2- Кадир 3 - Бехлюл
4 - Секиз  5 Музафер 6 -  Джесур
7 - Мехмет 8 - Сеит 9 - Халил

За 9-ти май, при мен беше на 4-ти и 5-ти.
Скрит текст:
4-ти май в 20.00 часа се почита паметта на загиналите с минута мълчание
и поднасяне на венци от краля и кралицата, ... пред паметника в центъра на Амстердам.
Тази година площадът беше празен и само кралят говори кратко.
А на 5-ти май е Ден на освобождението, но нямаше церемонии и тържества като преди.  
Тогава е подписан договорът за капитулацията на Германия.
Та искам да кажа, че благодарение на такива чествания съм научила историята на тази страна
и сега много ми липсват отменените мероприятия, защото ми носят ценна информация.
Тук на 27-ми април не беше честван и националния празник - денят на краля.
А минали години най-много харесвах този ден.  
И утре ще ми липсва парада в Москва,
стегната крачка на моите любими момичета, барабанчиците, ... Бессмертный полк, ...
И сега да довърша кивчетата >>>

И да се върна да отворя спойлера, и да ви дочета >>>

ПП: Дружки, мислех да не редактирам поста си, за да не си помислите,
че като съм отворила спойлера и съм си нагласила отговорите.
Спрях се, защото мернах следващия пост на Фенчето и като я зная какъв е бързак ...
Ако я бях прочела, не знам какво щях да напиша горе. Тя най-вече от бързане бърка.
Ирка, не е срамота. Като се научиш да правиш гифчета и колажи
и да гледаш само в очите му, да улавяш секундите, ще имаш доста по-голям успех.
Алинка, няма страшно. Следващия път опитай.
Та сбъркала съм само № 8. Не се сетих за Организето, а търсех Сейт.
Айре, не ни улеснявай!!! По-трудните задачки са по-добри.
Ето записката ми >>>

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 01:45 от * Diva *

# 592
Мили Кивушки 😍,
Добро да бъде утрото ви! ☀🦋

Тук съм за сърдечен поздрав и за да ви поднеса вкусно съботно кафе!

Днес цял ден ще бъда сред природата и няма да имам достъп до телефона си. Ще се “видим” довечера или утре, но мислено съм с вас, знаете си. ❤

Благодаря за всичко споделено! 🌺
И на теб, Диве, за пожеланията, бъди здрава и щастлива! 🙏

Надявам се КБТ да прекарват карантинното си време добре, да бъдат спокойни и да се радват на времето, което прекарват заедно. ❤

Желая ви чудесен и красив съботен ден! 💗

# 593
Привет, дружки! Hug

Честита ни 75 годишнина от Денят на победата! Flowers Hibiscus Аз поне си празнувам този ден с хората, които изстрадаха най-много тази война и спасиха света от хитлеризма. Нищо, че се опитват някои да изкарат американците победители в тази война , хората помнят на кого дължим всичко. Дори и днес празнуват, въпреки вируса! Преди малко гледах въздушния парад! Дори и от балконите, но хората празнуват тази велика дата!

Диве Hug  Евалла! Като за не фен на Киво, направо ми скри шапката, поздравления! Може действително, това дето правиш гифчета да ти е помогнало да познаеш всички. Не разбрах, какво общо има моя пост с редактирането на твоя ? Този път наистина не бързах, доста мислих, но явно не достатъчно Smile
Айре Heart Eyes зная, мило, че ги има на 1 стр. но имам чувството, че почти никой не чете там Thinking

Ире Heart Eyes Kiss
Пожелавам ви страхотен ден! Heart

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 12:17 от queen_fenka

# 594
Честит 9 май, Ден на Победата!!
Фенче Kissing Heart, споделям казаното Hands V.... затова и колажа ми е от рускините!

в Беларус, въпреки вируса е имало парад.......
https://www.youtube.com/watch?v=dNnnBfNoqPY&feature=youtu.be

Ире Kissing Heart, благодаря, мило за сутрешното кафенце и позитивното настроение, което внасяш! Kiss
Приятна разходка! Blush
Диве Hug, еее радвам се, че си ми харесала задачката, направо се възгордях Wink
и поздравляния за отличния резултат Hands Plus1
за споделеното в спойлера Hands V интересно ми е винаги това което разказваш за държавата, в която живееш!

нося ви някои нови нещица.....
Канал Д са се договорили с Амазон прайм/интернет платформа като Нетфликс/ за излъчване на техни сериали.
2  сериала на Къванч са в списъка-Забранения плод и Кузей Гюней.

.........................
Турската театрална и филмова актриса Нилгюн Белгюн сподели съвместна снимка с Къванч в своя Instagram.

Подписано: „От албума. По време на  карантина, гледам повторение на телевизионния сериал ЗП по канал D. Каква красива история за любовта и страстта написа Халид Зия Ушаклъгил. Всички герои са прекрасни. Създателите, актьорите, ръководителите- всичко е на най-високо ниво. Поредицата остави великолепна следа в нашата памет.Къванч също много добре предаде всички чувства на своя герой.Обичам го преди всичко като личност и заради искреността му в актьорството.
P.S .: Преди две години се срещнахме на летището и си поговорихме, когато отивахме в Бодрум “.

............
Къванч е харесал в ИГ тая снимка

и една стара/нова тяхна снимка Revolving Hearts

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 12:41 от Airra

# 595
Привет момичета 😀
Минах да Ви прочета и поздравя.
Благодаря за всичко,  което споделяте.
Ох, дано по- бързо да влизам в ритъм.
Хубав ден на всички.

# 596
Айре Heart Eyes благодаря, че споделяш казаното от мен Heart
Скрит текст:
Честно, побеснях снощи, когато чух по БСТВ как някои наглеци се опитват да променят за пореден път историята с една  абсурдна декларация, която е чиста гавра с паметта на хората, които дадоха живота си в тази война, за да я има изобщо днешна Европа Rage Защото, колкото и да им е неприятно на някои, без Русия, Европа нямаше да може да се справи сама с нацистите. А бе Франция, Германия и др. западни страни не са подписали това извращение, но нашата външна министърка Е. Захариева, естествено ДА! Money Позор ! Та по този начин се отрича жертвата и на 1 -ва българска армия, която е участвала във втората фаза на войната рамо до рамо с руските войници! Слава богу, че все още има хора, които помнят каква е истината. Интересно ми е какво ще предприеме ГЕРБ по този случай Thinking
Браво, много новинки си донесла и днес, благодаря! Kiss
Е, какво да се прави, налага се да продължим с архива за сега ...

Пепи Heart Eyes Flowers Hibiscus
И на края да си споделя песента, която ми докарва сълзи в очите, винаги, когато я слушам на този ден Heart

Прекрасен ден на всички! Heart Eyes

# 597
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното!!!
Е, резултата ми е 8 от 9. Имам една грешка.
Фенче, навикът ми е да прочета всичко и след това да пиша.
Но снощи не постъпих така, заради задачката.
Първо си написах отговорите на листчето и след това отговорите не ги четох.
Спрях да чета до спойлера с отговора.
След, като пуснах моя пост, отворих спойлера и пак се върнах да чета всичко.
Та имах предвид, че вие сте по-бързи от мен и вече коментирахте и отговора.
За това написах, че ако бях те прочела, като следващ отговор, след спойлера,
щях да напиша друго и може би щях да видя и Саръ Сарухан.
За мен  бързо някак ми се видя цялата работа, защото вечер ви чета за десерт
и не забелязвам кой в колко часа е писал и кой колко е мислил.
Най-бавната съм и за това ми се виждате много бързи.
Ето сега не знам кога ще пусна този пост, защото имам още много да пиша.
А колкото до това, че не съм фен на Къванч - Да, не съм фен на никого,
но признавам, че харесвам Къванч повече от другите му колеги.
Харесвам и всичките му роли, защото дори само без една от тях, нямаше да е Къванч.
Не мога да определя коя е най-най добрата му роля.
Старая се да правя гифчета от всички негови сериали, но не мога да не призная,
че ДК е великолепно сниман за моето хоби. И от КСШ също има доста добър материал.

Дружки, Честит празник! Честит 9 май! Честит Ден на победата!
Благодаря ви за споделеното по темата!!!

Скрит текст:
Знаете, че съм насметена с празниците, особено религиозните,
защото има разминаване с календара и ...
Така, че от години съм си изработила мой празничен календар.
Обичам моите майски празници -
1-ви май, 3-ти май, 4-ти и 5-ти май, 9-ти май и 24ти май.
9 -ти май е специален в живота ми.
В духът на 9 май съм била възпитавана и се гордея, че е така.
А то няма как да е по друг начин, защото помня още разказите
на баща ми, на чичо ми и на много други, за боевете на фронта.
Българската армия тогава влиза в състава на 3-ти Украински фронт
и стига до Берлин. Стига до подписването на капитулацията на Германия.
Капитулация, която е подписана на 9-ти май.*
Майка ми е чакала баща ми да се върне от фронта.
Когато го вижда, иска да го прегърне, а той е казал - не, имам въшки.
След няколко месеца сключват първи граждански брак.
За мен този празник е и Български.
Не случайно главнокомандващият на Бълг. армия
генерал Стойчев участва в парада на победата в 1945 г в Москва.
Имам много спомени с 9 май не само от малка, а и като по-голяма.
Но имам в последните години и доста огорчения.
Спомням си първия 9 - май след демокрацията,
когато отидох да нося венец пред паметника на Съветската Армия в София
и как се хвърлиха върху мен и приятелката ми и разкъсаха венеца.
Хем плачех, хем събирах цветята, хем ме блъскаха
и въпреки това отидохме и ги поставихме където трябва.
Е, как се забравя такова нещо.
Когато се преместих да живея тук ми беше интересно да науча,
те какво са правили по време на войната и как почитат този ден.
Интересно ми беше, защо не обичат да говоря на немски,
когато езикът е толкова близък, а все ги избива на английски.
С времето разбрах, че дори след 1945 са си променили правописа
и са го насочили към английския.
И как не. Не са могли да простят на немците, че за една нощ 1940 г
за часове са сринали Ротердам и са окупирали страната.
Кралското семейство се изнася в Лондон и от там в Канада.
В Лондон остава кралицата Вилхеамина и принц Бернард,
който е неин адютант  и командва военните сили.
Принц Бернад е дядото на сегашни крал Вилен Александър,
вече е бил женен за Юлиана и Беатрикс е била родена.  
Принц Бернат има много интересна биография и е бил летец.
По време на окупацията, на рождения ден на принц Бернард,
хората са минавали пред двореца и са оставяли по един бял карамфил.
На този ден след войната той приемаше марша на ветераните.
Всъщност на 5-ти май 1945 г принц Бернард във Вахенинген
подписва капитулацията на Германия и за това този ден е техния 9-ти май.
Белият карамфил е специален за принц Бернард и винаги го е носил на ревера си.
На погребението му беше изпратен с военни почести и с едно невероятно въздушно шоу -
четири самолета прелитат над катедралата с лафета с принц Бернард,
и единия самолет рязко се отклонява и издига над другите -  изчезващият пилот.
Миналата година на честванията ми направи впечатление,
че направиха нещо подобно като Бессмертный полк, с децата и внуците на загиналите и ветераните.
Та така от уважение към 9-ти май уважавам и се прекланям и пред жертвите на тази страна.
Оная вечер гледам едно българско предаване и виждам една дискусия за един паметник
и като дадоха паметника се сещам, че и на него като студентка съм поднасяла венци и цветя.
И сега си спомням, че сме правили това, защото е бил най-близо до факултета в Лозенец.
Ами разстроих се от приказките на един общинар, който искал да бъде демонтиран и преместен
в музея на социалистическото ... и там по договорът за опазване на съветските паметници, ....
Извади ме от обувките и не го догледах.
Сетих се, че може да е бил един от онези "демократи" дето разкъса венеца навремето.
Ох, а  снимките ми на Альоша в Пловдив, като ученичка, ...
Гледах и тази глупост, за смъкването на паметника на генерал Конев в Прага.
Не знам какво им става на "демократите" от бившите соц. страни с тази анти руска пропаганда.
Какво си мислят, че могат да отрекат 45 години от собствената си история ли.
Жалко за по-младите поколения!
Не може да се отрече Победата, не може да се демонтира историята,  
и трябва да се продължава да се разказва за войната!
Ето, че при тази последната война  с короната се видя, че всички сме неадекватни.
И най-много ще очаквам парада в Москва и Бессмертный полк. Ще има такъв.
Жалко, че не беше днес.
Човек цял живот може да се учи от историята на Втората Световна Война.
Преди малко разбрах, защо има разминаване и Алиннка поздрави  един ден напред с Победата.
На 8-ми май 1945 г. капитулацията на Германия се подписва в 22.45 ч средно европейско време.
Но в СССР / Русия това вече е 0:45 минути и за това е 9-ти май.

Извинявайте, за прекалено дългото ми излияние!!!

Приятна вечер!!!

# 598
Привет, милички Heart Eyes! Липсвате ми и се извинявам за дългото отсъствие!!! Благодаря за огромното количество прочитен материал от тази седмица Simple Smile Kissing Heart!

Напълно споделям казаното от вас за 9-ти май и ви поздравявам с празника Flowers Hibiscus! Политиците четат историята според интересите си, но истината не може да се скрие!

Скрит текст:

Сигурна съм, че следващата седмица сладурчето ни ще се покаже Wink!

Прекрасна съботна вечер Hug!

# 599
Фенче Kissing Heart и мен ме вълнува така, тази велика песен!!
абе голяма работа са руснаците!!
макар, че не съм кой знае какъв русофил Wink
Скрит текст:
охх за тия неща, за които си писала в спойлера съм пропуснала инфото, но съм съгласна с теб на 100%
Пепи Hug Flowers Four Leaf Clover
Диве Hug, прочетох те с интерес!
Аничка Kissing Heart, радвам се,че намина! Blush
интересни неща си споделила!
Скрит текст:
това исках да представя на вниманието ти Wink

хах преди малко в ТТ ми попада това Stuck Out Tongue Winking Eye

споко, колаж е..........

и Ойкю-от онлайн изява, от днес.

лека вечер Hug

Общи условия

Активация на акаунт