Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 396
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Има ли момичета от Бургас? При кого се водите на ЖК? И къде ще раждате?
Не съм от Бургас,  но се следя при Сашо Георгиоски, много съм доволна. Феталните морфологии мисля да ги правя при Мануелян, ходих при нея за БХС и останах доволна.

# 166
Привет мили момичета! Отново Аз и моите терзания.... ТСХ в петък ми излезна 3.37, а в събота, ето вижте сами резултатите... изцяло съм объркана и не знам сега да предприемам ли нещо и какво? Моля за съвет.... Благодаря ви! Да отбележа, че са правени на гладно и в една и съща лаборатория, но това разминаване просто ме застреля!

Аз на твое място бих се консултирала с ендокринолог. ФТ4 трябва да ти е по близо до горна граница при бременност, така ми каза Начев. ТСХ е малко завишено на тези изследвания, но пак е добре консултация и редовно следене на 30 дни.

# 167
А аз бих сменила лабораторията, доста голяма разлика дава в рамките на няколко часа.

# 168
  • София
Ако кръвната проба не се изследва веднага, може да даде отклонение в резултата.
Моят ендокринолог ме съветва да давам кръв винаги в централната лаборатория, където да се изследва веднага.
В повечето лаборатории в събота само взимат кръв, а самите изследвания пускат в понеделник.

# 169
По темата за главоболието - и аз го имам, но се появява, когато не съм пила кафе. След като изпия едно кафе, всичко е наред Simple Smile
mikka, ти си родена на много голям празник. Най-добрата ми приятелка има рожден ден тогава Flowers Hibiscus
mommy_v много добре е коментирала изследванията. И на мен ендото ми каза, че ФТ4 трябва да е на горна граница. ТСХ и ФТ4 са като на везна - когато едното се понижава, другото се покачва. Трябва фт4 да е високо, а тсх - ниско. Но то бебчето си взима всичко необходимо от нас, дефицитът е за нас, не за него.
Чудя се сега с това положение ако си запишем час в областен град, ще ни пусне ли полицията.. И трябва ли ни някаква бележка за това?
Много момичета, които се записаха в темата, не са писали отдавна. Как сте, момичета?

# 170
Момичета, лекарката ме постветва да проверв отново фт4 и тсх след 2 седмици. Каза, че няма да ми дава терапия тъй като ТАт и Мат са ми абсолютно в норма според изследванията. Иначе съм склонна да мисля, че моето разминаване идва от това, че дадох кръв в събота, а резултат имам в понеделник, но тогава защо взимат кръв ако знаят , че ще има разминаване в резултата? Не трябва ли да не взимат кръв така... 🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀😳😳😳 Изобщо не знам и не разбирам, затова ще се проверя отново след 2 седмици в делничен ден. А относно Фт4, мислите ли че ми е ниско? резултат 8.00, при реф 7.81-14.41? Благодаря и желая хубави дни на всички!!!

# 171
  • Terra incognita
Тат и мат може да са в норма и пак да е нужна терапия. Те просто подсказват дали се касае за Хашимото. Моите също са в норма, но съм на терапия.

# 172
И аз като Вики съм на терпия не заради хашимото. Елтироксинът е всъщност хормонът ФТ4, който се произвежда щитовидната жлеза. Ние го приемаме "наготово", защото имаме някакъв проблем, но той не винаги е свързан с антителата Тат и мат.. Според мен трябва да се свържеш с друг ендокринолог.

# 173
Karategirl98, аз по-скоро бях на преглед, на 13ти март, но преди това не бях ходила 5 седмици. Та общо взето съм го виждала два пъти, първия път беше само мехурче (нямаше още развито ембрионче). С тези мерки сигурно след Великден чак ще отида на преглед.
Jasmin, голям ми е празника и любим, нищо че не съм и именичка тогава:wink:Yum  по принцип е разрешено риба, защото е винаги през постите, не че аз спазвам, но тази година правя Христова възраст, исках да има голямо парти, май ми се размина...

# 174
Аз също пускам в София, само в главна лаборатория. Тук в Швейцария ми взимат в практиката на лекарката, не знам дали тук го изследват.

Днес бях на инфузия с желязо, след месец ще направим контрола. Ако се наложи пак ще правим. Каза, че таблетките при моя дефицит са безполезни, защото ефекта им се вижда след поне 5-6 месеца..  Видяхме и бебето, каза, че се развива добре и всичко е наред. Нашият батко щр си има братче, вече на 100% сигурен мъж! 💙 Явно ще си живея само с мъже, ММ, двама синове и мъжко куче 😂

# 175
  • София
Аз също съм с повишено ТСХ без да имам високи ТАТ и МАТ. На терапия съм, държа го в норма.

# 176
mommy_v, не само във вашето семейство са повечко момчетата. Smiley  Като гледам и в темата ни момчетата преобладават за момента. Честито за хубавите новини и всичко да е наред до края Blue Heart

# 177
Момичета, имам сериозен проблем- запек! Още в началото бях така и беше голяма мъка, но тогава приемах железо, в последствие го спрях и нещата се нормализираха до преди седмица две. Храна не ми помага! Пия и лактолоза, но и тя не оказва влияние вече. Съвети?

# 178
  • София
Мелилакс

# 179
Момичета, имам сериозен проблем- запек! Още в началото бях така и беше голяма мъка, но тогава приемах железо, в последствие го спрях и нещата се нормализираха до преди седмица две. Храна не ми помага! Пия и лактолоза, но и тя не оказва влияние вече. Съвети?
Лактолозата може да се пие по на често, понякога тр време за да се раздвижи организма, разбирай двойна, тройна доза до 90 мл. за деня, но комбинирай със стандартното сушени сливи, компоти помагат, киви и ябълки. Аз практикувах масажи на корема, преди когато съм имала проблеми, за буквално раздвиждане на червата. Сега ест., е почти невъзможно, но все пак прилагам леки движения много отстрани вляво на корема (не препоръчвам ест. за хора , които не са правили преди).

Общи условия

Активация на акаунт