Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 361
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Ооо, натаспин пия и аз. Но на мен и от Клексан си ми стават подутини, та май е все тая. 1 месец бях на клексан и отново съм си взела фракси, че поне е малко по-евтин. Мисля, че като ги бия на 45 градуса нещата са малко по-добре. В листовката пише да се бият на 90 обаче. И като стане топче ми се разнася чак след няколко дни..

# 526
Момичета, бих искала да ви попитам, предимно мамите, които са с втора, трета бременност...имали ли сте проблем през някоя от бременностите си, свързан с бартолиновата жлеза и как се справихте с него?
Моята история е следната: 9 месеца след раждането на първото ми дете, получих възпаление на въпросната жлеза и буквално не можех да ходя, да стоя права, болките бяха ужасни. Ходих тогава при АГ, който ми следеше бременността и той ме посъветва да опитам вкъщи първо да се пукне сама и след като спазих указанията му на втория ден тази гад се пукна сама, изтече всичко и настъпи огромното облекчение. Ходих пак при доктора, да види всичко ли е наред и понеже четох, че често това рецидивира го попитах ще ми се случи ли отново. Той ми каза, че не е задължително да се случи пак, особено щом по естествен път сама се е спукала. Така...забременях с номер 2, всичко точно. Нямаше и помен от тази напаст. Обаче след аборта, малко преди Нова година като влизах в банята да си взема душ, усетих, че на същото място пак почва да се подува и затова и отидох на преглед, а се оказа, че съм и бременна, което не го очаквах да се случи толкова бързо. Такова дране на живо преживях, правиха ми абразио без упойка, че мислех, че са ми остъргали до такава степен лигавицата, че в близките години няма да видя две чертички.
Обаче на всички прегледи гинекологът ми ме убеждава, че състоянието не е абсцес като предното, засега няма да му правим нищо( Дори на феталната морфология Марков ми каза същото, че щом не ме боли в началните седмици не се предприемало нищо) Ама то вече много е пораснало, нищо, че не ме боли и ми е неприятно като си взимам душ. Микробиологията ми е чиста. Ще се побъркам с товя извънредно положение като ми е и затруднено да пътувам до наблюдаващия ме АГ. Има ли някой, който е имал проблеми от такова естество някога?

# 527
Jаsmin и muuucuni,да ви питам. Едновременно пиете Натаспин и аспирин протект ли? Моето Аг,ми спря аспирина и го замени с Натаспин,но май не е много правилно .Какво ще кажете ?Не мога да се свържа с Русев и се чудя дали на своя глава да не го почна пак.

# 528
Жени, на мен отдавна ми спряха аспирина и сега съм само на фракси всяка вечер и съответно ми казаха всяка сутрин да пия натаспина. Най-добле звънни без за спираш.

# 529
Привет и от мен, ние също бяхме на преглед днес, вече на 100000% знаем, че е мъж виждаше се много ясно, та и снимка имаме хаха Simple Smile) Всичко е наред 17гс около 200гр, около 20см.  Докторката, каза че няма да за какво да се притеснявам, всичко е както трябва - ДАЙ БОЖЕ! 
На 4.05 ще ходя само за кръвни изследвания за тсх и желязо и после на 13.05 ни е феталната морфология.

Аз също гледам да се разхождам повече с детето и кучета, та сега и с мъжа ми, при нас е 23 градуса и е супер приятно! Единствено искам по - бързо да отиминава тази криза с този вирус, че някак не му виждам краят Sad и това ме депресира..

# 530
Жени, аз приемам и двете. Сутрин е инжекцията, на обяд е натаспин (него приемам през ден), а вечер е аспирин протект 100. Но имам 4 мутации, сред които една високорискова - фактор 5

# 531
Леле, Чери, как без упойка 😢 за другото не мога да се изкажа, съжалавям
Има ли някой друг с мн ниско кръвно? Чак свят ми се вие и ми се гади, искам само да лежа трети ден поред. Мн ми е отпаднало, а не съм болна, усещам си просто главата как ми се върти, днес пак ми се припадаше сутринта, буквално.

# 532
  • Пловдив
Sunny, аз само спя сутрин не мога да се събудя до 12:00,а ставам в 7:30, лягам и така.  Имам главоболие, но то е от синузита. Кръвното ми когато и да го премеря е ниско уж в нормалните граници, но цял живот съм била 120/80 и сега дори 110/70 ме тормози,  преди няколко дни беше 90/70 земята и мен ме теглеше, сега си почивам повече.
Успокоявам се, че високото е по опасно, и гледам да се движа където дори и да ми се завърти главата да не се ударя някъде,пия и по чаша кола и малко шоколад.

# 533
Момичета и аз съм с ниско кръвно и съответно ме боли глава. Айрян със сол ме спасява, както и много вода.

# 534
Здравейте, прекрасни! Flowers Hibiscus
Бих искала да се запиша вече във вашата тема, защото доста време само ви чета, а не добивам смелост.
На 29 години съм и това ми е трета бременност.
Интересен факт е, че всяка бременност ми е с предна плацента, а първите два на феталната морфология професорът все коментираше, че все от десния яйчник е оплодена яйцеклетката, за тази не спомена.  И противно на писанията, че с предна по-късно се усеща първите две бременности много рано започнах да ги усещам.
 Загубих второто си детенце в 15 г.с  през ноември 2019г и спонтанно забременях само цикъл след спонтанния аборт и постоянно съм притеснена дали този път всичко ще бъде наред и всеки ден се моля, този път да е щастлив финалът.
Бебчето върви със седмица назад, предполагат по-късна овулация и вместо в 16 и  г.с. съм в 15г.с и няколко дни, не мога да сметна точно, защото се обърквам и аз вече от това разминаване.
Терминът ми в женската консултация е 21.09, на феталната ми казаха 25.09, а по дата на последен МЦ е 17.09 😂😂😂 Имам си едно момиченце на 1г 6м., което също е септимврийче 😂😍 Прогнозата за това бебче засега е момче. И май това е от мен за сега. Дай Боже всичко този път да бъде наред до края и да гушна своята мечтана втора рожба.

Бъдете здрави!!! 💗

Майко мила, ужас! Тръпки ме побиха като знам, че имам един мисед и съм в 15 към 16 гс. 😳😳😳
Изследваха ли плода? Разбра ли се защо е тази късна загуба? То уж до 24-та гс се води, че се случват спонтанни аборти, ама ......... за мен и в 15 гс не е никак нормална загуба. Искрено и от все сърце ти стискам палци, както и на всички бременни в темата! Ох, абе бъдете здрави и щастлив финал!
Имам и друг въпрос, към дамите с предишни успешни бременности- някоя случайно да е слагала Донафил по време на бременност? Аз го слагах 10 дни заради кандида на микробиология, но вече два дни не слагам и ми се появи някакво странно бяло гъсто, даже не мога да го нарека течение, има го само по тоалетната хартия като се бърша /с извинение след малка нужда/, и е като извара.... та си викам сега от Донафила ли е???? Или нещо се повредих с тея глобули? Преди тях нямах никакво течение.... 😬😬😬 Така и така съм на преглед в четвъртък, ще питам и Доки, но и вас дами, за всеки случай не пропускам да попитам Simple Smile Поздрави и се пазете!!!

# 535
Майко мила, ужас! Тръпки ме побиха като знам, че имам един мисед и съм в 15 към 16 гс. 😳😳😳
Изследваха ли плода? Разбра ли се защо е тази късна загуба? То уж до 24-та гс се води, че се случват спонтанни аборти, ама ......... за мен и в 15 гс не е никак нормална загуба. Искрено и от все сърце ти стискам палци, както и на всички бременни в темата! Ох, абе бъдете здрави и щастлив финал!
[/quote]
evtixia123, не не изследваха плода. Всичко това ми се случи в държавната болница в родния ми град.
Когато се осъзнах от шока,може би около 20 минути след клането, повиках акушерката и я попитах точно това, няма ли да се изследва плода. Тя каза : Не! Ние тук не правим такива работи и си замина.
После една циганка от моята стая ми каза, че преди да изхвърли това от подлогата в канала( цитирам точните й думи на жената) го е взела(плода) и го е разгледала в ръце.
Ето това е. Детето ми си отиде в мръсния канал и истината е погребана някъде там.
Бях тръгнала да си правя всички възможни изследвания след аборта, но в първите седмици на Януари разбрах, че отново съм бременна и спрях.
Да, ужасена съм, постоянно стоя и си броя седмиците и се чудя този път ще прескоча ли трапа, после си казвам, че не трябва да се отдавам на черни мисл, да не предизвикам Съдбата, и единствено се моля сега всичко да е наред.
То и предния път беше наред и това кървене дето една приятелка ме успокои, че може да е раничка и аз никога не си представях, че за 5 дни всичко ще приключи, но трябва да съм силна и да мисля позитивно. Ако позволя да ме обсебят лошите мисли и параноята само ще си навредя повече.

# 536
  • Terra incognita
😵😵😵😵🤬🤬🤬😥😥😥😥😥
Не знам какво да кажа.

# 537
Боже, какви хора има, малко е да кажа, че съм потресена... Дай Боже, всичко да е наред този път ❤️

# 538
  • Пловдив
Cherry мисли положително, не мога да си представя какво си преживяла, дано не ми се и налага. На думи е лесно, но сега отново си в най-прекрасното очакване, отдай се на това бебе, мисли положително, пази се, да се молим всички да стигнем успешно до септември и да си тръгнем от болниците +1,а някой +2. 🤗

# 539
Боже, какви хора има, малко е да кажа, че съм потресена... Дай Боже, всичко да е наред този път ❤️
sunny_bunny, предполагам, че за моя случай се възмущаваш.
Аз отказвах да повярвам на думите на циганката, но един ден събрах смелост и я попитах във фейсбук въпросната акушерка. Казах й, че са ми казали, че така и така е направила.Първо я питах момченце или момиченце беше и тя ми отговори: Има ли значение?
Има да, исках да знам каква звездичка си имам там горе, да си я наричам някак. На първата фетална Марков неможа да каже със сигурност.
После я питах дали като го е разгледала е имало някакви малформации,според нея и тя ми отговори: не, видимо му нямаше нищо.
Това беше разговорът ни. След което я изтрих и не искам кракът ми повече да стъпи в тази болница.

Общи условия

Активация на акаунт