Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 369
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
И аз имах един период с хрема. Използвах физиологичен разтвор за носа, може да спите и на по - висока възглавница. При мен определено климатика влошаваше положението.

# 511
Честно казано нищо не взимам за тези неща.

# 512
Аз също усещам мъничето всеки ден по няколко пъти и вече доста по силно от преди. В началото, предният месец беше като трепване, но сега е малко по-силно вече. Когато седя приведена леко напред или когато лежа. В пъвата си бременност също беше така, горе долу. Ха, ето, даже сега ме побутва Blue Heart все едно разбра, че за него става дума Sweat Smile Чувала съм, че при майки с първо бебе уж, малко по-късно се усещали, но не мисля, че е съвсем вярно съдейки по мен с първата бременност. Даже като казвах на лекарят ми тогава, че сякаш усещам някакво трептене, той не вярваше и казваше, че може би се залъгвам с газовете в корема, къркорена на червата или просто си въобразявам. Наслаждавайте се момичета, това е най-вълнуващото преживяване за една жена, нейната бременност. После също е хубаво, когато се появят малките човечета, но с тях идват и грижите и други неразположения.
Аз исках да питам, тези от вас, които си имат хемороиди от първото раждане или по други причин, дали понякога усещате дразнене, подуване? Аз от известно време, много често през нощтта, ако се събудя усещам лек дискомфорт, мисля си, как ли ще е този път след второто раждане, ако е пак по есетесвен път? Първият път за мен по-голям ужас и болка от хемороидите и епизиотомията нямаше. Предпочитам да родя 5 пъти, отколкото да ме клъцна, шият, дупето ми да е като майска роза и седмици наред да не мога да седя, лежа и въобще някакъв ужас бе за мен.

# 513
В повечето случаи, хемороидите се получават след първото раждане, защото при първескините пълното разкритие идва по-бавно, по-трудно и с повече напъване. Всяко следващо раждане е по-леко и лесно, така че не се страхувай от сега излишно. Simple Smile Най-вероятно няма да се влоши ситуацията с хемороидите, а ще олекне. Simple Smile

# 514
Аз съм вече 19 седмица и от време на време най - вече вечер усещам как бебчето все едно ме драска отвътрешната страна на корема около пъпа. Нз на това ли казват пърхане? При мен е по скоро като дърпане на кожата. И двамата с ММ нямаме търпение да усетим първото ритниче.

Аз пия от време на време витамини премама, според моето АГ няма нужда да пия лекарства. Той не е привърженик на излишното пиене на хапчета.

След толкова седмици стоене вкъщи, най голямата ми радост е като идем да пазаруваме да вземем нещо за малката, вчера от кауфланд взехме активна гимнастика за 9лева, някакво голямо намаление имаше и две мн красиви бодита. Нямам търпение да сме "свободни" и да ходя по магазините Simple Smile

# 515
Здравейте, днес и аз бях доста активна, но не съм броила крачки защото чистих задната тераса, която е открита и гълъбите я използват за тоалетна. Изметох я, измих я с вода, доместос и с парочистачката, стана много свежа. Много се забавлявахме на въздух с малката, обядвахме, писахме букви, играхме на топка Simple Smile на вън фучи супер силен вятър и студ, а нашата тераса е на завет и като се показа едно слънце....

За хемороидите, аз бях секцио но имах зверски запек през цялата 1ва бр и си влача 2 от тогава. Затова сега следя внимателно какво ям, колко често ходя до тоалетната, и гледам всеки ден да има някаква по разхлабваща храна в менюто ми, и повече вода...

Бебето веднъж го усетих за около15 мин яко ме ръчка Simple Smile но от тогава съвсем леко пърхане вечер... нямам търпение  да дойде сряда тогава ми е прегледа, не съм ходила от 4 седм..

# 516
Аз все още нищо не усещам Sad Утре съм на преглед, искам само всичко да е наред пък, когато тогава. Много се надявам, скоро са го усетя да ми е някак по - спокойно..

За първи път получих хемороиди с първата бременност, от самата тежест на плода, реално родих секцио и не съм имала проблеми с корема, но факт. В края на 7м беше кошмарно, единственото, което ме спаси беше един домашен мехлем, за който ми дадоха рецепта да си направя. Не можех да седя и спя от болка.

При нас е много топло, над 18 градуса без грам вятър само слънце, рахождаме се по минимум 2 пъти с кучето и малкия и понякога и 3ти път правим разходка, онзи ден карахме колела.. Последните 2 дни седим по цял ден на балкона на слънчице и си почиваме Simple Smile

# 517
  • София
Здравейте! Бих искала да се запиша във вашата тема.
От София съм, 18г.с., термин 05.09. Следя се в Щерев. Скоро не съм ходила. Пропуснах преглед на 20.03, че нямаше кой да ме закара, а сега записах за 08.04. Надявам се всичко с бебче да е добре. Все още не е уточнено дали е момче или момиче.

Забравих да добавя, трета бременност ми е, на 37г. съм. Имам две каки, едната на 9г, другата на 1,6 г. Още кърмя втората. ☺️
Имате ли ФБ групичка?

Бъдете здрави 💗
Здравей и добре дошла при нас. Аз също съм на 8ми на преглед в Щерев и съм на 37г Wink Ти при кой се следиш?
Аз съм при Коновалова, но онзи ден ми се обадиха, че щяла да отсъства цял месец и записах час при друг, за да не пропускам.

# 518
Здравейте! Бих искала да се запиша във вашата тема.
От София съм, 18г.с., термин 05.09. Следя се в Щерев. Скоро не съм ходила. Пропуснах преглед на 20.03, че нямаше кой да ме закара, а сега записах за 08.04. Надявам се всичко с бебче да е добре. Все още не е уточнено дали е момче или момиче.

Здравей и добре дошла при нас. Аз също съм на 8ми на преглед в Щерев и съм на 37г Wink Ти при кой се следиш?
Аз съм при Коновалова, но онзи ден ми се обадиха, че щяла да отсъства цял месец и записах час при друг, за да не пропускам.

При кого те записаха, аз съм на преглед на 22.04. Радвам се, че се събираме ив Щерев вече няколко девойки, ще може да си обменяме инфо.
Аз да споделя, момичета, записах се на ЖК. Сестрата ми обясни, че понеже сега е забранено, те са писали писма до Здравната каса, получили неясни отговори. За това ми написаха на направлението, че съм с болки в корема и оплаквания, защото можели да преглеждат само бременни с проблеми. Та по-този начин ми пуснаха изследвания, прегледаха си ме, видях бебо - всичко е наред, (но пак няма пол Stuck Out Tongue ) Явно сега така ще може да се запише човек, защото доктора много се изненада, че съм в 15г.с.+5 и сега чак идвам.

# 519
Най-накрая прегледа ми се осъществи! 😍 Нашето момченце вече е 200гр. 👶💙 Това, което усещам в коремчето явно е от бебчо, а не къркорене на черва 😁. Сега ме записаха са ФМ на 01.05. Тогава трябва са съм около 21-22г.с. На ММ му стана много кофти, че не успя да го види, че и другият път пак няма да стане

# 520
Здравейте, прекрасни! Flowers Hibiscus
Бих искала да се запиша вече във вашата тема, защото доста време само ви чета, а не добивам смелост.
На 29 години съм и това ми е трета бременност.
Интересен факт е, че всяка бременност ми е с предна плацента, а първите два на феталната морфология професорът все коментираше, че все от десния яйчник е оплодена яйцеклетката, за тази не спомена.  И противно на писанията, че с предна по-късно се усеща първите две бременности много рано започнах да ги усещам.
 Загубих второто си детенце в 15 г.с  през ноември 2019г и спонтанно забременях само цикъл след спонтанния аборт и постоянно съм притеснена дали този път всичко ще бъде наред и всеки ден се моля, този път да е щастлив финалът.
Бебчето върви със седмица назад, предполагат по-късна овулация и вместо в 16 и  г.с. съм в 15г.с и няколко дни, не мога да сметна точно, защото се обърквам и аз вече от това разминаване.
Терминът ми в женската консултация е 21.09, на феталната ми казаха 25.09, а по дата на последен МЦ е 17.09 😂😂😂 Имам си едно момиченце на 1г 6м., което също е септимврийче 😂😍 Прогнозата за това бебче засега е момче. И май това е от мен за сега. Дай Боже всичко този път да бъде наред до края и да гушна своята мечтана втора рожба.

Бъдете здрави!!! 💗

# 521
Здравейте момичета, аз също днес минах преглед и съм много щастлива! Имаме предположение за девойка.  👧🏼 Доста поогледа, но каза, че със сигурност ще разбера на следващата фетална. Всичко друго е в норма с мен и бебКа. Вече искам да кажа на всички, но ме е страх да не се смени предположението.

# 522
Добре дошла CherryCherry_Passion . Пожелавам ти лека бременност и мисли позитивно , всичко ще бъде наред Hug

# 523
Two Hearts Привет, момичета! Доста имах за четене днес във форума Smiley и си записах на един лист какво да споделя..
Много се радвам, че членовете на темата ни се увеличават. Purple Heart Нека да имаме само хубави новини.

За магнезия мога да кажа, че и аз го пия след хранене (на обяд), но си взех диаспорал, който е под формата на прах и се разтваря във вода. АГ ми каза да си избера какъв магнезий да пия (магнерот, биолектра магнезий 234, диаспорал). Сутрин си слагам клексана и пия елтироксин, като закуся пия неофолика и биозин мама, на обяд пия омега 3 и магнезия, а вечер аспирин протект, витамин Д и желязото. Всичко ми е предписано след изследвания. Между другото да питам момичетата на фракси/клексан: Вие в паласките ли биете сега, когато коремът вече расте, или още си биете около пъпа?

Много ме впечатлихте колко много ходите на ден Revolving Hearts Аз правя между 3000-5000 крачки вкъщи най-много, като в същото време гледам ТВ или слушам музика.

По темата за усещането на бебето и аз ще напиша, че не е постоянно, най-често е вечер или когато съм легнала по гръб или седнала на компютъра. Като ви чета, нищо различно при мен. Simple Smile

За храните - не се лишавам от тези храни, само сирената, които са изброени, не купувам (то и тук на село ги няма де Smiley ). Чудя се само какво да готвя. Днес направих спаначена супа с фиде и ориз, като спанакът беше замразен на пюре (купувала съм го от ЛИдл) и едно свинско взех да направя пържоли, че мъжо няма да яде само постното.. Но направо вече се чудя какво да готвя.. Сутринта си направих попара с мляко и бисвити (нещо, което по принцип не ям. Мляко само в кафето си слагам)

Хубав ден на всички! Flowers Hibiscus

# 524
Jasmin все още бия инжекциите в корема около пъпа, но започнах да правя алергия напоследък и сега сменям с Клексан. Мислих си, че ще ми ограничат поне малко лекарствата и витамините, а те отново се увеличават. Днес ми изписаха и Натаспин.

Общи условия

Активация на акаунт