Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 35 463
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Привет от моя 5ти ден вкъщи, положението за сега е под контрол, но малката е вече кълбо от нерви. Не толкова от липсата на излизане, ами от игра на открито, комуникация с деца, с други хора освен мен и от много отпуснатия режим. Много благодаря на момичетата, които пуснаха клипчета за гимнастика, много се забавлявахме двечките и днес пак ще правим за тонус.
Jasmin, аз ползвам също на Палмърс продуктите, които са посочени тук, доволна съм, кокосово масло също, но сега не успях да си взема. Стриите разбира се, зависят от тип кожа и предразположение, но тези продукти ще помогнат на кожата да е мека и еластична, когато почне яко да се опъва от сладките коремчета.
Хубав ден, стойте си вкъщи и се пазете Simple Smile

# 91
deli, лека бременност ти желая и всичко да е наред Flowers Hibiscus
iv_nikolova, и аз сякаш забелязвам, че огладнявам изведнъж и някак по-често. Всъщност нямам промяна в храненето, но имам едно допълнително. Сутрин закусвам кис.мляко с мюсли и нарязан плод(най-често банан), на обяд и вечер нещо готвено, а вече имам и лека закуска около 16 часа. Хапват ми се домати и краставици доста Simple Smile и си купувам. Страшно ми се яде вкусна сочна прасковка (не знам дали ще има на пазара) Flowers Peach
Betty е права за Вигантола. Отидох в аптеката, дадох си рецептата и казах, че съм бременна. Тогава ми дадоха. Спирт ми дават само когато си купувам инжекциите и Биозин мама си намерих - последна кутийка им беше.
Ходих да си взема болничния от комисията и го занесох на счетоводителката и това ми беше излизането Smiley
Много ви благодаря за информацията за крема и олиото за стии Flowers Hibiscus Имам типичното коремче като за бременна с момче - стегнато и някак "остро", но се мажа. Преди месец, когато не се мажех, имах адски сърбежи. Използвах едно масло от пшеничен зародиш без миризма, което си бях купувала, за да си мажа косата. Това масло е на свършване и затова поисках от вас мнение за мазилата Simple Smile
Бързо възстановяване на всички, които изпитват някакви неразположения

# 92
По повод парацетамола, максимално разрешено количество за 24 часа е 4 гр. за бременни., в България парацетамола е 500мг, т.е. може да се пият до 8 таблетки за 24 часа! Високата температура е по опасна от парацетамола. Преди месец изкарах лечение с парацетамол и други неща заради инфекция в кръвта и урината. Аз също не пия лекарства по принцип, но е началото на бременността бях с 39+ температура и за малко да загубим бебето, заради ината ми да не се тъпча с хапчета. Другото полезно при настинка са инхалациите, аз правех с физиологичен разтвор и капка, две лавандулово масло, бързо спряха хрема.

# 93
8 парацетамола в ранна бременност до 12 г.с. са безумие, но всеки има глава на раменете си и решава за себе си. Ако температурата се вдига бързо след приема на парацетамол и остава висока, е добре бременната жена да бъде хоспитализирана за включване на системи и постоянно наблюдение - лекарите имат и други начини за овладяване на високата температура, а не тъпчене с парацетамол вкъщи.
Ако ви е втръснало от фейсбук групи, където има цензура и трябва да коментирате само в общите постове, без да ви разрешават да публикувате свой собствен пост, заповядайте в тази септемврийска група - тук цензура няма.  Simple Smile

https://www.facebook.com/groups/septemvri2020

# 94
Аз се обърках с тия групи, нещо станаха твърде много 😂 има една голяма, има и една тайна, създадена от ioni_666, тази май се явява трета 🤔

# 95
Не са три, а шест.  Simple Smile

# 96
🤣 Тука вече нз какво да кажа 🤦‍♀️

# 97
# 98
Боболинка, благодаря ти за споделената информация Simple Smile Нещо полезно на нас - бременните.

# 99
Мерси и от мен за информацията от министерството! Simple Smile

По въпроса с парацетамола - миналата седмица още когато се почувствах зле, се обадих в болницата ми да се консултирам и ми казаха, че мога да пия спокойно до 3 парацетамола на ден. Казах, че само питам, ако случайно вдигна температура дали с него мога да я свалям и казаха, че дори е по-добре да не чакам този момент, а да започна превантивно с 2 пъти на ден по едно хапче, за да не се усложнява ситуацията. На следващия ден вдигнах лека температура, но може би от парацетамолите, бързо утихна и си остана само за тогава.
Инхалациите наистина много помагат също, подкрепям и аз с две ръце! Simple Smile

# 100
Аз споделям, какво е тук.. Като не говорим да се пие на всеки 3 часа, обикновенно на 4-6 по 1мг, т.е. 1 прием от 2 таблетки (тук си дават директно от 1гр) Явно в Швейцария живеем различни хора, предвид това, че в България съм обиколила стабилно доктори, мога само да кажа, че тук са на светлинни години от нас.. И съм склонна да вярвам много повече на практиката тук, отколкото на “българските лекари”.. Не искам да обидя някого, просто за съжаление медицинските грижа в България са под всякакво безумно ниво! Казвам го от опит, аз си обичам страната дори планираме да се завърнем, но това е нещо което ме побърква.. Лятото детето ми беше оперирано тук и се наложи спешно да пътуваме до България заради мъжът ми, трябваше да се смени превръзката на детето.. Ей Не мога да повярвам колко беше сложно обиколихме 4 болници и никой не може да смени адекватно една превръзка, операцията беше лепна имаше лепенки, “като по филмите с които лепят вежди” ейй те нашите не знаеха какво е това.. Тук детето беше на превръзка, ами той не разбра, че е бил в болница. Искренно се надявам в България медицината да стане поне на половина добра колкото тук.. 🍀 Межодругото те искаха да ме хоспитализират, даже ме приеха за няколко часа на системи, просто за съжаление нямаше как да остана в болницата, защото имам малко дете за което няма кой да се грижа, понеже баща му работи.

# 101
Аз споделям, какво е тук.. Като не говорим да се пие на всеки 3 часа, обикновенно на 4-6 по 1мг, т.е. 1 прием от 2 таблетки (тук си дават директно от 1гр) Явно в Швейцария живеем различни хора, предвид това, че в България съм обиколила стабилно доктори, мога само да кажа, че тук са на светлинни години от нас.. И съм склонна да вярвам много повече на практиката тук, отколкото на “българските лекари”.. Не искам да обидя някого, просто за съжаление медицинските грижа в България са под всякакво безумно ниво! Казвам го от опит, аз си обичам страната дори планираме да се завърнем, но това е нещо което ме побърква.. Лятото детето ми беше оперирано тук и се наложи спешно да пътуваме до България заради мъжът ми, трябваше да се смени превръзката на детето.. Ей Не мога да повярвам колко беше сложно обиколихме 4 болници и никой не може да смени адекватно една превръзка, операцията беше лепна имаше лепенки, “като по филмите с които лепят вежди” ейй те нашите не знаеха какво е това.. Тук детето беше на превръзка, ами той не разбра, че е бил в болница. Искренно се надявам в България медицината да стане поне на половина добра колкото тук.. 🍀 Межодругото те искаха да ме хоспитализират, даже ме приеха за няколко часа на системи, просто за съжаление нямаше как да остана в болницата, защото имам малко дете за което няма кой да се грижа, понеже баща му работи.

Аз лично, не съм съгласна с изложеното и написаното, мила mommy_v 🤞🤞🤞 Българският лекар не бих го заменила почти в 90% от случаите, тъй като ако го заменя ще бъде само в някакъв извънреден случай. Аз лично имам опит със здравната система в Англия - емиии, няма такава гадория, тъпотия и всичко най-смотано като определение, което се сетите. Мен лично английската система ме изнерви толкова много, че си пожелавам никога да не ми се налага да разчитам само и единствено на нея. Съгласна съм също, че поради ниския праг на финансови възможности за страната, има много лекари-търговци. Има обаче и много такива, които знаят какво правят и го правят по възможно най-добрият начин! За мен българският лекар е незаменим на този етап, защото съм видяла и другата страна на монетата, когато се молиш на Бог и хиляди индийци, да те изпратят на истински квалифициран лекар-специалист Simple Smile Това, дето си написала, че не знаят как да сменят превръзката, вероятно е било във времена преди поне 10-20 години, честно казано медицината в България е изключително добре развита и лекарите не спират да се квалифицират и обучават, за да са конкурентно способни на световно ниво, с тенденцията да избягат от страната примерно, за да са финансово стабилни Simple Smile Не излизам да ръкопляскам всеки ден на терасата в 21:00 часа, НО почитам и уважавам, също оценявам и благодаря, че имаме Лекари!!!!

# 102
Добро утро, момичета! И честита първа пролет Flowers Hibiscus

Аз гледам "На кафе" сутрин, защото сега не може да се излиза.. Дават бременна жена в момента.. Разглеждам сайтове за дрехи и само се чудя какво да си поръчам, но досега нищо не съм. В този ред на мисли вие правите ли поръчки онлайн и доволни ли сте?
Исках да ви питам и друго - с вагинален ехограф бебето го измериха, че върви 10 дни напред, а с коремен върви с 5 дни напред. При вас има ли разлика, когато ви гледат с коремен и с вагинален?

# 103
Мен вече ме гледат само с коремен, от 8ма седмица някъде , но още от началото бебето си върви точно по седмиците +-1 ден.
Обаче все пак доколкото знам вагиналния е по-точен.
Аз още не пазарувам, въпреки че едвам се сдържам Grinning Гледам да пестя сега, поне за мен, а за бебчето мисля пак към 7-8 месец да пазаруваме. Тамън ще е лято и ще е отминала цялата паника (надявам се) Simple Smile Но си взех едни дънки от LCW, защото моите не ми стават вече.. имат дрехи за бременни на доста прилични цени, H&M също имат Simple Smile

# 104
Аз за себе си искам нещо да си купя - някакви по-свободни дрехи или клинчета. Снощи си измерих корема точно на височината на пъпа - 88 см, а гърдите ми от 90 преди забременяване сега са 95 см. и трябва някакви нови сутиени да си взема Smiley

Общи условия

Активация на акаунт