Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 494
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, в крайна сметка моята докторка е на мнение също, че 3.27 е високо ТСХ за бременност. Ще търся ендокринолог в кризата! Пожелайте ми късмет, че пак и отново съм притеснена!

Не ти трябва ендокринолог - все пак ТСХ не ти е 9 или 10. Излишно те наплашиха тук някои девойки, че даже и за Хашимото са писали...
Не се стресирай - забременяла си при добро ТСХ и е напълно нормално да се повиши от самата бременност - това е физиологично повишаване. Нормата за втори триместър е до 3, така че пусни отново ТСХ в друга лаборатория, но сутрин, на гладно, без да си стресирана и да, в делничен ден - за твое успокоение.  Simple Smile
Ако пак излезе малко над 3 - купи си Еутирокс от 25 микрограма и пий само по 1 хапченце сутрин на гладно, поне 30 минути преди хранене. Това е най-ниската доза. Пиеш го 3 седмици и после пак пускаш ТСХ, контролно.
Отново да те успокоя - ендокринолог не ти трябва, не си слагай сега и това на главата, излишно е.
При толкова малки отклонения и наблюдаващият АГ може да вземе адекватно решение.

# 181
Това са подготвителни контракции, т.нар. конракции на Бракстън Хикс. Нормални са, няма страшно.
Ех, надявах се е да е бебето Grinning Само, че не ми се втвърдява целия корем, а на региони, основно от дясно. Така ли трябва да е? То аз не се притеснявам, защото не изпитвам болка или нещо такова просто ми стана интересно Simple Smile Честно казано сега като нямаме прегледи нямам търпение да почна да го усещам, за да ми е малко по-спокойно, но съм 14с и май е рано :/

# 182
  • Terra incognita
Никой не я е плашил с Хашимото, просто споменахме, че тат и мат се изследват с тази цел. Ендокринолог няма да й навреди, има специалисти, които се занимават само с бременни, в пъти по- добре е да си направи консултация, отколкото да е в чуденка и да се самолекува с Еутирокс.

# 183
Престани да плашиш момичето. Много разбираш и за контракциите, и за Еутирокса - голяма скука те е налегнала, май, но не е добре да стресираш излишно вече притеснено момиче. Дали ТСХ е 2,5 или 3 няма голямо значение - в норма е за втори триместър - не й трябва да търси ендокринолог във вирусна епидемия.

Димитрова, това по-скоро звучи като бебчето. Simple Smile Ако беше контракция - се стяга целият корем, а не само от едната страна.

# 184
Момичета, в крайна сметка моята докторка е на мнение също, че 3.27 е високо ТСХ за бременност. Ще търся ендокринолог в кризата! Пожелайте ми късмет, че пак и отново съм притеснена!

Не ти трябва ендокринолог - все пак ТСХ не ти е 9 или 10. Излишно те наплашиха тук някои девойки, че даже и за Хашимото са писали...
Не се стресирай - забременяла си при добро ТСХ и е напълно нормално да се повиши от самата бременност - това е физиологично повишаване. Нормата за втори триместър е до 3, така че пусни отново ТСХ в друга лаборатория, но сутрин, на гладно, без да си стресирана и да, в делничен ден - за твое успокоение.  Simple Smile
Ако пак излезе малко над 3 - купи си Еутирокс от 25 микрограма и пий само по 1 хапченце сутрин на гладно, поне 30 минути преди хранене. Това е най-ниската доза. Пиеш го 3 седмици и после пак пускаш ТСХ, контролно.
Отново да те успокоя - ендокринолог не ти трябва, не си слагай сега и това на главата, излишно е.
При толкова малки отклонения и наблюдаващият АГ може да вземе адекватно решение.

Eli-to3, благодаря ти миличка!!! Точно на време в точния момент ми даваш кураж! Аз все пак направих консултация и сега ме терзае въпроса добре ли ми е ФТ4, като моят резултат в момента е 8.00, при реф граници 7.7....-14.4...? За справка само, септември 2019 последно съм го изследвала и ми е бил 12.4 пак при същите референтни, но тогава не съм била бременна. Сега съм във втори триместър - началото... 🤷♀😳😳😳 Оф, изморих се с тези хормони тези дни, честно. И една депресия ме наляга покрай този вирус и това затваряне в къщи, сега и този сняг! 😄😄 Изобщо положението е “бляяяяяк” ...

# 185
  • Terra incognita
Изключително неадекватно е да даваш акъли на бременна жена да си купува сама Еутирокс и да не се занимава с лекари. Една консултация с подходящия специалист по тел е напълно достатъчна, само трябва да види резултатите и да разпита момичето.
Държиш се изключително фамилиарно, не ти дължа обяснение дали скучая.
Момичета, никога не се лекувайте по съвети във форум, има лекари !!!
Относно контракциите- коремът ми се е "изкривявал" на една страна.

# 186
Напълно подкрепям Вики! Ели не е редно да съветваш, което и да е момиче да си самоназначава лекарства. Задължителна консултация с ендокринолог! Без експерименти!

# 187
сега ме терзае въпроса добре ли ми е ФТ4, като моят резултат в момента е 8.00, при реф граници 7.7....-14.4...?

Не е за вярване, че някои скучаещи девойки с такава увереност всяват страх и то излишно. Ти си здрава жена - не си била диагностицирана преди със заболяване на щитовидната жлеза. При здрави бременни, се изследва само ТСХ и фт4. Незнайно защо те накараха да изследваш и антителата... Както виждаш, твоите ТСХ и фт4 са в норма - не се поддавай на излишни страхове, защото високата тревожност води до маточни контракции, които вече могат да донесат риск, за разлика от твоите щитовидни хормони.
А ти споделих моята доза Еутирокс, предписана ми от моя АГ при същото ТСХ - просто звънни на твоята гинеколожка и се консултирай, ендокринолог не ти трябва при ТСХ 3.
Пожелавам ти само положителни мисли и приятно бременеене.  Simple Smile

# 188
  • Terra incognita
Кой я плаши и с какво? Едниственото, което й даваме като съвет е да се консултира със специалист. Май ти скучаеш и се чудиш с какво да се заядеш.

# 189
В нейния случай, и АГ може да я консултира, и то по телефона, защото щитовидните й хормони не показват сериозни отклонения. Не й трябва да виси пред кабинета на ендокринолог, където не е ясно дали няма да чакат и заразно болни пациенти. Че и да дава излишно пари - хайде няма нужда. Както вече написах, нейното ТСХ не е 9 или 10, та да се юрка за ендокринолог.

# 190
  • Terra incognita
Аг- то не е ендокринолог, както и ти.
Кой я кара да виси по опашки? Има телефони, има мейли за тази работа. Ти не й прави разчет на финансите, на теб ако ти се свидят пари за преглед, на други не им се свидят.
Само специалист може да каже има ли, аджеба, нужда от терапия, или не.

# 191
сега ме терзае въпроса добре ли ми е ФТ4, като моят резултат в момента е 8.00, при реф граници 7.7....-14.4...?

Не е за вярване, че някои скучаещи девойки с такава увереност всяват страх и то излишно. Ти си здрава жена - не си била диагностицирана преди със заболяване на щитовидната жлеза. При здрави бременни, се изследва само ТСХ и фт4. Незнайно защо те накараха да изследваш и антителата... Както виждаш, твоите ТСХ и фт4 са в норма - не се поддавай на излишни страхове, защото високата тревожност води до маточни контракции, които вече могат да донесат риск, за разлика от твоите щитовидни хормони.
А ти споделих моята доза Еутирокс, предписана ми от моя АГ при същото ТСХ - просто звънни на твоята гинеколожка и се консултирай, ендокринолог не ти трябва при ТСХ 3.
Пожелавам ти само положителни мисли и приятно бременеене.  Simple Smile

Eli-to3, благодаря от сърце!!! ❤❤🤟 Определено се хващам за твоята гледна точка и започвам да си свиркам, понеже наистина не съм била диагностицирана до сега с някакъв проблем в тази насока. Освен това, 2018 г., бях точно на преглед ехограф и хормонален анализ точно, за да изключа такъв проблем. Е, беше изключен в крайна сметка и тогавашната ендокриноложка каза, че за нея аз нямам проблем в тази посока. Благодрая още веднъж на всички, които се отзоваха по моя проблем и притеснения... Бъдете здрави и щастливо бременеене на всички! ❤🌹🌹🌹П.С момичета, аз ще проследя ТСХ-то и ФТ4 по съвет на ендокриноложката, с която говорих. Тя също каза, че на този етап, особено след второто изследване , което даде 2.27 ТСХ, каза че за нея нямам нужда в момента от терапия, но да не забравям да го следя.

# 192
Ели, мисля, че е редно да запазим добрия тон! Бременни сме и не бива да се оставяме само на съвети във форума.
Абе кой каквото сметне за добре, това да прави. То си е за него. Но са излишни тези твои постове с нападки

Муцуни, за запека ми помогна на мен кисело с мюсли и банан, както и прясно мляко. Два дена ядях само това

# 193
Никого не съм нападала, а защитих едно стресирано момиче, което тук беше допълнително наплашено и то излишно!
Дадох съвет, ако реши, за нейно успокоение да пусне ТСХ в друга лаборатория и чак след това, ако се наложи да предприема други действия. Не й трябва ендокринолог, защото е здрава бременна.
Лично аз, при тези резултати за щитовидните хормони не бих се занимавала допълнително.

# 194
  • Terra incognita
Или четеш много избирателно, или нещо ти се привижда.
Самата аз написах, че изобщо не й е висока стойността, даже напротив, но тъй като беше 3 и нещо, а по време на бременност е хубаво да е под 2, я посъветвах да се консултира със специалист. Никой не я е плашил, напротив, успокоявахме я, не е нищо фрапантно.
Ти ли ще понесеш отговорността, ако недай си Боже стойностите се вдигнат, а ти я успокояваш, че няма нужда от лекар? За мен не е нормално в рамките на няколко часа да дава такова голямо отклонение в резултата. Редно е да се потърси друга лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт