Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 467
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Ситуацията е неприятна за всички и малки и големи, не ви завиждам на тези които имате малки дечица. Да мислим положително, да не се тревожим прекалено и да се надяваме скоро всичко да се нормализира ☺️.
Вие кога мислите да запазвате час за ФМ 🤔 аз сега съм в 15+5.

# 391
Ситуацията е неприятна за всички и малки и големи, не ви завиждам на тези които имате малки дечица. Да мислим положително, да не се тревожим прекалено и да се надяваме скоро всичко да се нормализира ☺️.
Вие кога мислите да запазвате час за ФМ 🤔 аз сега съм в 15+5.

Аз имам запазен час за ФМ на 24 април , след БХС автоматично ми записаха часа за ФМ. Според онлайн календара сега съм 15+3 . Тогава ще съм някъде в 19 г.с.

# 392
Вчера на прегледа отговаряше на 15+1 и записах час за 27.04, но преди това ще имам още едно ходене. Аз се следя при 2 лекарки. При едната мислех да се записвам на ЖК - именно тя ми оправя документите и ме праща на комисия за болничните, които ми излизат 2 лв. Но все още при нея си плащам прегледите, защото не записва на ЖК. При другата лекарка ходя, защото е специалист тромбофилии. Бях си взела направление за ЖК, което ще изтече на 10.04 и ще трябва да ходя при личен лекар да ми го смени...
Момичетата с най-ранни термини може да дадат яснота за ФМ 💖

# 393
Здравейте, чудя се кога да отида на ФМ в 20 или 21г.с Simple Smile и в двете ще отида де. Но при 1вата док ще видя бебока на 4д ли е 5д ли не знам... и ми се иска да го видя оформен според вас рано ли ще е ? Да знам дали да не сменя часа с по късен примерно 22г.с...

# 394
Аз също се чудя кога е най-хубаво да се отиде. Карагьозова ми каза в 20 г.с. (при мен по калкулатор се пада 11 май, а по размери на бебето около седмица по-рано). Но ми се ще и другите да пишат кога ги викат. Simple Smile

# 395
  • Пловдив
Аз нямам идея кога трябва да ида, като се чуя с професорката ще я питам за кога да си запазя час, за БХС така процедирахме.
Покрай ситуацията часове се отложиха, аг по здравна каса е извън града 🤷‍♀️ лудница е. Страх ме е само да не закъснея и да запазя час за по- късно Sad

# 396
  • София
На мен АГ ми каза за втората ФМ да е около 20 г.с., по-добре след отколкото преди. Дано съм се записала на ЖК дотогава.

# 397
Моят доктор казва, че най - добре се виждат всички органи и са най - добре оформени в 22 г.с. Гледайте си седмиците според изчисления термин, а не според това как ви го е изчислил ехографа. Моята беба в началото изоставаше с 1 седмица, а сега навакса и вече си отговаря, но ако е напред, винаги може малко да изостане. Така, че си гледайте седмиците според калкулаторите, освен ако не сте с по - късна овулация.

# 398
Здравейте, момичета! Качвам ви отново списък с ФМ и съответните седмици. Моето бебче върви с 3-4 дни напред и докторът ми е казал да си запазвам час в средата на периода.

# 399
  • София
Нито един от лекарите при които ходех през миналата ми доста проблемна бременност не ме е викал на 4 морфологии. Говоря за проф Марков, доц Томова, д-р Славкова от Фемина и Цанкова, която ми прави амниоцентеза и общо взето ме следи до края. Не искам да кажа нищо лошо за Надежда, никога не съм им била пациент, но мисля че щях да знам ако това беше общоприетия график.
Друг въпрос е, че и трите ФМ (12, 20 и 30 г.с.) ги правих по 2 пъти,че и фетална ехокардиография правих, но това си е било мой избор предвид проблемите.

# 400
Нито един от лекарите при които ходех през миналата ми доста проблемна бременност не ме е викал на 4 морфологии. Говоря за проф Марков, доц Томова, д-р Славкова от Фемина и Цанкова, която ми прави амниоцентеза и общо взето ме следи до края. Не искам да кажа нищо лошо за Надежда, никога не съм им била пациент, но мисля че щях да знам ако това беше общоприетия график.
Друг въпрос е, че и трите ФМ (12, 20 и 30 г.с.) ги правих по 2 пъти,че и фетална ехокардиография правих, но това си е било мой избор предвид проблемите.

О, някои са съвсем пожелателни. За мен това са единствените прегледи, до които мога да се добера предвид ситуацията и чинно си ги изисквам аз.

# 401
На мен ми казаха да ида първата седмица на май тогава ще съм 21-22сед зависи кой ден има свободен

# 402
  • Terra incognita
На мен ми е обозначено, че морфологията трябва да се направи между 25.04 и 20.05, терминът ми е 18.09.

# 403
Вчера на прегледа отговаряше на 15+1 и записах час за 27.04, но преди това ще имам още едно ходене. Аз се следя при 2 лекарки. При едната мислех да се записвам на ЖК - именно тя ми оправя документите и ме праща на комисия за болничните, които ми излизат 2 лв. Но все още при нея си плащам прегледите, защото не записва на ЖК. При другата лекарка ходя, защото е специалист тромбофилии. Бях си взела направление за ЖК, което ще изтече на 10.04 и ще трябва да ходя при личен лекар да ми го смени...
Момичетата с най-ранни термини може да дадат яснота за ФМ 💖

Здравейте, понеже съм в подобна ситуация, не съм се записала на ЖК все още и ходя на частно могат ли те да ми издадат болничен, на теб Jasmin на частно ли ти издадоха болнични? Благодаря предварително 🤗🤗🤗

# 404
В болничен съм още от самото начало. Първо личният лекар ми издаде за една седмица с друга диагноза, после АГ ми издаде за още една седмица, след което трябваше да се върна 1 ден на работа, защото тя нямаше как да ми ги продължи. Отидох на работа за 1 ден и след това АГ ми издаде нов болничен, този път за 14 дни. Тъй като нямаше как да ги продължи, ме изпрати на ЛКК Комисия. Те ми издават болничен за 30 дни и като свършат, пак ходя. Не се водя на ЖК. Но ми се издават болнични въпреки това. Явно може.

По въпро

Офф. Изтрих си поста 😀 Не ми се пише пак. Така е, когато вършим 3 неща наведнъж

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 19:30 от Jаsmin

Общи условия

Активация на акаунт