Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 34 596
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! За мен това е първо включване, но мисля, че съм на правилното място. 🙂 На 26 години съм, първа бременност ми е, в 17та седмица съм, от Разград съм, ходя на прегледи в Тутракан. Терминът ми е за 16.09.2020 г.

# 586
Честито на всички мамчета, които вече знаят пола Simple Smile Радвам се, че всички имаме здрави и жизнени бебчета.

Аз също имах розов лишей, който съм имала и преди и лекувахме с кортикостероиди. Сега ми излезна на корема и доста сърбеше, след консултация с дерматолог, се оказа, че ми е излезнал от това, че се мажа с олио доста мазничко против стрии и дерматолога каза, че олиата доста бързо се изпаряват и често изсушават кожата, от което се е получил и лишея. Посъветва ме да мажа с хидратиращ крем само лишея и остатъка с олиото или крем против стрии. Така и направих и за една седмица изчезна. Надявам се, че успях да ви обясня хаха че и аз малко се изгубих в обяснението Simple Smile

Вики, желязо, вит. Д и вит Б12 най често се само назначават от момичетата, аз питах моя доктор, но според него ако всичко е ок няма нужда да търсим отделните витамини как са, тъй като се гледа цялостно състоянието на бременната.  Това е за нормална бременност като моята, момичетата с рискова бременност си имат тяхните причини да изследват.

# 587
Точно както описа Вети, по въпроса за витамините на Вики. На мен са ми назначени от лекар още преди забременяването, понеже при по рискова бременност трябва да се следят и да са в норма. За нормално протичащите вече зависи от АГ.

# 588
Пуснах много изследвания, защото ми е зле и не знам от къде, не е нормално да ям само кроасани и вафли, имам всичко вкъщи плодове, зеленчуци, месо, риба, но те имат вкус на каишки... съня ми го няма откакто забременях а аз спях по много има си причини нещо в химичните реакции на организма ми не е ОК аз го усещам но док как да знае ако не види изследване...
 Сега си отговорих на много въпроси.... всички неразположения са от щитовидната и дефицитите на витамини. Аз ги имах и преди това,  затова имам запаси и си ги следя...

# 589
От няколко дни съм в лека драма, че качвам килограми, то е ясно, че няма как да не качим, но поне да не е стремглаво. Та какво прави моя мъж за моето мрънкане.. купува ми цял козунак Grinning И сега си седя в 9:30 вечерта, хапвам си сладко и ви чета... утре ще му мисля за килограмите Grinning Бебчо ме подритва през цялото време, мисля, че и на него му е кеф или поне така се оправдавам пред себе си Grinning
Относно витамините на мен ми назначиха изследване в 4 седмица още, но аз имам някои мутации. Естествено бях дефицит почти и от тогава си ги пия Simple Smile

# 590
  • Пловдив
Димитрова, аз килограмите спрях да ги мисля, но у нас сме като в магазин за огледала къде мина и се гледам 🤦‍♀️😂😂😂 та се спирам, но в неделя си отивам в Пловдив и колко неща съм си поръчала мъжа да ми купи 😂🤷‍♀️🙈 с кеф ще си ги изям 🙄 😂 🙈

# 591
Здравейте, има ли друга мама с втора бременност с различен резус фактор с първото дете? Пускаха ли ви вече изследване за антитела? Знаете ли на колко време се пускат? На мен още не са ми пускани и съм чак на 22.04 на лекар и тогава ще я разпитам повече.

# 592
Добро утро, мами! Някой ме беше питал за страницата на "1 Наум" във ФБ. Направо пращам календара им със събития, има доста планирани за април:
https://www.facebook.com/pg/1-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BC-527735754 … ref=page_internal

А днес, след час, започва първата лекция на списание "9 месца":
https://www.facebook.com/events/158639838732206/?notif_t=plan_re … =1586413962133423

Хубав и слънчев ден от нас с бебко!

# 593
  • Terra incognita
Момичета, вече официално съм с гестационален диабет. Започва се голямото мерене на КЗ по 6 пъти дневно и хранене под строг режим.

# 594
Вики досадно е, ама няма как..  Желязото не е задължително изследване, на мен лично ми правиха, защото имам сърцебиене и се изморявам лесно.. Което не е присъщо за мен, оказа се, че съм развила анемия, бях на преливане с желязо и сега чакам 4.05 контрола. Витамин Д е дефицит на над 80% от населението.. Вит Б12 пусках в началото, беше ми в норма, повече не са ми пуснали.

# 595
Момичета, вече официално съм с гестационален диабет. Започва се голямото мерене на КЗ по 6 пъти дневно и хранене под строг режим.

VickyTaylor много неприятно, но ще се справиш, заради бебчето. Hug

# 596
Вики, благодаря ти, че писа. Каквото трябва, ще правим за нашите бебчета Flowers Hibiscus
Ти с предишната бременност имала ли си гест.диабет?

# 597
  • Terra incognita
Вики, благодаря ти, че писа. Каквото трябва, ще правим за нашите бебчета Flowers Hibiscus
Ти с предишната бременност имала ли си гест.диабет?
Благодаря! Имах, да. Но го хванахме в стандартния срок между 24 и 28 г.с.
С диета всичко беше наред. Не ми е нещо непознато, но и аз като всеки човек понякога се изкушавам от нещо сладичко, а сега трябва да се въздържам до раждането. Но ще издържа със сигурност, аз съм инат. Радвам се, че го хванахме рано този път.

# 598
А Вики как го хванахте? До колкото разбирам няма външни прояви?

# 599
  • Terra incognita
А Вики как го хванахте? До колкото разбирам няма външни прояви?
Да, няма външни прояви. Тук това изследване е към задължителните при проследяване на бременността, извършва се между 24 и 28 г.с., така го хванахме с първата ми бременност ( ако бях в България, сигурно нямаше изобщо да разбера). И тъй като има данни за гест. диабет с предишна бременност, назначават ранно изследване, за да може да се хване и проследи по- рано.

Общи условия

Активация на акаунт