Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 34 560
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Василева23 как се казва баща ти? Може би ще харесате някое име производно на неговото, ако не точно неговото...със сигурност по - голяма част от нашите родители заслужават това уважение, особено ако го искат.

Аз от личен опит не искам да си кръщавам детето на родителите ни...те имат хубави имена, но аз съм кръстена на баба ми и цял живот не си харесвам името и също доста съм и натяквала, че заради нея се казвам така 😱Това разбирасе беше като бях луда тийнейджърка, тя жената даже искаше пари да ми дава да се прекръстя 🤣🤣🤣

Ние сме решили да изчакаме с крайното име към 8-9 месец с идеята, че до тогава мога да сънувам бебка с името и така да я кръстим. Аз вече три пъти я сънувам.

Вие сънувате ли бебчетата си?

Група да разведрим малко обстановката мислите ли вече за имена, смятате ли да се придържате към традициите и да ползвате името на вашите или на родителите на таткото. / у нас се оказа , че баща ми иска да го кръстим на него и сега сме  хм в дилема Grinning а още даже не знаем пола Sad /

# 631
  • Чикаго / София
Нямаме измислено име. Но аз и за другите две деца нямах име до последно. Голямата дъщеря я кръстихме на свекърва ми, не точно, но подобно име - Деница. Не го направих заради подмятания. Ако някой ми беше подметнал нещо, нямаше да я кръстя така. Името ми хареса - носи послание, свекърва ми е много хубав човек, много се разбираме, това беше първо внуче за цялата им фамилия и реших да напрвя този жест. И пак направих го само, защото харесах име.
Втората дъщеря идея нямахме как да я кръстим. Мислех на майка ми, но така и не можах да избера име за момиче с буквата на майка ми, което да ми харесва и да ми е мило като го казвам. До последно не знаехме как ще я кръстим. Денят преди да родя /знаех, че на следващия ден ще раждам, бях с предизвикано раждане поради медицински причини/ седнахме с мъжа ми и мислихме. Аз бях чула предния ден името Лъчезар и през нощта го сънувах. Тогава решихме - Лъчезара ще е - хем носи и то послание, хем ни хареса. И така стана Лъчи.

Когато се преместихме в САЩ, децата бяха много малки на 2г. и на 4г. Притеснявах се, че ще им е трудно с тези трудни за изписване на английски имена, че ще се чувстват различни. Те пък се оказа, че много си харесват имената и се радват, че са уникални, носят послание и са интересни. Даже и двете от сега са ми казали, че на бебето трябва да му измислим българско име, което да е различно и уникално. Сега остава само да го измислим, че отново никаква идея нямаме Simple Smile

Не харесвам, когато се очаква по задължение да си кръстя детето на някой, за да не се сърди. Това е моето дете и искам името да ми харесва и да ми е мило като го изричам, а не да е по-задължение.  Ако реша да го кръстя на някого, пак искам да е защото аз така съм решила, а не да е по принуда.

# 632
Съгласна съм. Трябва името да ние е мило и да ни харесва на нас, родителите.
Със сигурност не искам пореден Гошко в родата, имаме поне 3-4 вече.
Моята Полина си беше Полина от ден 1 на бременността и никога не съм съжалявала. Не ме интересува друго мнение.
Аз често сънувам бебето. От 10 пъти, 2 беше момиче. Вече знаем полът. Очаквам сега да сънувам и имена, че да стане лесно.

# 633
  • Terra incognita
Василева, смятам, че не е редно баща ти да изисква да го кръстите на него. Това си е решение между родителите. Ако гледаме традициите, първо дете се кръщава на свекърите, със сигурност ще има обидени и аз не бих кръстила детето на никого в такъв случай.
За момиче имам две имена, за момче, май не, макар че синът ми още в началото го измисли. Септември има доста празници, може да си дойде с името детето.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 12:45 от VickyTaylor

# 634
За името- ММ попитал майка му, как искали да кръстим детето, на нея или на баща му, а тя казала-ще видим може и на баща ти 😳 Леле, хора излезнах си от кожата направо 😡 Такъв скандал му вдигнах...От къде на къде те ще решават как ще се казва нашето дете. Били му родители, трябвало да ги попита. Моите родители, да не са по-маловажни от неговите? Колкото и да ги уважавам свекъра и свекървата, от инат няма да получат име. Ще я кръстя или на баща и-Христиана, или на никой и точка. Много нагло, много...

# 635
Ние мислим да не кръщаваме детето на никого и сме го обявили. Който иска да се сърди. Grinning Ако някоя буква в началото съвпадне, няма да е нарочно, а просто защото харесваме името. Все още като не знаем пола, мислим варианти за момче и момиче. Решили сме да е нещо, което не звучи супер американско, но и да е име, което да може да се назовава или да е донякъде познато и в чужбина. Засега сме маркирали няколко, но не сме избрали окончателно. Наистина и има доста празници по това време и може и от тях да ни дойдат идеи. Simple Smile

# 636
  • Terra incognita
При нас, слава Богу, никой не се е натискал за име. Много мразя подобни панаири и аз бих избесняла.

# 637
Наистина решението е изцяло на родителите, не на бабите и дядовците. А и аз не разбирам какво толкова настояват някои, важно е да е живо и здраво, без значение какво име носи.

# 638
Не очаквах да натискат така...Направо се разочаровах. Дъщерите ми се казват Сиана и Изабела, никой не ме е натискал преди за имена и аз си избрах как да се казват. Сега пак ще избера име, което ми харесва и да звучи добре в комплект с каките си 😄

# 639
Аз категорично обявих на ММ, че нямам намерение на кръщавам детето си на някого, а той доста държи да е на баща му. Макар, че съм си харесала доста имена с тази буквичка "С" особено за мъжко име, но въпреки това ще гледам нещо друго. А и някакси всеки мъничко би се надявал, на го кръстим на него и моите и неговите родители.

# 640
  • Terra incognita
Не очаквах да натискат така...Направо се разочаровах. Дъщерите ми се казват Сиана и Изабела, никой не ме е натискал преди за имена и аз си избрах как да се казват. Сега пак ще избера име, което ми харесва и да звучи добре в комплект с каките си 😄
Сиана, Изабела и Луиза, отвътре ми дойде 😀

# 641
Момичета, към тези, които имат предишен мисед - изследвали ли сте се за тромбофилия? смятате ли, че трябва да се изследваме за това в настоящата бременност? Изивнявайте, страх ме е просто. Благодаря ви предварително за отговорите!
Аз имах мисед в ранна седмица, след него пуснах TSH, ПКК и уж за мое успокоение тромбофилия.
Излезнаха разни работи там, след това пуснахме разширени изследвания фактор 13 и ACE и двата хетерозиготни ми излезнаха. Много се бях панирала, но след множество консултации ми обясниха, че след като нямам наследствено обременяване, това че ги имам не значи, че ще има проблем, беше много важно да се следи кръвопотока и дали не изсотава бебето. За сега всичко е повече от перфектно, лявата ми артерия даже е като за трети триместър. Обясниха ми, че може би след раждането ще ми трябва някаква терапия за разреждане на кръвта.
Сега се шашкам с този гестационен диабет Grinning В понеделник ще питам АГ дали да пускам.
Честно казано, когато стана миседа направих грешката да изчета какви ли не тъжни истории за момичета с мн късни аборти без никакви проблеми и мн се стресирах. Надявам се този път да стигна до успешен край Simple Smile
P.S. Забравих да кажа, че когато отидох с изследванията на консултация ми обясниха, че след 1 мисед само и то в толкова ранна седмица дори и с тромбофилия няма как да се предпише на нея, така че тези изследвания не били много фактор.. не знам и аз как е най-правилно да се постъпи.
Според мен следи бебчето да не изостава и кръвопотока да е добър Simple Smile

# 642
Сиана, Изабела и Луиза, отвътре ми дойде 😀
Страхотно звучи 😁 ще го имам предвид 👀😁

# 643
  • Terra incognita
Не се шашкайте с диабета. Аз все пак имам фамилна обремененост и проблем с щитовидната жлеза, все фактори, които предразполагат.

# 644
Не се шашкайте с диабета. Аз все пак имам фамилна обремененост и проблем с щитовидната жлеза, все фактори, които предразполагат.
Сега си гледам захарта от изследванията 4.19, никога съм няма нужда да си изследвам захарта и изобщо не знам тези стойности какво показват. Виждам, че нормата е до 6, но това явно е доста високо. Моя АГ не го отрази изобщо..

Общи условия

Активация на акаунт