Дистанционно обучение за учениците

• 31 161
  • 886
  •   1
Отговори
# 105
1. Учителите попълват таблица като доклад, всеки отчита
2. В платформата фейсбук ни карат да харесваме постовете за да се виждало, че ние сме ги видяли.
3. Пращаме снимки на домашните. Но, по днешния отзив, май 2-3 човека са пратили нещо.

Ние вчера цял ден, решихме многото материал по математика. И това с преговора, изобщо не става! Моят като види, че го е чел, и дава пълен игнор.

# 106
  • София
Да, учителите се отчитат в таблици.
Ние вчера се мотахме и днес малкия има доста да пише. Приспособих бюро на моята тоалетка, която всъщност е шкаф, но както и да е.

# 107
Днес първият час по математика се провали -школото не сработи.
Сега кара часовете по английски, със слушалките и телефон в ръка. Госпожата предава нов урок и правят упражнения.
Имат и десет минутни междучасия.
От два дни се занимаваме само с приложения и платформи.
А някой гледал ли е по БНТ уроците за най малките

# 108
  • София
Четвъртокласниците в момента имат математика, преди това- литература. Класната им се справя чудесно, въпреки опитите на децата да чатят и да се надприказват. Учителят по физическо е пратил програма с упражнения и също помоли за клипче, но ако някой пожелае. Седмокласникът днес е имал биология. Толкоз. Права е Андариел, че ще лъснат тези, които имат желание и работят.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:43 от milasara

# 109
По БНТ имаше уроци за 7 клас одеве. Весела Михайлова( най великата учителка по БЕЛ според мен) водеше, после не съм гледала, че не ме вълнува още.

# 110
  • софия
Моето дете все още няма дистанционно обучение. Вчера и днес преминават в очакване някъде нещо да проработи. Решени са около 10 задачи по мат, които госпожата е изпратила на мейлите.
Подигравка и безхаберие. После министърът ще ми излиза и ще ми рапортува 90% включени.

# 111
  • София
Ние пишем, снимаме и пращаме. Това ни е "онлайн обучението".
Деветокласничката вчера имаше един видео чат за 10 минути, в който госпожата им даде указания за есе. Това е.

# 112
  • София
Той отсега ги ропортува тези 90 процента.

# 113
Нашите цял ден учат онлайн (8 клас)
Г-жите преподават, децата се включват с отговори. Пускат и презентации, работят заедно върху тестове - английски имат вече 3 астрономически часа. Изглежда доста организирано, на тях им е забавно като ги зяпвам чат-пат.
Дребното се скъса от писане, 1 клас, а на мен ми се скъсаха нервите с нея 😁😁😁

# 114
  • софия
Той отсега ги ропортува тези 90 процента.
Знам, точно това имах предвид. Невключилите се били, защото не били имали достъп до Интернет и достъп до устройства.
Пълна лъжа.
Нашето училище не се е включило, защото нямат идея какво и къде да правят. Децата седят и чакат да им кажат, но няма кой. Ама е централно софийско.

# 115
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
По БНТ имаше уроци за 7 клас одеве. Весела Михайлова( най великата учителка по БЕЛ според мен) водеше, после не съм гледала, че не ме вълнува още.

могат ли да се видят някъде в нета?

# 116
Системите крашват. При нас намалиха часовете на 30 минути. По някои предмети е невъзможно да се свърши всичко зададено за това време. Пълна каша е. Някои неща се пращат като уърд файлове, други пдф, пауър поинт. Линкове към електронните учебници на Просвета, но там интерактивните упражнения не искат да тръгват. Всички искат снимки.
Какво правят тези, които нямат n на брой компютри вкъщи? Цялата тази галимация през телефон НЕ СТАВА. Имам познати с  по трима ученици. Как да им обезпечат дистанционното оМЪчение?
И пак в нашето училище поне се опитват да правят нещо. Като обаче нищо разработено предварително наистина работещо, тествано и като няма техническа обезпеченост, как да стане? Ами ако и аз трябва да работя от къщи?
Такова половинчато обучение, Ами че то по-добре да няма изобщо.

# 117
  • софия
Викаш, нашите деца, които са с без нищо, са по-добре  😂

могат ли да се видят някъде в нета?
Виж поста ми на първа страница.

# 118
  • Русе
нямаме проблеми със задачите. Всеки учител си има класна стая в класа, където качва планове, задачи, препоръки със зададен срок на изпълнение.Google Classroom. Има и място за въпроси. Не сме обръщали внимание на формата на заданията. Не виждам проблем с различни формати . Даже и не поглежда, че нещо е pdf или doc или е текст ,публикуван в самата стая. Интересните преподаватели дават интересни задачи.

# 119
  • София
Аз добре че преподавам вечер и уикенда.
Вчера беше пълна бъркотия. Имаме един компютър на едно бюро и общо две стаи за 4 човека. Тепърва измислям схеми на време, място, средства за обучение. Типично българска работа!
В смисъл, същите простотии съм ги преживяла на няколко работни места. Нямаш средства, а се изисква работа и резултати.

Общи условия

Активация на акаунт