Дистанционно обучение за учениците

• 30 406
  • 886
  •   1
Отговори
# 90
Не би, ако това ти бърка сериозно в бюджета. Иначе защо не? Ще навредиш на детето ли? Ми моето е първи клас и не се нуждае, но пък се забавлява да учи английския за 2 клас, защото в нашето училище не учат от първи.

# 91
  • София
Ами точно това е написала milasara: че получават различни изисквания от различните учители.

И вече към Гугъл класрум, месинджър, вайбър и Школо мога да добавя Скайп и Майкрософт тиймс. Cold Sweat  Добре, че седмокласникът успява да си прави регистрациите сам, защото иначе трябваше аз да си правя нов мейл, че за четвъртокласниците правя отделни акаунти. Устройствата също в някакъв момент ще станат проблем, защото се очертава тримата да учат едновременно, а наличните таблети са възстари. Дано да се справят.

Андариел, както се справяха нашите учители и без хилядите помагала, които ползват сегашните ученици.

# 92
  • Варна
Не би, ако това ти бърка сериозно в бюджета. Иначе защо не? Ще навредиш на детето ли? Ми моето е първи клас и не се нуждае, но пък се забавлява да учи английския за 2 клас, защото в нашето училище не учат от първи.
Не, не ми бърка. Преценявам нужно ли е или не. Има си учебници, учител, половин ден в училище, евентуално занималня. При нас дори и без занималня, учи сама. При тези екстремни условия подобни уроци са ок, но иначе са ми напълно излишни за началния курс.

# 93
  • София
И аз да се оплача от недомислици в дистанционното обучение -6- ти клас.
От вчера сме в някъв филм. Пращат се имейли със задачи от няколко преподаватели по всяко време - дори в 22.00, в школо други пишат за техния предмет насоки, в гугъл клас рум чакат тестове от трети, математичката праща за Кан академия да се регистрират, пристигат указания за видео чат от историчката. И всичко това в различно време. Например в 9.00 изпратен тест с краен срок 10.00, но ние го виждаме в 9.50, защото правехме регистрацията в Кан академията, от там аз следя, детето пише и праща... В три следобед почват нови задачи Sad Утре в два имат видео уроци... Сутринта си има отделно задачи.
Не виждам как ще се оправя сама. За мен трябва да са само на една платформа и само сутринта или само следобед.
Досега ги карахме да не седят на компютъра, от вчера са по 12 часа...
Оплаках се, но направо ме изтормозиха, а е само ден първи...!

# 94
Е, сега се опитвам да вляза в школото и то не сработва......отново. Вчера успях да вляза в платформата чак следобед. А ученикът има урок там по мат в 8ч.

# 95
  • вкъщи
INE  съгласна съм! Пълен кошмар, всеки праща задачи скраен срок, в Школо, то не се отваря. Или в няколко други платформи. Регистрации, търсене..Нерви много. Аз също съм учител, карам часове,координирам,пращам , проверявам, регистрирам.
Нетърпимо е!

# 96
Бих казала, че е ужасно. Хем моите са само на една платформа Moodle. И добре, че вкъщи има и компютър и лаптоп, и принтер. През телефона или таблет не ми се мисли как биха се случили нещата.
Някои учители са адекватни и провеждат що годе нормални часове. При други е пълна тъпотия - вижте тази презентация, прочете си урока, попълнете това и това. Точка. Никакъв смисъл, но трябва в определеното време да са в платформата, защото се виждат присъстващите. Вчера бяха ентусиазирани. Днес са оклюмали, защото виждат колко безсмислени са някои неща. Пети и седми клас са.

# 97
Щом сте с една платформа, и учителите ще свикнат. Да му мислят които са с 5-6 различни. Там няма да има оправия

# 98
При нас само учителката по математика си подготви урока и използва   Google classroom, за да го предаде.Всички останали дадоха линк към учебници. Да си прочетат урока, да направят домашна работа и така.
Обаче много ме озадачи учителят по ФВС- иска клипче или снимка с упражнения. Дъщеря ми няма да изпраща. Не ми допада идеята.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 10:07 от Biserka_a

# 99
Според мен постепенно ще се напаснат нещата. И учителите и родителите, и децата сега са под стрес, но ще премине. Все пак много изненадващо беше за всички. Пак добре сме, които имаме ресурса за такова обучение, има деца от бедни семейства, семейства в риск... Исках да кажа, че всичко ще се нареди. Само да сме здрави!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 09:49 от valeriq.k

# 100
И аз не бих пратила клип. При това положение, не бих "влизала" в часа по физическо Wink
Ние вчера за раздвижване работихме на двора с децата.

# 101
  • София
И най-вероятно са същите и в клас. Сега окончателно ще си проличи колко струва всеки учител като учител. Този, който като вашата учителка по математика си е готвила урока винаги, сега също ще си готви урока. Да, ще му е по-трудно заради техническите трудности, друго е на живо в класната стая, но ще се справи. Тези, които не са го правили, сега доста ще се озорят, защото ще им се наложи да се представят всеки ден, защото и родителите вече са в класната стая.
Между другото, същото го наблюдавам и в моята професия. Този, който знае какво прави, няма проблем родител или който възрастен води детето, да присъства и дори може да бъде включен в терапията (освен в случаите, когато присъствието на родителя потиска детето, то не смее да гъкне и само гледа уплашено). Този, който не е много сигурен в себе си или прави ала-бала, много държи родителите да са навън.

# 102
  • Пловдив
На мен ми е чудно как ще отчетат кой учител работи и дали е ефективна тая работа...?
Не е едно и сащо да се включиш он лай и да препадаваш с това да наснимаш някви страници и да ги разпратиш със срок до утре.

# 103
Тези видеовръзка с учителите са толкова малоумни. Не може ли да им дадат ьурок и домашно. 6 часа вчера е загубила щерката да се занимава с глупости и после и домашни да пише. Компютърът вкъщи е един. ММ е на хоум офис, детето на дистанционно обучение - кой по напред да бъде?

# 104
На мен ми е чудно как ще отчетат кой учител работи и дали е ефективна тая работа...?
Не е едно и сащо да се включиш он лай и да препадаваш с това да наснимаш някви страници и да ги разпратиш със срок до утре.
На нас ни искат да попълваме анкета в края на деня

Общи условия

Активация на акаунт