Дистанционно обучение за учениците

• 31 197
  • 886
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
По БНТ имаше уроци за 7 клас одеве. Весела Михайлова( най великата учителка по БЕЛ според мен) водеше, после не съм гледала, че не ме вълнува още.
е...нали за тях щеше да от 14ч...?

При моя ученик днес много вяло.Почти нищо няма пратено по неговите думи...само тест по Информационни и Математика.
Очаквах и аз он-лайн, ама не...явно наште учители ги е срам Simple Smile

# 121
Школо вече работи добре.

# 122
Викаш, нашите деца, които са с без нищо, са по-добре  😂

Ми май, май.
Седмокласникът се оправя, но ползват повече виртуални класни стаи.
На петокласника определено му е трудно сам или може би неговите учители дават повече линкове и указания, и файлове, и домашни. Не знам. Но си мисля, че и аз бих се озорила с всички тези различни неща.
Отделно днес правиха някакви онлайн контролни. По принцип са свикнали да ги правят по този начин и обикновено не им е проблем, но сега на клона са много маймуни и системата забива и работи изключително бавно.

# 123
Сега повтарят урока по БНТ2.
И ние още нямаме занимания, ако някой това го успокоява, че и др. училища не могат да стартират

# 124
Бихте ли сложили линк към излъчванията по БНТ? 2 пъти включихме, въртяха и двата пъти урока по математика за 7 клас за триъгълниците.
За мен ми беше интересно да погледам за няколко минути, но за ученика ми беше мъчителни да стои без да шавне толкова дълго време.
Накратко, беше му скучен.

И все пак, ще го накарам да гледа по БЕЛ.

Само ми кажете къде да видя графика.

И за малките, също.
Отказах се от Фейсбук чатовете за обучение на малките. Фейсбук е за клюки, не за учене. Помолих госпожата да ми пише седмичния план, и ще караме по него, по учебниците. Останалото не мога да го изпълня. С 3 деца вкъщи, с хоум офис, не става.

# 125
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тук http://www.prosveta.bg/grafik-onlain-uroci-s-uchitel

# 126

И за малките, също.
Отказах се от Фейсбук чатовете за обучение на малките. Фейсбук е за клюки, не за учене. Помолих госпожата да ми пише седмичния план, и ще караме по него, по учебниците. Останалото не мога да го изпълня. С 3 деца вкъщи, с хоум офис, не става.

Фейсбук е за каквото искаш да го ползваш. Ние не чатим. Само госпожата казва какво да правим за деня и дава някоя друга страничка допълнителен материал в групата.

# 127
Ние сме с няколко госпожи, и за да отчетат дейност, пускат пост след пост, на час по лъжичка.
Като за седмица-две, ще стане. Но за повече, не става. Липсва интерактивност и лесен начин за проследяване. Но може и аз да съм претенциозна Wink

# 128
А задължително ли е децата да се показват пред камера? Не може ли те само да гледат учителя без да се показват?

# 129
нашия няма камера, предупредил е и не казват да има проблем.
дори в тази ситуация не приемам  да се записват, да се пращат клипове и каквото там.
ако училището и учителите знаят законите и те не биха настоявали.

# 130
  • Пловдив
А задължително ли е децата да се показват пред камера? Не може ли те само да гледат учителя без да се показват?
понеже не ги е виждал ли? Simple Smile

# 131
нашия няма камера, предупредил е и не казват да има проблем.
дори в тази ситуация не приемам  да се записват, да се пращат клипове и каквото там.
ако училището и учителите знаят законите и те не биха настоявали.
Те пък щото помежду си не си пращат нон стоп клипове?!
Ако нямаш камера ясно, ама каква е логиката да не давате да се показват? Кой да ги записва?!
Вече в почти всички класни стаи имат камери - в учили може, вкъщи не? Нищо не разбрах.

# 132
не желая да го снимат и качват снимки/клипчета в мрежите.
подписала съм декларация за това.
не праща нищо. знае.

# 133
И аз идвах със същия коментар - лични данни.

# 134
  • Пловдив
Абе вие...вярно ли? Close
А като са на училище нали са пак в същата ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт