Дистанционно обучение за учениците

• 30 596
  • 886
  •   1
Отговори
# 480
Представям си как получават домашно след домашно по месинджър. Grinning
Ние пък няма да минаваме на тиймс. Явно нас никой не ни притиска.

# 481
Представям си как получават домашно след домашно по месинджър. Grinning
Ние пък няма да минаваме на тиймс. Явно нас никой не ни притиска.
     Един опитен учител може да направи добър урок и по Месинджър. Ненавсякъде се пускат само домашни и линкчета.Всички колеги влизаме в час и занимаваме децата. Спазваме си седмичната програма и водим часове  по 30 минути, правим си уроците като по учебник.Когато няма други работещи варианти това е добре и работи. Някои ученици, разбира се, се скатават. Който работи в час, работи чудесно и по Месинджър. Децата отговарят на въпросите в чата, пишат в тетрадките, снимат отговорите и пращат обратно на минутата.Използваме и Гугъл класруум. Разбира се, ще опитаме и с Тийм, но още при регистрацията се появиха ужасни проблеми.Ето, днес отново забива, не отваря файлове, не могат да се качват. Системата е претоварена.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:18 от Catley

# 482
  • sofia
Има една програмка, която прави чудесни записи на прозореца/екрана. Дет се вика, ще може да преговаряш като на живо при нужда Sweat Smile
Коя е тази програмка?
OBS Studio.

Уебинари за ползване на Тиймс https://edu.mon.bg/

Моите в момента учат по-усърдно, отколкото в училище....няма как да си препишеш домашното набързо преди часа Joy

# 483
"Един опитен учител може да направи добър урок и по Месинджър. "
Може, що да не може.. Ама губите много повече време, защото там нещата не могат да се организират като в специалните платформи. Те затова са напавени.

# 484
Може, що да не може.. Ама губите много повече време, защото там нещата не могат да се организират като в специалните платформи. Те затова са напавени.
    Да, иска се много предварителна подготовка. Обаче аз работя с деца от малцинствата. Много трудно им беше да се регистрират, регистрирахме ги учителите. Те не искат да влизат там, трудно приемат новото. Платформата обаче не работи добре, системата е претоварена.И това допълнително усложнява всичко.

# 485
  • Бургас

В "специалните" платформи не е нищо по различно що се отнася до видеочата. Единствената екстра е, че могат по-лесно да сесподелят файлове.

Иначе до сега нещата в Teams при нас вървят с пълна скръб. Госпожата ни е много зле с технологиите.

# 486
  • Върху лъчите на Слънцето.

Да, иска се много предварителна подготовка. Обаче аз работя с деца от малцинствата. Много трудно им беше да се регистрират, регистрирахме ги учителите. Те не искат да влизат там, трудно приемат новото. Платформата обаче не работи добре, системата е претоварена.И това допълнително усложнява всичко.

Точно! И не само от малцинствата срещат трудности! А аз мисля, че учителите трябва да се съобразят и с техническата обезпеченост на децата си. Една позната купи нов лаптоп, защото на стария платформите не вървят. А ако родителите нямат тази възможност?! А камери и слушалки?! Всичкото това трябва да си закупят сами и родители, и учители, които ги нямат! И ще стане така, че тези, които могат да си го позволят, ще учат (ако и учителите им си закупят или имат), а тези, които не могат - няма! Процентът на включените деца в процеса ще намалее! Омръзна ми да чета за платформи!

# 487
  • пак там
Предвид голямата част от българите, които са или неплатена отпуска, или изобщо уволнени вследствие затварянето на работните им места, не очаквайте скоро това да стане.

Освен това, все пак нека не забравяме, че в бг-мама една голяма част са ИТ-грамотни. Това обаче не е така за учителите, които в 90% от времето си са просто лектори и ако изобщо имат възможност за работа с компютър, това е за малко и в необходимите им програми. А те рядко са специализирани платформи за обучение, по-скоро са уърд и ексел.

Да, децата са адаптивни. Но разликата в адаптивността на един първокласник и един осмокласник е голяма, особено ако родителите са държали досега на лозунгите в стил "И Бил Гейтс не си допуска децата до компютър". Нека не вършим нещата зорлем само и само някои родители да могат да се изтъкнат.

# 488
  • Бургас
Децата до 4 клас не могат да се справят сами без помощ от родител с цялото това препращане на файлове. Става много трудно ако родителят работи или семейството има двама ученика от начален клас или пък госпожата е едновременно и майка на ученик.

Въобще трябваше ли да се случи нещо такова, че да разберем, че образованието ни иска осънременяване.

# 489
Не говоря само за видеото, а точно за другите неща.
А детето колко ще се оправя зависи колко вие сте го подготвили.

# 490
Днес моят осмокласник имаше първи ден онлайн уроци в тиймс. Ами добре мина със слушалките, посмяха се, никого не са задължили да е видео, който както желае, важното е да участва. С качения файл имаше проблем- не се отваря и там за сега ползват школото и мейл.

# 491
  • Варна
Не е лесна работа. Аз съм с двама и вече имат по два профила в gmail, 4 класни стаи в Google, 2 във Vedamo. Второкласникът прави тест днес, едва се справя да намери буквите и знаците, притеснява се, че се бави. Не ми го побира ума как ще се справят със всички деца. Ние сме с един компютър, неуспявам да се справя с отварянето на всеки файл. Повечето задания ги пишат в тетрадките,правя снимки и ги прикачват като файл. Иначе съм доволна от преподавателите, има вече някакъв ритъм и започваме да се ориентираме. Много съм доволна и от уроците по БНТ2.

# 492
  • Върху лъчите на Слънцето.
Уроците по БНТ са добра идея. Нечий мозък да измисли нещо умно! Рядкост в днешно време! Simple Smile

# 493
  • Пловдив
Министърът сутринта каза, че он лайн обучението и "ваканцията" продължават до 13ти април.

# 494
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е неочаквано.
съдейки по съобщението на СУ, ще се удължи и до май.
лично аз не възразявам.

Общи условия

Активация на акаунт