Дистанционно обучение за учениците

• 30 442
  • 886
  •   1
Отговори
# 750
  • София-Младост
Куца работа си е цялата работа
За мен куца още от това, че всеки учител си избира издателството с което да работи. Така като краен резултат вместо електронно четимите учебници да са на едно място, се налага влизане в 5-6-7 сайта. Проблема не е в учителите обаче, а в министерство, което е разрешило издаването на толкова варианти. Но пари, всеки иска да издава и печели.
Няма да коментирам, че за мен тези ел.четими учебници изобщо не са оптимални във този си формат. Аз дори с очила на лаптопа и увеличен екран, едвам виждам написаното...
С ДО стана същото в началото, всеки учител си избра платформа, настана хаос с регистрации и т.н. Отделно, че не всички деца успяват да се справят сами, затова се налага родителска намеса.
Хора, които бягаха от соц. медии, сега се налага да инсталират ФБ, вайбър, уатзап и не знам си още какво.
И накрая един министър ще излезе и ще каже, ура, ние успяхме...
И да вземат да седнат и да решат нещо конкретно за втория срок. При най-лошите обстоятелства...и да ги съобщят.

# 751

А ако нямаш вайбър? Някак по подразбиране се приема, че всички трябва да имат всичко.
Също както по подразбиране се приема, че трябва да купиш всички допълнителни помагала, които ти заявяват в началото на годината. И също както някъде не ги изискват, защото никой няма да ги купи.
Имам приятелка, преподаваща в циганско училище в София. В началото на часа им раздава тетрадки и химикалки и после си ги събира. Някои биват изпочупени и изпокъсани междувременно. Също като закуските, които ги дават безплатно. Например портокал, който бива хвърлян многократно в стената, докато се разпльока. Нито преди това е вървял какъвто и да било учебен процес, нито сега ще върви и причината не е в липсата на компютри.

# 752
Лелеее. Това последното ме накара да настръхна. Ако бях учителка вече да съм в женския затвор. Много щях да ги бия.

# 753
Не само че не може да ги биеш, но трябва да гледаш да не влизаш в конфликт, защото за секунди идва цялата рода и става страшно.

# 754
Куца работа си е цялата работа, а където има успех, то е благодарение на учителите и родителите. Но иначе фондовете си вървяха.

А ако нямаш вайбър? Някак по подразбиране се приема, че всички трябва да имат всичко.
И на МОН, което създаде безплатни акаунти за тиймса на всички ученици, независимо дали са в ЧУ или ДУ.
Който няма вайбър, може да си го инсталира за 2мин безплатно.

# 755
Едно училище не е представителна извадка. Аз пък две години съм преподавала в изцяло сегрегирано училище в Стара Загора и децата имаха тетрадки и химикали и определено се стараеха.
Друг е въпросът, че голяма част заминаха в чужбина и сега са в колежи, много по-адекватно ми се струва обучението в чужбина.
Но пак не казвам, че това не важи за всички, само споделям опит.

# 756
С тиймс как става работата основно през телефон? И домашни, презентации, всичко от-до?

# 757
  • София
Да, подразбира се, но не е редно. И има училища, в които никой не купува допълнителните помагала, а си карат по учебника. Много е различно, тукашните неща не са представителна извадка, а са клъстер.

# 758
Така е, че то в едно училище един учител кара само с тетрадка и учебник, а колегата му изисква още 5 помагала и работни тетрадки.

# 759
Амиии....да си качат? Без пари е.
Честно, от гората ли идват повечето българи?

Аз, без да съм никакъв специалист, преди 4 години, като купувах на сина ми компютър, просто питах в този сайт: за толкова пари какво мога да си позволя?
https://hardwarebg.com/forum/
Много бяха любезни хората, направиха ми пълна конфигурация, наистина оптимална за парите, и откъде точно да поръчам. Донесоха ми компютъра на вратата и до ден днешен само е сменяна едната платка RAM. А се ползва безпощадно.

С тиймс как става работата основно през телефон? И домашни, презентации, всичко от-до?

С Тийм става текущата работа през телефон, без да се пишат и обработват текстови документи. Може да се чати (много удобно), да се води видео конференция, да се отварят файлове и линкове, да се гледат видеа и презентации, да се правят снимки на домашно в тетрадката и да се качват. Само не може да се пише удобно в уърд или пауър пойнт. Но това не се и изисква, освен като домашни.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 12:37 от Анонимен

# 760
  • Sofia
Толкова сте активни тук в тази  тема, че не видях дали през последните няколко страници е споделено или не:

https://roditeli.org/news/2020-03-28-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1 … Rk6eSS2V1_yWYazbY - Въпросник за Родители относно ДО, Гласът на родителите.

Ако искате попълнете тази анкета, анонимна е, така ще можете и официално да изразите становището си.

# 761
  • София
Цялата работа е - няма не искам - две бири.

# 762
Не знам за телефон. Нашите са на компютри. Разделени са на класни стаи и всеки учител им влиза в стаята и провежда нормален час с преподаване и изпитване. Домашните предават като прикачени файлове.

# 763
Куца работа си е цялата работа, а където има успех, то е благодарение на учителите и родителите. Но иначе фондовете си вървяха.

И какво ти пречи да си инсталираш?
Аз също нямам вайбър, но ако се наложи, бих си инсталирала. Иначе принципно аз давам наклона как ще се организират нещата при нас.

# 764
Не знам за телефон. Нашите са на компютри. Разделени са на класни стаи и всеки учител им влиза в стаята и провежда нормален час с преподаване и изпитване. Домашните предават като прикачени файлове.

Знам за на компютър. Интересува ме за телефон. Нямаме 4 лаптопа просто. Ангажиментите са буквално по всяко време и не можем да се редуваме.

Общи условия

Активация на акаунт