Дистанционно обучение за учениците

• 30 445
  • 886
  •   1
Отговори
# 735
Не се караме, спорим, има разлика. Ти си мислиш, че всеки е оставен да се спасява поединично, не е вярно. В нашето училище около 1400 ученика са организирани от ръководството и учителите.

# 736
  • София
И училището е добро, родителите са относително подбрани.

# 737
Много малко са училищата, които организираха процеса по обучение. Повечето са точно-всеки се оправя кой как може.

# 738
  • Бургас
Колко много сте изписали за една вечер

А иначе за мен  е непонятно как е възможно в едно семейство да се дават 1000 лева за холна секция или телевизор 50 инча, но да не се дадат 300-400 лева за най-елементарен лаптоп или PC на детето.

Холната секция ще си я гледат 20г (като знам повечето хора на колко време си сменят мебелите), а лаптопа за 400лв ще се скапе за половин година. Като работещ в сферата на ИТ, категорично не бих купила нов лаптоп да 400лв. Повечето нови операционни системи и програми не биха тръгнали на такъв или по-скоро биха тръгнали с мъка. За четене на сайтове става, но ако трябва да се прави нещо повече... Освен това и дисплея ще е някой евтинджос, от който после можеш да получиш световъртеж (имала съм такъв случай). А лаптоп втора ръка не бих му купила.

Относно уча.се аз го харесвам, детето също. Но много вдигнаха цените. Вече е почти 200лв на година. Така, че смятам да пропусна следващите години.

# 739
Единствената разлика за мен е, че смятам да продължа с Уча.се, но да спра с купуването на тежки хартиени учебници, които не се отварят. Те са колкото два годишни абонамента в Уча.се.

# 740
  • Бургас
Учебниците нали ги има вече онлайн? Който иска може тях да ползва.
Всъщност не съм сигурна за горните класове, които си купуват учебниците дали им ги пускат онлайн. За малките класове ги има.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 11:30 от Irene Adler

# 741
  • Русе
Има и други ресурси освен ucha.se . Зарязала съм от две години помагалата и използвам електронните алтернатини, като ucha.se не го използвам. Синът ми е в 10 клас и няма интерес към този тип предлагане на материала, доколкото уроците и задачите им са по-разнообразни и често не се придължат към конкретен учебник. По полезен ми е khanacademy.org. Освен това и учат някои предмети на английски .За историята  има интересни форуми и страници с много събрана информация. За литературата - още повече.

# 742
Канакадеми е добро за големи ученици, но за децата в началния и средния курс Уча се си е супер. Не ми казвайте, че 20 лева месечно събарят някое семейство, в което, примерно, се дават по 100 лева за цигари само на единия пушач и още толкова за ракия.
Има и едно доста добро, напълно безплатно приложение - Академико. Върви по учебната програма, уроците са по 5-6 минути, хубаво систематизирани.

Ирен, 400 лева имам предвид като неоптимална алтернатива за по-бедни семейства - и то втора ръка, не първа. Иначе има прилични лаптопи за 600-650 лева чисто нови, предлагат се и на изплащане. И не траят по половин година, карат си по няколко години. Повечето са и в гаранция по 3 години с опция за удължаване. Не виждам проблем в купуването на такава техника втора ръка. Общо взето, зависи от доставчика. Дъщеря ми кара с монитор Дел 21 инча втора ръка вече 3 години, купила съм го за 250 лева, а в магазина беше 800. Сега гледам същия модел се предлага даже за 160 лева. Аз също ползвах няколко години лаптоп Леново втора ръка за 450 лева, който в магазина беше 1300. Ами работеше си, просто остаря морално и го смених. Разбира се, че който може, ще си позволи нови неща. Настолните компютри пък са още по-евтини. Колкото да ползват интернет браузър и офис пакет спокойно може да се сглоби конфигурация до 300 лева със съвсем нови части. Не говорим за геймърски компютри, говорим за работни средства без особени технически изисквания. Децата ползват Гугъл и МС Офис за училище. Не им трябват програми за дизайн, архитектура или преводаческа памет, които искат повече капацитет.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 11:22 от Анонимен

# 743
  • Бургас
Black_Sapphire, то и аз мога да дам стотици примери, за бюджетни лаптопи и компютри, които стават, на за това трябва човек да си има солидни знания по хардуер. Нали се сещаш, че повечето хора не са така и за тях определяща е цената, пък какво има вътре един господ знае. И аз имам стар лаптоп, който е пушка, но е от времето, когато ги правиха качествени. Сегашните са гола вода. Даже и някои скъпи лаптопи ги правят с некачествени части. Работила съм в тази сфера, имам поглед над нещата.
Ако сглобите компютър (без монитор) за 300лв с нови части ще ви кажа евала, ако не плащате търговската надценка, може със зор да се постигне, иначе ако си ги купувате от магазини на дребно едва ли. Тя само една дънна платка е минимум 200лв. За процесор и други части да не говоря. На днешните програми, дето гълтат ресурси като ламя ще те трябват 4ГБ рам. С 2ГБ рам даже хрома забива.

# 744
  • София
В общи линии се получава така - някой, който може да си позволи да яде пасти, обяснява колко лесно могат да се купят пасти и как са направени, на човек, който хич не разбира от пасти, а яде хлаб, защото пастите са му скъпи. Нека не изпадаме в състояние на високомерие, че щом нещо ние можем, значи и другите задължително трябва да го могат. Не можете да си представите колко по-различни са хората извън малкия ви кръг.
А и както писах, въпросът е принципен, ако ще милиарди да имам. Никой не може да ме задължи, по-скоро да ме изнудва, да осигурявам техника на всяко дете вкъщи, само защото стана епидемия и МОН искат да правят ДО.

# 745
  • Русе
Доколкото вече повече от година се използва електронен дневник, би следвало да са лоцирани случаите без електронна връзка.В нашето училище, директорът обяви преди стартирането ан дистанцинното обучение, че всеки който няма по една или друга причина възможност, трябва да заяви това, за да се търсят алтернативи.
Приятелката ми -учителка, която преподава в селско училище,където се събират и деца от още по-малки села, сподели че работата си върви успешно и че си предават навреме заданията.

# 746
  • Бургас
В общи линии се получава така - някой, който може да си позволи да яде пасти, обяснява колко лесно могат да се купят пасти и как са направени, на човек, който хич не разбира от пасти, а яде хлаб, защото пастите са му скъпи. Нека не изпадаме в състояние на високомерие, че щом нещо ние можем, значи и другите задължително трябва да го могат. Не можете да си представите колко по-различни са хората извън малкия ви кръг.
А и както писах, въпросът е принципен, ако ще милиарди да имам. Никой не може да ме задължи, по-скоро да ме изнудва, да осигурявам техника на всяко дете вкъщи, само защото стана епидемия и МОН искат да правят ДО.

Мисля, че не съм се изразила правилно. Аз нямам претенции да соча с пръст. Всеки се оправя както може - стари или нови компютри, кой каквото има. Просто казвам защо аз не бих си купила евтина алтернатива. Защото съм получавала световъртеж от некачествени монитори и не искам да го причиня на детето си.

# 747
  • София
Здравейте, днес получих уведомително съобщение от Уча.се за изтичащият срок с безплатен достъп до платформата. Честно казано, тайно се надявах, че ще се удължи до отпадането на извънредното положение.

Хората си казаха още в началото, че могат да дадат до 29.03.2020

Лично аз съм убедена, че тази учебна година няма да се върнат децата в училище.

Забавното е, че днес се установи, че имало учебна Вайбър група и за децата в 4 група в градината. Мен просто ме били пропуснали да ме добавят О.о

# 748
  • София
Куца работа си е цялата работа, а където има успех, то е благодарение на учителите и родителите. Но иначе фондовете си вървяха.

А ако нямаш вайбър? Някак по подразбиране се приема, че всички трябва да имат всичко.

# 749
На част от учителите, далеч не всички.

Общи условия

Активация на акаунт