Дистанционно обучение за учениците

• 30 565
  • 886
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Моя син (4клас) казва, че предпочита дистанционото обучение. Няма го стреса със ставането много рано. Вкъщи му е спокойно и не се изнервя от шума в училище. В училище са на парно и зимата е 30 градуса в стаите. Много е задушно и прашно. Освен това не се налага да общува с някои определени деца от класа, които са големи дразнители. Не яде боклуци. Не се стиска като му се ходи до тоалетна. Единствения проблем е с ниската двигателна активност, но за сега идмисляме някакви варианти.

# 646
  • софия
В Англия климатът е съвсем различен.
По принцип съм против тази дълга лятна ваканция и бих предпочела да имат повече ваканции през годината и по-дълга учебна година, но не мога да си представя как ще се учи в кимизарниците на 30+ градуса.

# 647
  • София
Така или иначе не е окончателно. Много вероятно 1-6 ще си завършат навреме.

# 648
Моя син (4клас) казва, че предпочита дистанционото обучение. Няма го стреса със ставането много рано. Вкъщи му е спокойно и не се изнервя от шума в училище.
И за моята дъщеря (6клас) онлайн обучението е по-безстресово. Голям фактор е, че го няма и ранното ставане и късното прибиране.
Абе, нямам нищо против да учат и някавка част от юли, но само ако е онлайн Satisfied
Не че ще ме пита някой, ама да си кажа.

# 649
Кофти си в за децата, дет са се трепали цяла учебна година и накрая да им прецакат лятната ваканция която очакват

# 650
  • пак там
Ще ти отговоря, Секънд.

Аз съм учила в България, където висшето образование е унифицирано. Вероятно знанията ти са от чуждоезични университети, за които аз имам само обща представа, основана главно на филмите. Но и там не разбирам много смисъла на лектора, щото от това, което съм видяла, студентите само стоят и слушат - не записват, не вземат участие, тоест абсолютно пасивна среда. У нас в редовното обучение повечето лектори изискват само това, което са казали на лекции, останалото не само не ги интересува, но и дори се сърдят, ако говориш допълнително.

Задочното обучение е подобно на ДО. Лекторът нахвърля отгоре-отгоре какво ще пита на изпита, останалото е за самостоятелно обучение. А "останалото" е къмто 85% от знанията. Знам го, защото съм учила и редовно, и задочно - имам две висши образования.

Значи щом аз съм могла да се справя, хем ходех и на работа, а учех на 250 км разстояние, защо да не могат децата  да го правят? Моето се справи. Защо вашите да не могат? По-тъпи ли са? По-ограничени ли са? Не мисля.

# 651
  • София
Рися, никаква логика. Не можеш да сравняваш дете и възрастен. Не може да се сравни началната училищна педагогика с методиката на преподаване за средно, гимназия и висше. Просто е различно, не ми се обявява повече.
В нито една лекция в 4 курс не сме били пасивни.

# 652
Ровя, аз съм учила 1 година редовно и година задочно в Бг.

След това ДО в чужбина.
Ходи се  на лекции по 2 нощи седмично,  имаш  задължителни  практики  в края на обучението и по време на лекции  се събеседва, правят се   много  тийм  ситуации, презентира се всяко задание много активно и практически се набляга на всичко преподадено.

Определено се залага на самостоятелност,  търсене на източници, мислене извън рамките на учебниците и е доста динамично , независимо и практично насочено.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:58 от Анонимен

# 653
Моят син винаги е мечтал за такова обучение. Разглаголстваше как нямало да става сутрин , щяло да бъде страхотно, нищо че щяло да има изпити накрая. Даже се радвам своеобразно че стана така. Въобще не е във възторг, зает е много повече в момента , много повече е самостоятелната работа. Аз го намирам за добре. Той вече не.

# 654
Да се ходи на училище си заслужава само заради малкото учители, които никога после няма да забравиш.

# 655
  • пак там
Ами, Рокстар, зависи как си възпитаваш детето. Ако изобщо го възпитаваш. Говоря принципно, да не скочиш сега.

# 656
  • Бургас
Да се ходи на училище си заслужава само заради малкото учители, които никога после няма да забравиш.

И заради общуването с приятелите.

# 657
  • София
Ами, Рокстар, зависи как си възпитаваш детето. Ако изобщо го възпитаваш. Говоря принципно, да не скочиш сега.
Аз говоря общо за методи на образование, ти за възпитание. Добре.

# 658
Аз съм абсолютно против ДО. Всички деца не са еднакви. Едни може и да се справят, но за други е трудно. И не е до възпитание. Моето дете учи по-добре в училище, ако нещо не му е ясно остава в допълнителни часове и ходи на уроци. Сега в къщи няма никаква организация. Както казах, аз нямам свободно време да му помагам. А това да се сравнява как учат учениците в университета, и щом те могат задочно, значи всички могат е недопустимо. Аз също съм учила и редовно и задочно, и определено възрастта е от значение.

# 659
  • пак там
Добре бе, правете както ви е удобно. На мен ми писна да споря със стената.

Така или иначе - моят син няма да ходи на училище след 15 юни.

Общи условия

Активация на акаунт