Дубай - тема 15

• 76 966
  • 898
  •   3
Отговори
# 435
  • тук-там
Бихте ли препоръчали някое от другите емирства за почивка? Плаж и море. Без Абу Даби и Дубай.

# 436
Здравейте отново и благодаря за отговорите.
А може ли да споделите как е най-добре за плащане ,в брой ,с карти и ако е с карти има ли много големи такси за плащане с карта?Има ли значение дебитна или кредитна е картата?Понеже за кола  под наем четох ,че трябва да е само кредитна карта.За други места има ли подобно изискване .По магазини и заведения?

# 437
Бихте ли препоръчали някое от другите емирства за почивка? Плаж и море. Без Абу Даби и Дубай.
Фуджейра със сигурност.
Местните експати ходят и на Рас ал Хайм.

# 438
Здравейте, предстой ни посещение на Дубай, интересува ни свободно ли може да се използват Вайбър и Месинджър за разговори с България, или трябва да се инсталира някакво приложение?

# 439
  • ново
Видеоразговори по месинджър и вайбър не може да се провеждат, само чат.

# 440
Видеоразговори по месинджър и вайбър не може да се провеждат, само чат.

При нас, от лаптоп можеше да се осъществи разговор. От телефоните-не.

# 441
Ние от телефоните говорихме по месинджър,но първите два дни не ставаше,незнам после как се оправи,но и видео разговори  можеше.

# 442
  • София
Здравейте! Сега ОАЕ в коя зона са? Как се влиза в България след пребиваване в Дубай за неваксинирани туристи?

# 443
  • Бургас/София
ОАЕ е в оранжева зона за момента.

# 444
  • София
Здравейте! Бърз отговор на някои зададени въпроси , с актуална информация, прибрахме се тази вечер. ПСР -а важи 72 часа за Дубай и 48 часа  за Абу Даби, за там трябва и ваксина плюс теста. Бяхме там на следващия ден след пристигането ,за да ползваме теста от България.За ЕКСПО също може да се ползва теста от България, по молове и всякакви други атракции не се изисква сертификат или тест.В такситата могат да се качват и повече хора, ние бяхме четирима, трябва да наемете фемили такси, сертификат не се изисква.Мои впечатления- и там никой не сканира сертификати, само в Абу Даби ни провериха гранична полиция, там е по-строго.За връщане в БГ, има санитарен контрол на летището, но както всичко тук, е проформа, поглеждат и продължаваш, само питат от къде пристигаш, явно Дубай им се струва сигурна дестинация. Почти никъде нямаше опашки по забележителностите , дори на фонтаните пред Бурж Халифа беше доста свободно.Ако имате въпроси, ще се радвам да помогна с информация, както и аз съм научила много от темата .

# 445
Здпавейте,на нас ни предстои посещение на Дубай за първи път следващият месец.Ще бъдем с агенция,но ще имаме свободни дни за обикаляне и плаж.Ние сме 4 човека от едно семейство и мислим да се придвижваме с такси.Може ли да ми кажете дали добър вариант и колко пари излиза горе-долу.Нашият хотел е в квартал срещу малката палма.
[/quote]

# 446
  • София
Ползвахме и двата вида транспорт , за мен сумите за такси и за метро са съизмерими.Макар, че ние също бяхме с агенция и водачката ни уверяваше , че такситата са по-евтини, много зависи за метрото колко зони ще прекосите. Нашия хотел беше Новотел Ал Барша , и от него до Експото билета в две посоки беше около 30 дирхама; 7.50 до Дубай мол и 8.50 до стария град , в едната посока.Най- изгодно е да си вземете силвър карти за метрото и да ги зареждате ,ако е необходимо.Моя съвет е ако можете да разгледате забележителностите самостоятелно, за всички има билети он лайн и е удобно да си направите сами програмата.Такси ползвахме от Дубай мол до Глобал вилидж и ни излезе 50 дирхама, на връщане към хотела 70 дирхама.Имайте предвид, че въпреки многолентовите магистрали има доста трафик и понякога има задръствания.За местата до които има метро, ползвахме него, за другите - такси.

# 447
  • София
Паспортът ми изтича 5 месеца след пътуването ми, Ще имам ли проблем  при влизане?

# 448
Здравейте.
От каква възраст изискват ваксина в Абу Даби?
Ние със съпругът ми имаме, но децата не. На 7г. и 12г. са. Дали ще изискват ваксини и за тях?

# 449
  • София
Здравейте.
От каква възраст изискват ваксина в Абу Даби?
Ние със съпругът ми имаме, но децата не. На 7г. и 12г. са. Дали ще изискват ваксини и за тях?
https://visitabudhabi.ae/en/plan-your-trip/covid-safe-travel
Това намерих като информация, но ситуацията е динамична и трябва да се следи за промени.

Общи условия

Активация на акаунт