Дубай - тема 15

• 76 986
  • 898
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте.
От каква възраст изискват ваксина в Абу Даби?
Ние със съпругът ми имаме, но децата не. На 7г. и 12г. са. Дали ще изискват ваксини и за тях?

Ако не е тайна колко пари ще ви излезе екскурзията?

# 451
Здравейте.
От каква възраст изискват ваксина в Абу Даби?
Ние със съпругът ми имаме, но децата не. На 7г. и 12г. са. Дали ще изискват ваксини и за тях?

Ако не е тайна колко пари ще ви излезе екскурзията?
Ами по груби сметки около 7000лв. се надявам да ни стигнат. Все още чета и разучавам за най-оптималния вариант. Но е много относително, когато не е през агенция според мен. Аз си организирам всичко сама и човек може да се съобрази с бюджета си. Зависи какъв хотел ще се избере/аз обикновено съм капризна и гледам да е с рейтинг над 8, а като район Марината или Бурж Калифа/, екскурзиите, които ще се направят, с какво ще е предвижването/ние залагаме на таксита/, изхранването как ще е организирано. Все още не съм финализирала нещата, тъй като е чак за Април планувано.

# 452
  • тук-там
Все още не съм финализирала нещата, тъй като е чак за Април планувано.

Не те ли притестява Байряма? Аз още се чудя за април...

# 453
Все още не съм финализирала нещата, тъй като е чак за Април планувано.

Не те ли притестява Байряма? Аз още се чудя за април...
Да, притеснява ме. Бях се заблудила, че е началото на Май месец и наскоро разбрах, че е началото на Април. В момента стопирах организацията и сме на етап обсъждане. Поне резервациите са с безплатно анулиране до 15.03. и имаме време да решим. Бях попитала тук за мнение на хора, които са били в този период и казаха само за храненето, че не може на публични места до залез, но пригаждали заведенията, заради туристите и с облеклото малко повече да се съобразяваме.

# 454
Тук пише,че не са изисква ПСР тест за деца под 12 г. за влизане в Дубай. Мога ли да помоля тези от вас, пътували с деца, за потвърждение.
https://www.visitdubai.com/en/coronavirus-advisory

# 455
ПСР -а важи 72 часа за Дубай и 48 часа  за Абу Даби, за там трябва и ваксина плюс теста. Бяхме там на следващия ден след пристигането ,за да ползваме теста от България.
Здравейте!
Предстои ни пътуване от 8 до 12.02. Ваксинирани сме с бустер и ще направим ПСР в България преди пътуването. Можем ли да влезем в Абу Даби със същия този ПСР на следващия ден? Чета, че пср-а трябва да е правен на територията на емирствата.
На връщане от Абу Даби в Дубай проверяваха ли ви?

Геоърва започвам да правя планове и да избера хотел. Естествено, дилемата е в на Марината или в Центъра, или около Бурж Калифа. Ще се придвижваме с такси и честно казано предпочитам да не даваме луди пари за хотел, при положение, че сме за малко дни и няма да се задържаме много там.
Искам да направим сафари, круиз и фонтаните. Всичко останало ще е бонус.
От кой сайт ще ми препоръчате да взема билети? За сафари има безброй оферти на различни цени..

# 456
  • София
Здравейте! Ние ползвахме точно ПСР-а от БГ за екскурзията до Абу Даби, при нас важеше до 48 часа, затова отидохме до там на следващия ден след кацането в Дубай. На връщане нямаше никакви проверки.Тъй като нещата се променят за дни, моя съвет е просто да се обадите преди пътуването в някоя тур. агенция и да питате как стоят нещата с Абу Даби, при нас тази екскурзия се уреди в последния момент, ние бяхме с Карта Холидей, но повечето бг агенции работят с една и съща агенция в Дубай и имат актуална информация. За билети  за атракциите, не мога да помогна, при нас бяха уредени от агенцията, само на Бурж Халифа и в ЕКСПО ходихме самостоятелно.

# 457
Trudi,искам да помоля за отговори на няколко въпроса Hug
Не разбрах в Бг с пср ли влязохте и дали се изисква. Също така пишеш,че за ЕКСПО ви е трябвал пср също,а инфото,което аз намирам на сайта им, е че за ваксинирани не е необходимо.

https://www.expo2020dubai.com/en/plan-your-visit/covid-19

Моля ви,ако някой знае,нека ми каже необходим ли е пср на влизане в Дубай за дете на 9г. Не бях попадала на държава с толкова противоречаща си информация относно пътуване по време на ковид Joy

# 458
  • София
Trudi,искам да помоля за отговори на няколко въпроса Hug
Не разбрах в Бг с пср ли влязохте и дали се изисква. Също така пишеш,че за ЕКСПО ви е трябвал пср също,а инфото,което аз намирам на сайта им, е че за ваксинирани не е необходимо.

https://www.expo2020dubai.com/en/plan-your-visit/covid-19

Моля ви,ако някой знае,нека ми каже необходим ли е пср на влизане в Дубай за дете на 9г. Не бях попадала на държава с толкова противоречаща си информация относно пътуване по време на ковид Joy
Привет! В БГ ваксинирани влизат със сертификата, неваксинирани - карантина и тест след 72 часа, не съм сигурна дали може и с бърз антигенен тест, това го казват РЗИ на летището в София, аз съм ваксинирана.
ЕКСПО - вход или с ваксина или с ПСР.От нашата група имаше неваксиниран и затова описах в предишните ми постове как стоят нещата.
За детето не знам какви са изискванията.

# 459
  • София
Дъщеря ми е на 10г, пътувахме декември, не са искали пср нито сертификат за нея нито за полетите до/от Дубай нито за експото.

# 460
Ако е някой е ходил лятото, кажете как е времето през юни в Дубай?

# 461
  • Sofia
По едно и също време ни е лятото, така че очаквай мнооого жега.

Аз да попитам следното: кацаме в Дубай в 4 сутринта, как можем да убием времето до 11 на обяд? Къде можем да отидем, какво е отворено по това време?

# 462
По едно и също време ни е лятото, така че очаквай мнооого жега.

Аз да попитам следното: кацаме в Дубай в 4 сутринта, как можем да убием времето до 11 на обяд? Къде можем да отидем, какво е отворено по това време?

Как сте се навили да летите в този часови диапазон, ужасно неудобен? Мисля, че нямате много голям избор.

# 463
  • Sofia
Качваме се на кораб на 5-ти и не ми се рискуваше да се мотаме из Дубай един два дни преди това.
Все някъде ще има кафенета или да се поразходим на път към пристанището…

# 464
Здравейте,
Моля за съдействие!
За първи път реших да организирам сама пътуване до Дубай./ходили сме там преди с ТА/
Искам да е катарските авиолинии,намерих полети чрез/сайта им/  до Дубай,и тук вече ми трябват съвети/не към плащала билет никога онлайн/
Притеснява ме следното:
Ако закупя билета  онлайн,дали мога да променя датата на пътуването/при извънредни за мен събития/и ще имам ли такси/неустойки/ за това?
Катар.авиолинии са имали представителство/офис/в София,но вече е затворен,писах и на имейл,и той не съществува.
Затова незнам от къде мога да получа инфо./да е на бълг.език,с английския съм скарана😉
Относно здравната застраховка,от къде мога да си направя,незнам авиокомпанията прави ли такава,или да отида в някоя от застрах.фирми?
И някой знае ли,имам ли право да изляза от летището,да разгледам Доха за няколко часа/имам към 8 часа престой/
Надявам се някой да помогне със съвет и инфо,че в главата ми е каша.

Общи условия

Активация на акаунт