Дубай - тема 15

• 76 739
  • 898
  •   1
Отговори
# 645
В пустинята съм ходила на екскурзия от хотела , според мен е по-добре по-късен вариант , после имахме и програма с дервиш, танци и тн.

# 646
  • Anywhere
За мен топ 3 в Дубай са разходка по Марината , Бурж Кхалифа, Мола и пеещите фонтани и Сафари в пустинята. Вечерята не е нещо особено, според мен и не е задължителна!
Други интересни са посещение на пазара за злато и подправки! Ооо и задължително Бялата Джамия в Абу Даби! Разходка в хотел Атлантис на Палмата...
Миракъл Гардън и Глобал Вилижд, ако работят....
Абе и още много има. На Рамката е хубаво за снимки...Били сме 2 пъти за по 7 дни и все още има какво да видим. Планираме да отидем пак Simple Smile
Няма проблем за дрехите, за снимки също. Само в Джамията трябва да сте покрити изцяло и с кърпа на главата!
 Не е препоръчително да снимате местните,но дори и някой да влезе в кадър няма да е проблем! Те до толкова са свикнали с туристи,че изобщо не се впечатляват! Вземете си апарата и си снимайте на воля!

# 647
Здравейте! Има ли някой сред вас, който е запознат с валидността на сертификатите за ваксинация за Абу Даби и Дубай? Ще пътуваме следващата седмица и се интересувам дали сертификат с две дози, от които са минали повече от 6 месеца, е валиден. Благодаря предварително!

# 648
Здравейте, на 11 пътувам за Дубай с wizzair кацаме в Абу Даби в 9 вечерта някой можели да сподели опит с рейс до Дубай? после метрото можели да се хване или най-добре първата вечер в Абу Даби да се отседне с 3та доза ваксина съм и съответно как се стига най-евтино от летището до града?

# 649
Здравейте, на 11 пътувам за Дубай с wizzair кацаме в Абу Даби в 9 вечерта някой можели да сподели опит с рейс до Дубай? после метрото можели да се хване или най-добре първата вечер в Абу Даби да се отседне с 3та доза ваксина съм и съответно как се стига най-евтино от летището до града?

От летището на Абу Даби има вече пуснат шатъл, 35 дирхама е билета в посока, вижте повече подробности тук:

https://www.abudhabiairport.ae/en/transport/to-and-from-the-airp … QFnHrJR2xSeXrZeXs

# 650
Здравейте! Някой скоро пътувал ли е до Абу Даби? От посолството им в София ми казаха, че е задължително да се направи ПСР тест преди пътуването, защото авиокомпанията няма да ни качи на борда независимо от ваксинационния ни статус.. Благодаря предварително!

# 651
Цитат
  Здравейте! Някой скоро пътувал ли е до Абу Даби? От посолството им в София ми казаха, че е задължително да се направи ПСР тест преди пътуването, защото авиокомпанията няма да ни качи на борда независимо от ваксинационния ни статус.. Благодаря предварително!

Върнах се преди месец.Да ,  за да те качат на самолета от БГ  искат PSR , дори и да имаш ваксини , трябва тест валиден 48  часа , иначе не дават билетите .Имаше пред нас хора който ги пратиха на Терминал 2 да си правят въпреки ,че  бяха ваксини  , ние не сме ваксинирани  само с тест бяхме..
При кацането в Абу Даби  никой не ги иска  , нито искат при обратния полет за БГ , нито където и да е в Абу Даби или Дубай  .
Тест само за да те качат на самолета , това е .

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 17:18 от anisavd

# 652
  • Anywhere
През юни ме допуснха с три дози ваксина, без ПСР. Дъщеря ми на 14г беше с ПСР. Задължително ни искаха и QR кодовете от приложението Al Hosn. Получава се за всеки пътуващ по отделно, след регистрация!

# 653

И мен ме интересува дали все още искат PCR. На сайта на МВнР има информация от 15.09,че вече не се изискват и важат 2 дози независимо от времето когато са поставени. Звънях в wizz air и ми казаха ,че те също не изискват ваксини за самолета. Моля ,ако някой е пътувал в близките 2-3 седмици и е ваксиниран преди повече от 6 месеца да сподели опит

# 654
Здравейте, и на нас ни предстои пътуване до Дубай. Може ли малко помощ в каква парична единица да си обърнем парите? Чудя се долари или в дихрами?

# 655
  • На планетата Земя
Трябва да имате местна валута. Останалото - евро, долари, както и колкото искате.

# 656
Здравейте, и на нас ни предстои пътуване до Дубай. Може ли малко помощ в каква парична единица да си обърнем парите? Чудя се долари или в дихрами?

Дирхами.

# 657

Лично аз тръгвам с долари и там си ги обменям за дирхами.

# 658

Лично аз тръгвам с долари и там си ги обменям за дирхами.

Превалутирането лев-долар-дирхам ти излиза не.много изгодно.

# 659
Здравейте, декември месец заминаваме с мъжо в Дубай (за 30тата ми годишнина Relaxed ) та въпросът ми е:  https://www.booking.com/hotel/ae/ramada-by-wyndham-dubai-barsha- … =1&#hotelTmpl впечатления относно този хотел както и местоположението му? Ramada by Wyndham Dubai Barsha Heights 4* . Много ще съм благодарна

Общи условия

Активация на акаунт