Бременност по време на корона вирус

• 34 833
  • 325
  •   1
Отговори
# 180
Системата с окситоцин е за не повече от 4 часа и след това я махат, до следващия ден са махнали и катетъра. И хайде моля ви, в интензивното не се ходи заради това, че сте родили със секцио. Simple Smile
Изключително добре съм запозната как протича възстановяването след секцио, така че моля ви не подвеждайте жените.

# 181
Приемам забележката - имах предвид реанимация. И все пак, ходи се да, дори и да не Ви харесва. В 90% от болниците, в останалите 10 - в стаята с монитори за измерване на кръвно, сърдечен ритъм, с на всеки 30 минути преглед на контрахиране на матката и отделяне на урина.

И никой не подвеждам, достатъчно е да прочетат дори темите тук, във форума.

Оттук нататък предлагам да ми подминавате постовете, както и аз Вашите.

# 182
Верче обясняваш ми неща, които работя?

# 183
Не знам защо се хабя. Но добре, връзвам се. Къде работите, ако не е тайна? В България? Отричате ли, че след секцио родилката се превежда в реанимация? Защото ако отречете, специално ще си отделя от времето и ще направя извадка на по- големите болници, за да докажа обратното. И все пак, да не забравя, че също раждах и малко или много съм запозната какво се случи след като ме изведоха от операционната. Или може би подвежда и с моят опит?

# 184
Доколкото знам родилката е около 24 часа в реанимация,от там идва рехабилитатор който я  вдига и раздвижва и след това я местят в отделение и й дават бебето.
Аз самата като бях в реанимация след извънматочна ,до мен имаше родилка и тя ми каза това.Тъй като това ми беше втора ИБ и трета лапаро,и си знам силите помолих да ми махнат катетъра и станах,но жената си остана там.

# 185
  • София
Аз съм имала отворена операция. Събудих се след обяд в реанимация. На следващия ден преди обяд ме раздвижиха, след това ме преместиха в отделението,веднага поисках да ми махнат катетъра. Още същия ден почнах да правя разходки по коридора, но не съм сигурна че щях да мога да вдигна бебе в тая ситуация. След още 1-2 дни - със сигурност.

# 186
Доколкото знам родилката е около 24 часа в реанимация,от там идва рехабилитатор който я  вдига и раздвижва и след това я местят в отделение и й дават бебето.
Аз самата като бях в реанимация след извънматочна ,до мен имаше родилка и тя ми каза това.Тъй като това ми беше втора ИБ и трета лапаро,и си знам силите помолих да ми махнат катетъра и станах,но жената си остана там.
Зависи с каква упойка е била, но дори да е била с пълна упойка, гарантирам ти че повече от 2 часа в реанимацията са повече от достатъчни.
Не знам защо на много хора реанимация им звучи, като едва ли не място където се умира. Реанимация е място където просто проверяват, че можете да дишате самостоятелно, нямате болки, кървене и не повръщате. Когато всички тези условия са изпълнени, оперирания, независимо от какво може да отиде в отделението, където ще им махнат катетъра и ще може да стане.

# 187
  • София
Е, аз бях с пълна упойка, бях в реанимация около 20ч.
Очевидно протоколът за реанимация в България и при теб е различен. В тази тема говорим за ситуацията в България, доколкото си спомням.

# 188
Дори да ви държат 20 часа, реално сте съвсем способни да станете през тези 20 часа и да се раздвижите, както и да държите детето в ръце. След всяка операция е препоръчително да не се залежава и да се раздвижиш колкото си може по- бързо, за да предотвратят образуването на тромби.
Също така храна и вода може в малки количества още в реанимацията.
Лично аз не бих позволила да ме държат 20 часа в легло...

# 189
  • София
В реанимацията успях да си вдигна ръцете до вечерта. Една по една.
Не разбирам защо продължаваме да спорим.
Аз очевидно ще раждам в българска болница, така че не ме засяга какъв е протокола при вас.

Вие си ставайте и си тичайте 2ч след секцио, след като можете. Пожелавам ви го от сърце.

# 190
Ако за цял ден не сте успели да си вдигнете ръцете, това говори ужасно зле за българското здравеопазване.
До сега не ми се е случвало да видя жена след секцио, която да не може да се мръдне, или да не може да си държи детето.
Говорила съм с тукашни лекари за системата в Бг, че обикновено за секцио се практикува пълна упойка, а за една хистероскопия която е не повече от 15-20 Мин се използва спинална и се седи няколко дена в болницата, и честно казано ме гледат като онемели. Да не говорим за отделянето на бебетата или пък плащането, ако искаме съпруга да присъства на раждането ... да не забравя клизмите, бръсненето и всичко останало.
Успех на всички и бремеността не е болест, така че наслаждавайте се.

# 191
  • София
Очевидно сте зле осведомена. Обикновено това е добър повод да се хейти.

Имала съм две хистероскопии с венозна упойка, тръгвам си след 2ч от клиниката.
Пълната упойка ми беше след отворена операция, която описах, защото е донякъде аналогична на секцио.
При секцио, доколкото съм осведомена, се прави спинална упойка.
Пълна упойка правят в малки провинциални болници, където няма кой да направи спинална.

По-горе ни описаха как протича секцио, вие наплюхте жената все едно лъже.

Много тъжно за вас. За съжаление с това си поведение не помагате на никого.

# 192
Имам две хистеро с пълна упойка,след един час си бях вкъщи,и една без упойка никаква.Станах и си тръгнах.Но е факт,че има лекари,които дават даже 30дни болничен,след махане на полип!!!Какъв пък престой е имало,не знам.
Според мен не ни е зле здравеопазването,има пропуски ,но не е зле.

# 193
Момичета, моля да не разводняваме темата. Нека обсъждаме въпроси само в контекста на така създадената тема.

# 194
От коя седмица се записва на жк

Общи условия

Активация на акаунт