Бременност по време на корона вирус

• 34 575
  • 325
  •   1
Отговори
# 75
Точно на това бях обърнала преди време внимание, че сегашните ни тревоги ще бъдат нищо в сравнение с тревогите но след раждането, защото тогава ще сме отговорни за още един човек.
Сегашното е нищо в сравнение с това което ни чака. Добре че в България въведоха режим на време и дано това помогне за спирането на пандемията поне на местно ниво.

# 76
Здравейте, аз съм в 10г.с. И гинеколожката отменени часа за писане на картон, който трябваше да бъде на 25.03. Мислите ли че ще ни пуснат болнични заради този вирус или какво мислите по въпроса изобщо ? 🙂

Аз съм в същата ситуация и в от другата седмица ни пускат неплатена отпуска,успях в неделя да си запиша час ,но не мисля че ще ми дадът болничен първо защото не съм записана на консултация, и второ че трябва да лежиш и след това евентуално .....
От ден първи съм в болничен.Не съм лежала никъде,това не е задължително изобщо.

# 77
Скрит текст:
Вече съм 14 + седмица и не успях да се регистривам /запиша на ЖК т.к. преди това пък имаше обявена грипна епидемия от стандртния грип/. А относно преглед за установяване на бременността минах в 7 седмица някъде. Но този преглед не означава, че си се записал за ЖК по ЗК /за което аз се боря/. Установяването на бременността ми мина с направление за гинеколог тип 1 /обикновен преглед/, а записването на ЖК с направление за първичен избор на лекар за ЖК. Реално МЗ казват да не пропускаш важните прегледи, но като нямаш лекар който те следи ..... От кого си ги търсиш /не че не може на частно, но според мен държавните институции в изявленията си визират това, което е по ЗК/.

Когато исках да се регистрирам ми казаха, че поради епидемията и т.н. се отменят ЖК. После излезе това за важните прегледи и реших да звънна на телефона обявен за въпроси относно Ковид 19 в МЗ. Обясних, че не съм записана за ЖК и т.н. и ми казаха "не може отменени са" обяснявм аз пак, че дори не съм записана за ЖК  и т.н и ми казаха "ами говорете с гинеколога ако може някак да ви регистрира". Та очаквах по-компетентен отговор. После пак говорих с лекаря та накрая стигнахме до уговорка да си взема обикновено направление за гинеколог тип 1 и вече имам уговорен час - дай боже да се запиша най-накрая.

Чух и един коментар по новините от лекар, че не бива да се отлага регистрацията, но все пак не ми се получават лесно нещата. Не зная само при мен ли е само трудно или просто всеки тълкува нещата по-различен начин.  Може би ако много бременни в тази ситуация задават въпроса към МЗ ще излязат с официално становище, което е по ясно и категорично, а не всеки да си го тълкува.

Здравейте! Аз съм в 9 г.с, днес бях на преглед с талон 9, регистрираха ме, назначиха ми изследвания. Преди това се лутах, като вас. Звънях в ЗК и от там ми обясниха, че има разлика между регистрация и женска консултация, след разговор с гинеколога, той ме насочи да си взема талон 9 от личния лекар.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:09 от bubanka

# 78
Точно на това бях обърнала преди време внимание, че сегашните ни тревоги ще бъдат нищо в сравнение с тревогите но след раждането, защото тогава ще сме отговорни за още един човек.
Сегашното е нищо в сравнение с това което ни чака. Добре че в България въведоха режим на време и дано това помогне за спирането на пандемията поне на местно ниво.
Главният проблем в момента е, че ако това не свърши скоро, ще умрем от глад, а не от този преувеличен вирус, сериозно ли се радвате на тези мерки? На хората с различни заболявания им се отказва болнична помощ заради тоя вирус. Направо полудявам, когато хората не виждат по-далеч от носа си и се поддават на масовата психоза. Стойте си вкъщи, но нищо от това, което се случва не е нормално. Нито увеличаването на безработицата (казаха, че на ден средно се регистрират по 700 безработни), нито спирането на женските консултации, нито целият хаос, който настъпи с недомислените им мерки, а бутафорията с блокадите по градовете просто не подлежи на коментар. Сравнете броя на безработните с броя на откритите заразени и то повечето в добро състояние, сравнете и пагубността на мерките в сравнение с тяхната ефективност. Единственото, което трябваше да се направи, беше да се затворят границите за преминаващи, нещо, което и в момента не е направено, а не да затварят хората по домовете и да им забраняват дори до планината да отскочат да подишат чист въздух, не да се отказва на хората адекватна болнична помощ, на бременните консултации и да се отменят планови операции. Заради вирус със смъртност 1% ще смажат цялата ни никаква икономика и ще обрекат и без това нещастния ни народ на мизерна смърт. Ако щете и цяла година си стойте по домовете и пляскайте от терасите, вирусът няма да изчезне така.

# 79
Явно не сте виждали какво става вътре в болниците! За разлика от вас работя в болница и въпреки, че съм бременна имам контакт с    болни от корона! Докато умрем от глад първо ще се разболеем и няма да има кой да ви лекува дори пъпките на задника.

# 80
Явно не сте виждали какво става вътре в болниците! За разлика от вас работя в болница и въпреки, че съм бременна имам контакт с    болни от корона! Докато умрем от глад първо ще се разболеем и няма да има кой да ви лекува дори пъпките на задника.

Савова, бъди здрава, благодаря! А аз обещавам, че докато лекарите и всички медицински работници са там за нас, аз ще съм си вкъщи заради тях! Пази се!
Иначе: от глад чак никой няма да умре. Че ще пострадаме икономически спор няма, но и тези щети ще преодолеем, малко сила и вяра трябва...Смърт да има по-малко!

# 81
Благодаря за детайлното описание за "пъпките на задника", много културно, няма що. Живи и здрави

# 82
Ако искаш мога да ти пусна снимки как изглежда интвнзивното в момента?
Преди малко ни съобщиха, че вече имаме умиращи защото няма достатъчно сестри в интвнзивното. Та моли се да не стигаш до там.

# 83
Ако искаш мога да ти пусна снимки как изглежда интвнзивното в момента?
Преди малко ни съобщиха, че вече имаме умиращи защото няма достатъчно сестри в интвнзивното. Та моли се да не стигаш до там.
И това при 40-50 хоспитализирани в цялата страна? Ако на тоя етап е такъв срив,не ми се мисли..Разбирам,че работите в болница (което не е много ок във вашето състояние и контактите с корона болни) ,но дали не е малко преувеличено изказването Ви? Та ние сме едва в началото,ако сега интензивното даде фира,то след месец какво ще е? Ще капем като круши?!

# 84
Не съм в България, но в България положението определено ще бъде много по- зле, за това и се налагат по- крути мерки. В Бг здравеопазването не е на такова ниво, че да си позволи да лекува толкова много хора на веднъж. Виж само колко легла има в интензивните отделения и си направи сметка, дали ще оцелееш, ако се налага да си на изкуствено дишане. Както винаги ще оцелеят тези, които могат да си платят...

# 85
Не съм в България, но в България положението определено ще бъде много по- зле, за това и се налагат по- крути мерки. В Бг здравеопазването не е на такова ниво, че да си позволи да лекува толкова много хора на веднъж. Виж само колко легла има в интензивните отделения и си направи сметка, дали ще оцелееш, ако се налага да си на изкуствено дишане. Както винаги ще оцелеят тези, които могат да си платят...

Това,че сте извън БГ обяснява нещата. Доста навременни за мерките ,които масово,не изцяло ,но масово се спазват,така че в нашата китна,малка страна ..нещата да се развият нормално. Надяваме се всичко да приключи максимално рано,за всички.

# 86
Здравейте,

Теста за бременност показа 2 чертички и сега не знам какво да правя Rolling Eyes Моят гинеколог е в Токуда, но когато се обадих да си запиша час, ми казаха че не записват по време на карантината и да се обадя като отмине. Навсякъде, където гледам, пише че не се извършват профилактични прегледи и женски консултации.
За първи път ми е и не знам как трябва да процедирам. Чувала съм, че е важно да се направи първия преглед възможно най-скоро. Вие как мислите? Какво бихте направили в моят случай?

Много благодаря на отзовалите се! Simple Smile

# 87
Здравейте,

Теста за бременност показа 2 чертички и сега не знам какво да правя Rolling Eyes Моят гинеколог е в Токуда, но когато се обадих да си запиша час, ми казаха че не записват по време на карантината и да се обадя като отмине. Навсякъде, където гледам, пише че не се извършват профилактични прегледи и женски консултации.
За първи път ми е и не знам как трябва да процедирам. Чувала съм, че е важно да се направи първия преглед възможно най-скоро. Вие как мислите? Какво бихте направили в моят случай?

Първия преглед трябва да е след около 10 дни закъснение. В министерството на здравеопазването има заповед, че установяването на бременност е един от задължителните прегледи, така че не би трябвало да ти отказват.

# 88
Здравейте,

Здравей и честито от мен Hug Bobolinka90 е права първия преглед трябва да е след около 10 дни от закъснението и се прави с вагинален ехограф , ако искаш да е с коремен ще трябва да изчакаш поне около 20 дни от закъснението. Вярно е , че в  министерството на здравеопазването има заповед ,  че установяването на бременност е един от задължителните прегледи . Ако все пак не успееш да си запишеш час и се притесняваш винаги можеш да отидеш на частен преглед , там със сигурност няма да ти откажат . Като за начало бих те посъветвала да започнеш да пиеш фолиева киселина , ако вече не си я почнала Blush

# 89
Здравейте,

Здравей и честито!
Днес бях на тонове и чух, че си говорят в кабинета как масово връщали и от държавни и от частни кабинети заради карантината...Питаш ни ние какво бихме направили: аз, лично, нямаше да чакам моя лекар щом ми казва да звънна като мине - хубава работа!
В Токуда все пак имаха и случаи на вируса тези дни ... Звънни в по-големите АГ болници, питай за час, обясни и предполагам, че те няма да те върнат Simple Smile Успех!

Общи условия

Активация на акаунт