Отговори
# 165
  • София
Адаш, ами, именно, де. Допреди два дни си беше така. Обаче, като наскачаха Кокони Поликсении с тропкащия маниер “моля, намалете заданията с принтене, щото нали” и вече втори ден сме като модел на мон...

# 166
Само по английски в първия ден ни изпратиха домашното да се принтира, но веднага след това намериха начин как да се пише директно онлайн. Как ли пък няма да си купя принтер заради това. И не е въпросът в парите, аз за много неща имам пари и не смятам,че ми трябват.
По английски всяка седмица имат video quiz-гледат дадено филмче и отговарят на въпросите. Това е в допълнение към домашните по grammar and spelling. Имат, също така, и по 2-3 quiz в kahoot, но моята се спича,защото е прекалено състезателно и накрая, ако не е номер едно, остатъка от деня е в много умряло настроение. Та тях ги оставям за петък,за да мога да понеса геройски каквото настроение ще я сполети. Да не забравя и любимите на Татко Мецан книЖки - по около 5 на седмица, но според дъщеря ми вече по-дълги и трудни.
Пак да си похваля класната - страхотен начин на преподаване. Никога не съм очаквала такава дисциплина в дистанционно обучение.
Физическо при нас няма онлайн...засега..но клубът по гимнастика се включи,само че аз не ги отразявам...засега...

# 167
Ние стигнахме до разни открития. Има един сайт. DocHub.com сваля се pdf-а и може да се работи върху него. После се праща. Без принтене.

# 168
Ние стигнахме до разни открития. Има един сайт. DocHub.com сваля се pdf-а и може да се работи върху него. После се праща. Без принтене.

Именно,някакъв такъв workaround намериха самите учители и при нас.
Едит: pdfecscape.com е нашето.

# 169
  • София
От ден 1 имаме принтер вкъщи, защото почти всички домашни по английски идваха за печат още преди коронавируса. Много печатаме и други учебни материали, състезания и т.н., и то не е едно детето в семейството.

# 170
  • София
А у нас още в далечните 2011-2012, когато баткото беше в СМГ, а после пък ептен в АК, се убедихме, че без принтер не може.

# 171
А у нас още в далечните 2011-2012, когато баткото беше в СМГ, а после пък ептен в АК, се убедихме, че без принтер не може.
Може. У нас никога не е имало. Нито в СМГ, нито в АК.

# 172
Абе, това не е сериозно деца от ЧУ да нямат принтер вкъщи. Съжалявам, ако обиждам някого.
И съвсем не е нужен само за училище. Къде се печатат допълнителни материали, състезания, колажи, оцветявки, крокотраци преди пук и т.н.?
Принтер може да се поръча и онлайн.
Ние поръчахме рутер, че аз досега не давах да имаме безжичен интернет и бяхме на кабел.

При нас по български и английски вървят добре уроците. По мат.не мога да преценя все още. Днес тепърва ще вземат полунов материал.

Съжалявам, че се редактирам пак, но сега изчетох назад.
Ние сме в гугъл класрум, но още преди короната. Тиймс има ли предимства?

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 11:26 от Дъждец

# 173
Абе, това не е сериозно деца от ЧУ да нямат принтер вкъщи. Съжалявам, ако обиждам някого.

Мен поне не ме обиждаш. Сериозно или не няма да коментирам дали е. Не ми се е налагало да принтирам нещо допълнително. Ако започне да ми се налага редовно ще купя.
Само на децата от ЧУ ли се налага или и тези в ДУ принтират допълнително?

# 174
  • София
Съжалявам, че се редактирам пак, но сега изчетох назад.
Ние сме в гугъл класрум, но още преди короната. Тиймс има ли предимства?
Има - най- аматьорски казано - Тиймс интегрира видео чат, аудио чат, съхранение на съдържание, споделяне на съдържание, възможност за редактиране на документ едновременно от всички участници във връзката. С Google Classroom например не можеш да направиш кол - аудио, видео, без значение. Затова се ползва отделно Hangouts (а в него не съм забелязала да може да се споделя съдържание, 'еле пък да се редактира в реално време от много участници). Но предимството на Classroom е, че според мен в него директно създават формулярите за онлайн изпитване - за екстра материалчета, които са за допълнителна работа. Формулярът може да е с радио бутони (детето избира верния отговор). После се предават и проверяват директно в платформата. Детето веднага вижда колко точки е изкарало - няма ПДФ-и, принтене и т.н.

Голдева, до учител е явно. Някои дават много материал на хартия.

А и да добавя - Тиймс се държи на светлинни години по-добре от Хенгаутс. С лекота акомодира повече участници в кола, докато Хенгаутс издъхва на 8 участника и учител с включена камера.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 11:54 от Аш

# 175
  • София
Ние започваме да страдаме от недостиг на техника. Вкъщи са трима ученици с два компютъра и два телефона, като на мен също са ми нужни и ще трябва по спешност да напазарувам поне още един компютър.
В този ред на мисли, ако някоя добра душа ме ориентира какво да купя и какви параметри да гледам ще си спечели моята дълбока признателност. Simple Smile

# 176
  • София
И децата в ДУ масово имат принтери, Дъждец.  Не мисля, че решението да имаш или не такъв е свързано с избора на училище.
Скрит текст:
Струва ми се практично, независимо дали децата са малки или големи. Когато и трите ми дъщери се засякоха в гимназията и имаха да правят разни проекти за германците, редовно в последните имаше и цветни снимки, и маркирани части от текстове, и направени  самостоятелно цветни графики/таблици. По други предмети също..Най-малкото дори от финансова гледна точка е по-удобно.Една цветна страница тогава се движеше около левче, това би значело да плащам по има-няма  десетина-петнайсет лева за 3 деца само за принтиране на всеки ден-два. Да не говорим колко по-удобно е да си разпечаташ пробен тест за 7 клас, задачи от състезания от минали години, примерни изпитни формати по език за тренинг, отколкото да търчиш до книжарницата или да зяпаш на екран на тел/таблет/комп условията.  Един изпит  за ниво С1/С2 по немски/друг език примерно е 30-40+ страници..Аз даже се бях запалила да си купя и такава машина, дето събира листовете в спирала, не знам как се казва. Понеже в 9, 10,11,12 клас се сблъсках с едно друго съществено перо, каквото са  ЕДНАКВИТЕ учебници по език (немски/английски) за две деца на чужди издателства.  И като не седят заедно в час или пък като се налага да учат едновременно вкъщи, един комплект не става. Сканиран  цветно и разпечатан учебник/учебна тетрадка/помагало на чужди издателства излиза  около 3 и повече пъти по-евтин.Отстрани може да изглежда  такова изказване в стил "циция", но натрупването си е осезаемо. Принтера (и със скан функция) си го ползваме и ние, та дори и майка ми, която  е домоуправител и касиер... Разпечатва си  ежемесечно лист с имената на живущите и с място за подпис срещу платения членски внос.

# 177
  • София
Лаптоп Леново, от години сме на тях и в офиса, и вкъщи (само аз съм на Мак). Бетон са. От десктоповете - HP, и те се представят отлично на сериозно натоварване. Няма да говоря за параметри на хард и оперативна памет, понеже съм на принципа "колкото повече, толкова повече". Ние сме от поне 15 г. с принтер вкъщи и не мога да си представя без, вероятно може, ама защо.

# 178
  • София
Лаптоп Леново, от години сме на тях и в офиса, и вкъщи (само аз съм на Мак). Бетон са. От десктоповете - HP, и те се представят отлично на сериозно натоварване. Няма да говоря за параметри на хард и оперативна памет, понеже съм на принципа "колкото повече, толкова повече". Ние сме от поне 15 г. с принтер вкъщи и не мога да си представя без, вероятно може, ама защо.
Твърдо против Леново...Само до преди половин година щях да се подпиша с две ръце под мнението на Шарки.. На едната близначка купихме за унито Леново, на другата НР.  При това с отлични параметри, не са геймърски обаче. Леновото се скапа още преди да е тръгнало... Оказа се, че не може да бъде сменено, такава е политиката с гаранцията - сменят го едва след 3 гранционни сервиза. Нямаше как да чакаме ремонт, който щеше да се проточи поне месец заради липса на части тук (изписват се специално с доставка отвън), замина с друг. Междувременно го прибрах аз от сервиза. Работи цифром и словом ден. После пак на сервиз. След втория дори не съм го пробвала вече дали трайно работи, стои и събира прах. Никога няма да рискува девойката да тръгне с него.  Докато НР на другата се справя идеално - комбинация  бяха и двата от HDD c SSD, с двегодишна гаранция. Смятам все пак да го включа в даден момент с надеждата да се наложи и трети ремонт, та поне да го сменят..

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 12:14 от пенсионирана русалка

# 179
Ние започваме да страдаме от недостиг на техника. Вкъщи са трима ученици с два компютъра и два телефона, като на мен също са ми нужни и ще трябва по спешност да напазарувам поне още един компютър.
В този ред на мисли, ако някоя добра душа ме ориентира какво да купя и какви параметри да гледам ще си спечели моята дълбока признателност. Simple Smile

Втора ръка НР или Леново от Ардес.бг . Не защото са евтини, а защото по-старата генерация са по-надеждни и повече държат на тормоз. Нещо като НР Елитбук  или Леново ТинкПад, с инсталирани Уиндоус10 между 400-500 лв.
Ако е за учене само, не ви трябва висока производителност или лек корпус. Първото прегрява, а второто е крехко.

Общи условия

Активация на акаунт