Отговори
# 585
  • София
Ние досега си правихме смели уикенди в Гърция без резервации и сме намирали изключителни съкровища (от сорта на гурме бутик хотелче в планината), но миналото лято 3 семици се "шматкахме" из Щатите, като надвечер с помощта на Експидия си намирахме хотели и беше суперрррр.

# 586
В САЩ можеш да намериш всичко, само да не е по времето на Супер Бол.

# 587
  • София
Е, ние юли месец и на юг (off-season),

# 588
Сега пак на юг - към Лозенец😀

# 589
  • В офиса
Радвам ви се. И нашите най-хубави преживявания са били непланирани и неорганизирани. Точно, дето Шарки пише, вечерта намираш хотел.
Но с тая сюрия дечурлига непланирано не става.
А и се изтарикатиха из Европата, отиваш на място - места няма, а те те гледат подозрително, отваряш букинг за същия хотел - букваш си. Веднъж в Закопане пред тях си букнахме, след като ни бяха отказали. И те: Ама тая стая не е почистена????? Тръгнахме, а те ни догониха да ни връщат, явно се уплашиха от негативен отзив. И стаята си беше супер.

# 590
А, Тинки, тоя номер ми го правиха в Австрия.

# 591
  • София
Е, то и ние  без деца (чавето на лятна академия и ние на меден месец). Открих, че всички хотели на Мариот имат перални, сега вече и куфарите ще са ми поне два пъти по-леки на отиване...

# 592
  • софия
трия се...

счупи ми се натсроението, свободните слотове на онлайн хранителния магазин свършиха за минус 5 секунди и въпеки, че на два пъти кликнах час, нещо не се получи... тъпо. Като в игрите на глада се почуствах Sad
Утрото било помъдро от вечерта. лягам си

Добро утро, Фран Simple Smile мерси за вечеринката!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 00:15 от Амели

# 593
  • в страната на чудесата
Без компромис всичко се пише в деня в който е зададено и се праща веднага след като е написано. Така е от 15 септември. Аз бях много притеснена, тъй като той досега, до 5 клас не беше имал домашни.
Та и сега - след всеки час пише на лист какво е заданието, след часовете сяда и по списъка ги прави и след всяко го качва.
Връчваш по един бележник на всяко дете, слага дата и прави todo лист.

# 594
  • София
Тийнът не го следя изобщо и не знам какво прави с уроците. Постоянно се разхожда със слушалки и все имал "урок в момента". Домашни не съм го видяла да пише, но твърди, че го прави.
Номер 2 също не я контролирам какво има да прави, само питам до къде е стигнала, но тя е много отговорна и съм сигурна, че няма да остави нещо недовършено.
Само с дребосъчко внимавам какво и кога трябва да прави. И то най-вече заради неговото спокойствие, защото той много се притеснява ако нещо е пропуснал.

# 595

Вие имате ли дистанционни часове по Забавна/състезателна математика? Ние нямаме все още.

Имаме най-редовно, още от преди миналата седмица. Що състезания изрешаваха, а то състезания скоро няма да има.

И какви двойки за непредадено домашно, няма такива неща при нас, може би щото сме малки, първи клас. Но той си предава домашните, ама аз следя какво имат и да ги пише.

На мен с едно дете вече ми е трудно, а които сте с по две и три, въобще не мога да си представя как се оправяте. Че Тинки даже е с четири.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 09:57 от Татко Мецан

# 596
  • В офиса
Аз следя и помагам само на малката. Хубавото е, че учителите пишат и във вайбър, реално като са по-малки децата всички ги следят и им помагат. Не че не пропуснахме часа с психолог вчера, а тя толкова искаше.
Най-голямата си върши всички неща навреме, макар в последния момент, там отдавна ангажиментът ми е нула. Единствено я следя да стане за часовете, защото те почват в 7:30.
Средния, колкото и да подсещам, все ще е "ей сега", или не разбрал, или не видял. Имам да си следя и моите срокове, и моите задачи. Не мога да нося отговорност и за него, достатъчно голям е. Като не предаде нещо - двойка и толкоз. А той иначе се справя, но когато предава нещата си. Е, вече му отварям и на него вечер класруума, щото то не може така.

Малката си счупи телефона. Минус едно устройство с микрофон. На компютъра нямаме. Ще я пусна на таблета, ама ако така продължава чупенето на устройства, не е добре.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 13:19 от Фран

# 597
Моята е голяма блейка. Отговорна е, но си е малко над нещата, което в конкретната ситуация е супер за психиката. Общо взето само питам дали си е направила нещата.
Аш, и при нас ги имаше тези драми. Според мен няма да има оценка. Само ги заплашват, за да се стегнат. Можеш да помолиш учителя всички задания и указания да са писмено в класрума.

Значи, не знам тази Елица какво им е бръкнала в мозъчетата, но това беше единствения, при това не задължителен час, за който бързаше, че даже и скандалче ми вдигна...

# 598
  • София
И аз с баткото нямам грижи, но с малката компенсирам Simple Smile Хич не успяваме с домашните.

Санака, споко Simple Smile В тази ситуацията тепърва ще започваме с пиенето в темата. Усещам, че още сме в началото на кривата (алкохолна) Joy

# 599
  • в страната на чудесата
С подобна драма по български казах на младежа да прати работата си на мейла на госпожата, да прати СМС с извинение. Госпожата го прие, нямаше проблем.
Децата трябва да бъдат научени да се оправят. То вярно, че с 1-2 клас е трудно, но децата имат огромен потенциал. Пък ако госпожите ви не ги извинят в тази ситуация, значи са объркали професионалното си поприще и това също го обяснявам.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 11:32 от Leika_moja

Общи условия

Активация на акаунт