Отговори
# 180
  • София
Lenovo Yoga - става и на таблет. Аналогичен вариант на Acer е Acer Spin Simple Smile

# 181
Onna, и аз съм с Леново, но ти препоръчвам само ThinkPad серията. След два гръмнали Acеr- a от високия клас.
И да не ти спихвам ентусиазма, но на пазара има недостиг на лаптопи. В офиса едвам се снабдиха за отдалечената работа. Имахме няколко резервни, които в настоящите условия не стигнаха. Та чакахме доставка няколко дни.

# 182
  • София
Още един доволен потребител на Lenovo ThinkPad, но са скъпи (1.) и май вече никъде ги няма (2.), както писа Fancy. И са добри за работа, ако е само за обучение и цъкане в нет-а, не е нужно да е устройството с техните характеристики, мисля.

# 183
Ако е за работа Lenovo X1 Carbon и вече споменатата Yoga, това говорим за непрограмисти. За по-дребни голяма инвестиция според мен не е нужна. Може би за по-големия, ако ще го пращате в странство, също може да инвестирате.

# 184
  • София
Леле, покрай това преобръщане на живота в битов план, тотално съм изключила, че имаме тема Simple Smile Simple Smile Наваксах си тази сутрин, много сте писали, много ми беше драго да ви изчета Simple Smile

Мога да споделя за организацията ни в ОТ, трети клас - аз доволен. Учат онлайн в зум, дават им домашни, които после се снимат и се пращат на госпожите за проверка. Но начален курс сме лесни, имаме само основни предмети, всеки ден Мат, Бел, Анг и по веднъж седмично ЧО и ЧП. Вчера имаха и по музика, много си се зарадваха на господина Simple Smile На уроците са целия клас, а отделно следобяд имат нещо като консултации с госпожата, разделени на 3 групи по 5 деца, за да може да им се обърне повече внимание и да се помогне, ако са срещнали затруднения с домашните.

Оставям я сама в стаята в часовете, аз се изнасям да работя в другата стая. Стоях като Мецан първите два дни с нея, защото я виждах, че много се притеснява от новия начин на работа, но това бързо мина и се пренастрои, сега си се справя.

# 185
И аз съм против Леново, но не разбирам, а това е личен опит - лаптопът ни Леново отдавна сдаде багажа, докато Dell работи безупречно.
Принтер си трябва, но нашият се развали, защото е китайски боклук. И не знам къде да ходя да го оправям.
Онна, как ще купуваш, онлайн ли, и откъде може да стане това, защото и аз мисля да купя един лаптоп. Както казах по-горе, не разбирам особено, така че и аз съм благодарен на съвети.

Бърди, що не ползвате Тиймс, много е добро, Аш обясни по-напред. Със сигурност всички деца и от ОТ имат акаунти там, само трябва да ги поискате от училището.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 13:45 от Татко Мецан

# 186
  • София
Принтер си трябва, но нашият се развали, защото е китайски боклук.
Хаха, Мецане - в тази връзка, един виц:

Скрит текст:
Добре че короновирусът е китайски, а не оригинален, че иначе щяхме всички да ... Head Band….

# 187
Ние сме в гугъл класрум, но още преди короната. Тиймс има ли предимства?

Тиймс и Гугъл класрум са продукти с много различно предназначение (и оттам - функционалност).
По мое скромно мнение, Тиймс е по-лоша инструментна основа за дистанционно обучение (например липсва функционалност, свързана с оценяването и при лаишко ползване не осигурява необходимото privacy). Видеоконферентната функционалност може да се осигури и без да влиза в пакета.
Иначе, Тиймс си е много добро приложение за бизнес нужди.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 13:24 от Ezhko

# 188
  • София
На Dell съм се нагледала на даващи фира хард дискове, та са ми в "no-no" листата. Леновото ни са всичките ThinkPad-ве. На малкия лаптопа е Yoga (купуван от Щатите, аз когато може направо на място купувам "играчките", вкл. Mac-вете), но в момента предпочита да ползва геймърския десктоп за учене (вече сменихме клавуатурата, успял е да строши спейса). Той и програмира в момента, та на десктопа му е "по-удобно".

# 189
..Мога да споделя за организацията ни в ОТ, трети клас - аз доволен. Учат онлайн в зум, дават им домашни, които после се снимат и се пращат на госпожите за проверка. ...
Още едно ДОВОЛНА от ЧОУ Обраователни Технологии.
 И за принтер- без принтер не можем,половината домашни са ни допълнителни(не от учебник или учебра тетрадка) и тестове за самоподготовка ни изпращат.(което също е плюс за мен)

# 190
Русалка, естествено, че имат принтери децата от ДУ. Споменах ЧУ, защото е смехотворно да имаш айфон за 4цифрена сума, а да нямаш принтер вкъщи, че дори и да го казваш като аргумент в учебния процес.

А между другото, карате ли всички часове? Ние слава богу не. Децата ще откачат, ако трябва да висят 9часа пред компютрите.

Благодаря за отговорите за Тиймс!
У нас днес връзката на Виваком е ужасна. Имаме и мобилен нет на телефоните, и домашен. Навсякъде е скръб.

# 191
То се вижда, че от ОТ няма нито един недоволен нито сега, нито преди, та явно и онлайн, и не онлайн училището много го бива. Аз мислех друго поради позицията му на НВО, но щом и Фенси преди време ми обясни дълго и напоително как много греша, приемам, че наистина греша. И все пак в такъв случай продължавам да не мога да си обясня как такова хубаво училище, пък на 78-мо ли, кое беше там място в класацията. Ежко е ясно че ще каже, че класация на МОН не показва нищо, но нали другите тук не сте Ежковци.

Дъждец, ние сме с А1, които много мразех, обаче връзката е добра, а дадоха и безплатни 10 МВ мобилен нет и 200 канала допълнителни телевизия за времето на извънредното положение, та май и за тях ще си променя мнението.

# 192
Русалка, естествено, че имат принтери децата от ДУ. Споменах ЧУ, защото е смехотворно да имаш айфон за 4цифрена сума, а да нямаш принтер вкъщи, че дори и да го казваш като аргумент в учебния процес.

По мои наблюдения все повече от децата в ЧУ карат на дъмбфони/слушалки и нямат не само принтери, а и компютри и таблети. Някои нямат и телевизори.

# 193
  • София
Мецане, ние със зуум нямаме проблеми, всичко си е наред. Каквото им е удобно на учителите, това да ползват, тези хора за мен направиха чудеса от храброст.

# 194
Ама разбира се, платформата няма значение, ако нещата вървят.
Напълно споделям мнението ти за учителите. Оказа се, че наистина имаме страхотни учители в България и правилно им вдигнаха заплатите. Поклон пред тези хора!

Общи условия

Активация на акаунт