Отговори
# 315
Ми две отделни думи са😄 - "в къщи".
Вече не.

# 316
  • София
Вкъщи се пише слято, не се гъбаркай Grinning

Нали няма да има такса за допълнителните седмици учене през юни Neutral Face

# 317
Не би трябвало да има. Спестиха пари от отопление, храна, транспорт.
Ако удължаването на годината е 3 седмици, не мога да си представя да ходят физически на училище и юли месец. Дано успеят да вземат материала, пък ако се налага, да го упражняват онлайн.

За готвенето отдавна ми е писнало. Аз съм на доста рестриктивен режим, другите на полу. Готвех като за световно и преди вируса. Лошото е, че не мога да го променя от днес за утре, а трудно се пазарува. С детето дойдохме ипровизирано на селската къща, уж за няколко дена само. После затвориха София и останахме, но мъжът ми не можа да дойде и само го мисля и се притеснявам. Забранила съм да поръчва храна и давам инструкции по телефона за готвенето. Каза, че щял да се побърка колко много се цапало и трябвало да чисти Joy Satisfied

# 318
  • в страната на чудесата
Аш, договорът е за една учебна година. Надявам се да няма увеличение на таксите. То и сега една немалка група родители (познавам няколко семейства) ще преоцени решението за разход за ЧУ.

# 319

В мейла който получихме от училището, че ще се учи 2 седмици повече изрично беше записано, че няма да се заплаща нищо допълнително. Въпроса е като седмиците сега станаха повече до кига ще се учи?

# 320
  • София
А от 7-ми клас нагоре децата след като по принцип учат до 30.06 какво ще правят? Целия юли в най-големите жеги ли ще се пържат в училище?

# 321
  • София

В мейла който получихме от училището, че ще се учи 2 седмици повече изрично беше записано, че няма да се заплаща нищо допълнително. Въпроса е като седмиците сега станаха повече до кига ще се учи?
При нас са минимум три седмици, може и повече.

Чудя се всички ЧУ ли ще са с дълга учебна година или има и такива, които няма да са.

# 322
Аш, това не е ли в проект още? Мисля, не е решено със сигурност.

# 323
  • София
Дъжди, в комуникацията до нас е посочено като взето вече решение. Не е проект, демек.

# 324
Надявам се да няма увеличение на таксите. То и сега една немалка група родители (познавам няколко семейства) ще преоцени решението за разход за ЧУ.
Мда.  Май рано всички в хор обявиха значително покачване на таксите за догодина.Имаше още тогава недоволство, а сега  подозирам че ще има отказали се (дано да  не са толкова много, колкото ми  се струва че ще са ) . Мързи ме да ровя, ама дали пък в предварителния договор няма някоя клауза, позволяваща бъдещите пук-чета да си поискат капарото и да не се запишат поради извънредни обстоятелства.

# 325
Аз сега се сетих, че може да учат една седмица онлайн през пролетната ваканция.
Според мен по-рано от май няма да вдигнат извънредното положение.

# 326
  • София
Мисля, че не само могат, но и трябва да намалят таксите за тези месеци сега с домашното обучение. Вероятно никой няма да го направи, но така е редно. Себестойността на услугата е в пъти по-ниска, когато децата са вкъщи, а не на място в училище.

# 327
  • София
Предпочитам да не ми намаляват таксата, а със спестените от отопление и храна пари да аутсорснат малко ИТ хелпдеск услуги и въобще хелп услуги, защото в момента имам чувството, че за някои учители е много трудно (разбираемо). А така става трудно и за родителите (и за децата) - то я линк не работи, я тест калпаво код-нат в платформата, я съдържание липсва.

# 328
  • Пловдив/София
Дъждец, сериозно ли не дават на таткото да се прибере при семесйтвото си? Това вече минава всякакви граници! Все едно само в София има вирус! Да не говорим, че цифрите са такива поради многото тестове в Сф и нищо друго.
Много се дразня, че забраниха да ходим на вилата с дворче, където сме най-изолирани...
Иначе поне от храна се надявам да намалят таксите, чакам и нашата ДГ да кажат

# 329
  • София
В ОТ ще ни приспаднат парите за храна и транспорт за месеците, в които не ги ползваме.
Но ако ще се увеличи учебната година, предполагам, че няма.
Макар че аз стискам силно палци да не се удължи годината поне за началните класове. Те си учат децата.

Общи условия

Активация на акаунт