Отговори
# 540
  • София
E_to, мерси много за споделеното! Flowers Hibiscus

# 541
Вижте сега, забранявам всякакво сдухване. Изпитанията се дават на силните. Ние тук МОН борим ежедневно, та една коронясана особа няма да ни стресне.

В момента се възстановявам след онлайн тренировката на подопечната по тенис. Мислех, че ще е нещо тип леки настолни упражнения. Ами, ракета и тенис топка. Добре, че апартамента под нас е празен.
Мъжът има утре важен мийтинг с колеги от чужбина. Крещи(той говори крещейки), размята файлове и мрънка, че е надебелял.
Аз съм се изолирала в хола и съм на слушалки с Imagine Dragons на макс. И си направих един аперол шприц. Наздраве!

# 542
  • В офиса
И аз благодаря на Е_to. Страхотна новина, че сте излекувани!!!
Хора, чисто статистически вероятността да го караме тежко - аз и вие, е много малка. Ясно е че към момента има към 5-10К заразени, които го карат леко или безсимптомно. Не са обаче 100К, нито милион. Знам и че за тези, които го карат тежко, не им дреме много за вероятността, но така е за всяка болест.
Тук важното е да правим максималното за да се предпазим, без да се панираме и вманиачваме, за да отложим заразяването, за когато има лечение, че съвсем да не ни е страх. Щото аз казвам много малка вероятност, ама си е вероятност, нали. Пък като правим каквото трябва, какво повече, както ни е писано.
Смисълът на изолацията е да могат болниците и лекарите да обслужват и другите случаи, а не само ковид, както и да има достатъчно здрави и некарантинирани лекари.
В Италия случаите намаляват. В Ломбардия още повече. Това е добре.
Мразя полицейщината, харесвам свободата, но също така си давам сметка, че това не е просто твоята свобода, а здравето и животът на другите. Не разбирам хората, неспазващи "социална дистанция", защото така излагат околните и увеличават шанса за затягане на мерките. Не разбирам и онези, които търсят успокоение, че е "грип/настинка/вече сме го карали" Ако те имат нужда от това за да спят спокойно, ОК, но когато си тиражират мнението и влияят на поведението на други, не е ОК.
Разбирам, че се сриват икономики. От друга страна един по-прост живот после ще ми хареса. Тези приказки за умирането от глад са малко популистки....
...Този пост май не е за тази тема Simple Smile

# 543
За тениса поръчах ето това:

че вратата на гаража, ще е за смяна иначе.
Ние все още имаме тенис уроци реални.
Учат реално в момента, поне 10 пъти се обади на учителя си да пита нещо. Не дава аз да му обясня, каза, аз съм на училище в момента. Чак не мога да повярвам. И един от драйвърите се скапа и имам проблеми със скенера, а ММ е на конференце кол и не може да се заеме с проблема.

# 544
Споко, Мецане, и аз съм заклет пушач. Има една пътека от Златните мостове до х.Кумата, за тренинг за такива като мен. Тъкмо обмислях как се пуши с маска навън по повод новата заповед.

# 545
Вижте сега, забранявам всякакво сдухване. Изпитанията се дават на силните. Ние тук МОН борим ежедневно, та една коронясана особа няма да ни стресне.

Много благодаря и много си права!
Обаче съм сдухан и ме е страх.
Много пъти съм чувал, че жените били по-смели от мъжете, че ние какво сме се фукали, че сме ходили в казарма и че жените всъщност били по-силният пол.
Еми па така си е. Колко от вас писаха тук, че не ги е страх. Адмирации!
Много ме кефи, че Фенси забранява сдухването. Ще гледам да изпълнявам! Такова нещо ми трябва сега.

Желая много сила и психическа устойчивост на всички, щото аз съм на път да сдам багажа.
И от сърце желая всички да са здрави! И вируса да бяга далеч от всички пишещи тук, както и далеч от България.

Нот, аз и миналата година се качвах от Княжево до Златните мостове, любима пътека ми е, на Петър Димков е била, но сега дали ще се кача и кога ще мога... Утешавам се с това, че четох, че цигарите помагали срещу вируса, ясно, че поредната глупост, ама за пушач е кеф да чете такива неща.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 20:01 от Татко Мецан

# 546
И мен ми е по-спокойно, че децата са вкъщи. Аз почнах да се интересувам по-усърдно от епидемията преди да обявят грипната за грип Б и по онова време бях доста притеснена. Като пуснаха децата в грипна ваканция, се поуспокоих.
Подкрепям горещо мнението на Тинки!
Трябва да отложим масово разболяване максимално дълго, пък дано измислят л-во.

Абе, какво пушене навън?! Ще пушите само вкъщи/на работа Grinning
Аз съм бивш пушач. Голям зор видях, докато ги откажа. Покрай един грип успях.

# 547
  • В офиса
E кой ви каза, че пушенето е рисков фактор. Вирусът се закача за ACE2 ензим и така прониква в тялото. А пушачите имат намалени АСЕ2 ензими в дробовете и на други места.
Виж, обаче, статистически, мъжете сте по-уязвима категория при тежките случаи, тук не мога да ви успокоя. Обаче е успокояващо за нас.
Мецане, нали седиш вкъщи. От къде да прехвръкне. Смятай какъвто си пушач, нямаш никакви ACE2 и той няма за какво да се закачи горкия вирус, не че има как да се промъкне.

# 548
  • софия
И аз покрай грип ги спрях. Преди година и 2 месеца. Фук.
Мецане, жал ми е! Недей така, не се страхувай! Всичко ще е наред!

Сега и аз да отговоря - не знам дали ме е страх, ама ми е свито. Не знам какво и как да направя за да защитя обичните си максимално.....И после се сещам, че е невъзможно. Може би това се има предвид под смирение...не знам. Имам и рзни други мисли в главата, но те са за след месеци, живот и здраве, всички пак да си плямпаме...
С часове се променя настроението вкъщи и на тема онлайн обучение. Писна и на девойката, иска си училишето!

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 20:27 от Амели

# 549
Седя в къщи, ама ходя до магазина. Хич да не е, за винце.

# 550
  • софия
хехееееее ами добре правиш!
Наздраве с винце и по-лек поглед над нещата Wine Glass

# 551
  • София
На бело, сме бе, Амели, на бе-ло Joy! Може и просеко в краен случай, като свърши белото Bowtie

(Справка: Фенси Grinning)

# 552
  • В офиса
Поръчай от ebag, или пращай жената (по-малко рискови сме Simple Smile)
Аз пък с вино пропуснах да заредя. Ей сега гледам едно от 2014-а и се чудя ценно ли е много, или става за ежедневно пиене. Че веднъж отворих така едно от 1998 (кой ти гледа годините), при това даже да готвя с него. "Женааа, ти акъл имаш ли!!!!" Ми, имам ли, чудя се. Не ще да е ценно това, ще взема да го отворя Simple Smile

# 553
  • София
Аз с моята бира се свирам засрамено в ъгъла.

# 554
Боза някой някъде щеше да черпи ...

Общи условия

Активация на акаунт