Ден 1736 от изолацията (забавната тема)

• 187 523
  • 2 229
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Някой да знае за тайната връзка между корона вируса и тоалетната хартия?
Учени от Магаданския Институт, пардон - от The University of East Anglia, били разкрили зависимостта. Има дълбок смисъл.
Икономистите предлагат и теорията за "Нулево отклонение от риска", според която понякога предпочитаме пълното отстраняване на малък риск вместо намаляването на по-голям риск, което би дало по-добри резултати. "Искаме да имаме чувство за контрол с ограничен бюджет", обяснява Фарасат Бохари, специалист по икономика на здравеопазването в британския Университет на Източна Англия (The University of East Anglia, UEA). Купуваме нещо евтино, което можем да складираме, имайки предвид, че по един или друг начин ще го използваме", казва той.
от ТУК
Не можеш да си сигурен, че няма да се разболееш, но поне си сигурен, че няма да останеш с неизбърсан з..к - и това те успокоява. Smirk

# 181
Аз пък знаете ли какво гледам, когато имам нужда от повдигане на настроението? "Том и Джери", "Гарфилд", "Ледена епоха", "Семейство Флинстоун" и прочие. На 21 съм, но само някой да посмее да ми каже гък, ще го убия. Може и да са детски, но са си класика, и ми стоплят душата.

А за маратон, неразтоварващи, но много интересни, препоръчвам "GоT", "Друговремец" и "Ханибал". Тъкмо днес се чудех дали и кое да почна за пореден път...

# 182
Новите съседи !
Испански сериал с много хумор !

А ако искате по-сериозно - Наркос !

От днес започва и моята Социална изолация , до вчера излизах За пазар и разни други неща  , а от  работа ми казаха да Си пускам платен отпуска от вторник  , но това не пречи да съм на тел и в имейл постоянно , Disappointed .
Най-ме е яд че тези почивни дни така ще си отидат и после живот и здраве като се оправи всичко, няма да имаме как и кога  да излезем в почивка   !

Подготвила съм си около 10 книги , все трябва да прочета някоя !

За чистене нямам интерес към момента ,
Stuck Out Tongue

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 14:04 от alethea

# 183
Новите съседи са много по смешни от Моите мили съседи.

# 184
  • София
О, при нас е весело.
Синът ми каза, че онлайн обучението му харесва повече. Но на въпросът "кое е първото нещо, което ще направите след като падне карантината" каза "ще изляза навън".
А иначе обясняваме по телефона на съседката как се редактират файлове в драйва и как се предават домашни Simple Smile

# 185
Новите съседи са много по смешни от Моите мили съседи.
Точно , Новите имах предвид .
Не знам защо съм се объркала .

# 186
Новите съседи !
Испански сериал с много хумор !

А ако искате по-сериозно - Наркос !

От днес започва и моята Социална изолация , до вчера излизах За пазар и разни други неща  , а от  работа ми казаха да Си пускам платен отпуска от вторник  , но това не пречи да съм на тел и в имейл постоянно , Disappointed .
Най-ме е яд че тези почивни дни така ще си отидат и после живот и здраве като се оправи всичко, няма да имаме как и кога  да излезем в почивка   !
Хич да не те е яд, като свърши всичко това едва ли ще имаме пари за почивки, дано да имаме и работа.

# 187
Ние имаме филмов марато с Алф. Ако имате от къде да го свалите, препоръчвам.

# 188
  • София
Довечера преди 9 смятам да направя малък концерт на съседите. Дано не ни освиркат Simple Smile

# 189
Ден трети
Дългогодишните навици си казват думата: ставам в 6 ч и съответно сутрешен тоалет и обличане. Нямам намерение нито да спя до късно, нито да стоя по пижама.
Открих, че Париж е изключително красив град: слънчев, чист и безлюден. Излязах със задължителната декларация,  но не срещнах полицаи. Дяволът се опита да ме подкокороса да притичам до Трокадеро (показаха по телевизията голяма красота), но мисълта за глоба 135 евро ме успокои. Срещнах много и непознати тичащи. Къде ли са тичали преди? Старци по пейки не бях виждала до сега, а излязох в обичайното си време.
Птички, имало чуруликащи птички!
И невероятно много кучета разхождаха. Не знаех, че има толкова много в квартала.
Сега се отдавам на учене на италиански и криминални романи.

# 190
  • In transit
И аз щях да предложа "Новите съседи". Винаги се смея като ги гледам.
На мен вече взе да не ми се излиза. После като се върна се почва с почистване, дезинфекция...по-добре да си стоя вкъщи.
Преди пазарувах онлайн, вече и за това нямам желание...но ми се готви, идват ми все някакви идеи. Ама то трябва да избие на някъде. Добре, че има кой да яде ( не съм аз.). Grinning

# 191
Да се запиша и аз! Ходихме с детето на екскурзия до терасата. Simple Smile Преди това си правихме пица с домашно тесто. Simple Smile Забавляваме се, няма начин.

Но аз съм имала 2 периода в живота, когато се е налагало да стоя вкъщи и затворена.
 На 16 години си счупих крака и се наложи близо 3 месеца да стоя по болници и вкъщи. А тогава нямаше нет, фейсбук и т.н. Само книги и телевизор. Бях изчела книгите на Стивън Кинг-  една приятелка му беше фенка и ми ги носеше.
А по време на бременността имах постоянни контракции и пазех леглото.

Сега поне си имам постоянна компания- вечно бърборещ малчуган!

# 192
За сериал препоръчвам Сексът и градът😂

# 193
  • Далече, далече
"Пълна къща" също е забавен сериал, но е малко инфантилен. Има продължение, което се казва "По-пълна къща".
Помните ли сериала "Стъпка по стъпка"?

# 194
  • Dope Reach
Ден пореден, днес успях най-сетне да се скарам с ММ. Grinning
Относно дистанционното обучение - аз съм учител и мисля, че на децата повече им допада този начин на работа. За мен също е по-интересно и удачно, тъй като се оказва, че създалата се ситуация е разгърнала повече креативност в мен. Та, освен монотонното вървене по материала, им публикувам интересни, образователни, понякога и забавни неща, които хем да са свързани с темата, хем да ги разнообразява.
Аз също забелязвам, че децата са по-дисциплинирани от обикновено, за което смятам да ги стимулирам. Blush

Общи условия

Активация на акаунт