🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 2

• 46 700
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
Бях изтръпнала за Добчо снощи, на косъм му се размина! Добре, че си тръгна Линда!
Да, Краси ми се очертава като фаворит. Като цяло определям участниците като слаби на фона на предишни сезони. На този етап на играта вече трябваше да има ясно изразени лидери, между които да е истинското състезание.

# 526
Краси е страхотен човек, момичета. Винаги е бил лъчезарен, готов да помогне с каквото може. Много му стискам палци, винаги е обичал да готви, имала съм удоволствието преди години да съм дегустатор на какви ли не тестени неща 😁

# 527
Аз не съм особено доволна от снощния епизод. Не, че беше лош, ама първата част от състезанието ми се видя много нагласена. Обичам честните правила и не ми харесва да ги заобикалят. Защо Димитър имаше право да си избере целия отбор и после като компенсация да отпускат една бройка на другия? Пък за другия капитан каквото остане. И цялата сапунена драма около капитанството на Добата ми беше фалшива, че чак го изпитваха какво е менюто, пък той делегира правата си на съотборниците още в началото. И Петя, която през цялото време се опитва да се налага, точно тя да мрънка през цялото време, че нямали шеф. Ей такива работи ми се видяха нелогични. А Димитър не се справи чак толкова добре, защото по сценарий или не, ама прецака печенето на месото, та после печено-недопечено го хвърляха в тиганите и не съм сигурна какво точно се получи. Не съм сигурна, защото почти не се видя какво имаше в чиниите - така отблизо показваха съдържанието им, че нищо не се разбра. После пък нещо като дежа вю имах - Елени не я ли спасяват за втори път от елиминация? И тя все мърмори и протестира, че пропуснала шанса си да блесне. Симпатична ми е по принцип, но предния път изгоря едно момче, което си беше в печелившия отбор, та пак не ми е честно така. Дано не бъркам, че Елени е била спасената и предния път, но такъв спомен ми е останал.
Правенето на паста - интересно беше за гледане, но при оценяването продукцията на всички  изглеждаше една на сушилните, а друга в купата на кантара. На "простора" ми приличаше на дебели спагети, а в купата на талятели.Laughing  Петя е тази, която ме впечатли, защото нейната ръчна изработка ми се видя пълна лудост в началото, но тя някакси успя. Е, не показаха най-трудоемката част от работата ѝ, но се виждаше, че тестото е добро. Според мен не беше честно да ѝ завъртят едно голямо зеро.
От елиминацията най-интересна ми се видя манджата на Добата - не лазанята, а другата и изобщо не разбрах каква беше технологията, която обсъждаха с шеф Токев. Ястията на Краси също бяха много интересни, но през екрана  не можах да определя дали са толкова апетитни.
Линда е много приятна жена, но нищо особено не видях от нея като умения в готварството и вчера се зачудих дали семейстовото ѝ се храни изцяло с безглутенова храна, защото тя няколко пъти спомена, че това или онова не можела да прави, защото не е безглутеново.

# 528
Ами, да беше направила безглутенова паста. Нали продават такава по магазините? Хем щеше да се докаже, че може да прави почти всичко без глутен.

Петя мрънка, защото явно си е такава - дребна душица. Злобее, че не е тя капитан и че няма да отърве кожата. Тя дори, когато я хвалят, е със смръщена и скептична физиономия. Киселяк.

# 529
Да, и на мен ми се видя прекалено и нагласено смяната на капитанството, все едно не е имало до сега несправящи се капитани.
Безглутеновата паста по магазините обикновено е от царевично брашно, предполагам, че ръчно няма как да се получи същата като с обикновено.

# 530
Сигурно го направиха, за да ядосат Петя още повече като не изберат нея, а Елени Simple Smile)))

На мен тоя Морски нокът само като наименование ми е достатъчен, за да се погнуся да го ям. Трябваше да се усетят, че не всеки обича морски дарове. Да не говорим, че има и алергични към тях.

# 531
Най-много исках, Петя да си тръгне.
Видяхте ли, че няма конспирация, да пробутат Линда да спечели.
Както казваха доста, от пишещите тук.
Никога Линда, или  шеф Силвена, не са ме дразнили.
За Силвена пишете, че снощи се е държала добре, но ако повтарянето на името на Линда и мръщенето, се бяха случили на друг участник, щяхте да напишете "Ау-у, Силвена пак се държи отвратително!"
Винаги съм харесвала Димитър, Ивайло, Краси, Куин, Мартин, Добата, Файчето и Линда.
Не ми харесва Файчето как постъпва сега, но е състезание и всеки има право на своя стратегия.
Неда ми стана по-късно симпатична(голям шемет е, но има добри хрумвания), Кристина също(хареса ми, как натри носа на Файчето, с пошираните яйца).
Даже ме хвана яд, че отпадна, точно когато разбрахме, че все пак има неща, които знае и може да покаже!
Теодора ме дразни, но не и в момента, защото най-големият дразнител, за мен е Петя!
Не мога да я дишам, точно, както Ч....а, от другото шоу, миналата година!
Следващите дразнители за мен са Виолина, Теодора и понякога Елени.
Елени понякога ми харесва. Поне може да готви.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 12:09 от criisi

# 532
Мен Силвена не ме дразни, но започне ли с "Ауу", и "бляк", вече знам кой ще е следващият изгонен.

# 533
  • тук и там
Е,поне не плю храната..Ако беше някой от другите участници-Силвена  или щеше да откаже да опита,или да плюе в салфетка..Stuck Out Tongue Winking Eye..Но -да,съгласна съм за реакциите на Силвена и последващото напускане на участник..
Елени и миналият път я спасиха-да,когато Виолина беше капитан на отбора.Тогава смени човек от нейният отбор(печеливш) със Елени -която беше от другият отбор. И момчето отпадна. От тогава не мога да я дишам Виолина..Тогава  Елени пак "съжаляваше" че няма как да блесне със знания.

# 534
Е, аз вярвам, че Линда си изпълни ролята в предаването, именно да си направи реклама на сладкарницата, не че е имало конспирация. Симпатично наивна изглежда, самата тя не си дава вид, че вярва, че може да спечели. Краси ми харесва точно защото е обран и смирен. На фона на повечето участници със супер его.

Прияде ми се паста, много апетитно изглеждаха чиниите на елиминациите. А пък горките гостенки, изтеглиха късата клечка, нито едно от ястията не ми хареса, бяха както би казал Токев "нашляпани". Satisfied

# 535
  • Пловдив
О, да, и на мен ми се прияде паста. Всъщност ми се яде още от приготвянето на паста лунете в конкурентното шоу.Grinning
От отборната битка ястията не бяха по мой вкус - нито нокти, нито дробове...

# 536
И още една подробност ми направи впечатление снощи, може и преди да е имало такова нещо, но да не съм обърнала внимание. Гостите четяха менюта, в които красиво беше изписано какво ще ядат. Та кога успяха да ги изографисат на хартия тези ястия, ако отборите решават какво ще готвят чак след сформирането на отборите?Thinking

# 537
  • Mediterraneo
Е, нали е на запис всичко, което гледаме. Между дублите е напълно нормално да успеят да изпринтират менютата.

# 538
  • Пловдив
И още една подробност ми направи впечатление снощи, може и преди да е имало такова нещо, но да не съм обърнала внимание. Гостите четяха менюта, в които красиво беше изписано какво ще ядат. Та кога успяха да ги изографисат на хартия тези ястия, ако отборите решават какво ще готвят чак след сформирането на отборите?Thinking
Бяха започнали да готвят, когато поканиха жените да влязат. Другото се прави за минути с компютър и принтер. Целта беше да се види логото на листа, все пак има спонсори.

# 539
Още не съм гледала епизода, но на мен в предишните епизоди точно обратното ми направи впечатление - страшно криво написани менюта. Все едно за капанчето за бира и цаца на плажа. Чак се зачудих нямат ли време и възможност да ги принират или да ги напише някой с линия и хубав почерк. Ще гледаме довечера дали има разлика от предишните епизоди.

Общи условия

Активация на акаунт