🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 2

• 46 697
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • Sunshine state
На Линда й беше време да си ходи - не показва нищо. Не ми беше и симпатична. Петя с тоя нокът се изложи яко и то пак с цел да се направи на оригинална. Латинотанцьорките и аз се втрещих като ги видях. Представях си професионалистки. Grinning

# 541
И аз имах едни подозрения, че не сами решават какво да готвят, а им се спуска отгоре. Обаче ако пък е така, тогава цялата драма около неведението на Добата затова какво готви отборът му, ще се окаже едно голямо театро. А ако ще си мисля през цялото време как гледаме някакъв лошо скроен сценарий, какъв е смисълът да гледам и да се вълнувам. Затова предпочитам наивно да вярвам, че решенията се взимат на момента.

# 542
Не си мисля, че всичко се снима на един дъх, даже сигурно отнема дълги часове, но на мен такива детайли ми развалят усещането за готвене в рамките на един час или час и нещо, което пък монтажът на кадрите се опитва да ми внуши. Така се обезсмисля и постоянното викане от сорта на "гаааз", "остават ви пет минути....... една минута......ръцете горе".  Аз предпочитам да си е съвсем в духа на "бързи, смели, сръчни".

# 543
На мен точно менютата ми се сториха набързо надраскани, много непрофесионално ми се видя. Точно това се изработва за 5 минути, към средата на готвенето вече се знае кой какво точно ще сервира / или ще се опита да сервира/, така че не мисля, че менютата издават някакъв скрит сценарий.

# 544
  • Sofia
Гостите влизат в средата на готвенето, не виждам никакъв проблем да се надраскат/изпринтят 2 менюта за 3 мин. при положение, че още в началото шефовете ги питат какво им е менюто.

# 545
  • София
Няма как всичко да се снима не един дъх, но отделните етапи - да. Първо да речем снимат влизането на участниците - прекъсват, понякога се налага да правят втори, трити дубъл. После - поставянето на задачата, пак прекъсват, правят дубли. След това пазаруването в склада, оново се прекъсва, за да подготвят плотовете на участниците. И т.н. Самото готвене обаче се снима на един дъх и се спазва времето за изпълнение на задачата. Там дубъли няма Simple Smile
Няма никакъв проблем менютата да се разпечат преди готвенето или непосредствено преди сервиране. Екипа на предаването е минимум 50-60 човека, предполагам има поне няколко от тях, чиито задължения са подготовка за посрещането и обслужването на гостите, включително и изготвянето на менютата им.

На мен ми хареса епизода, и смятам, че отпадането на Линда беше логично. Тя беше участникът, който не предизвика у мен никаква емоция, беше ми напълно безразлична.
Иначе и аз съм във фен групата на Ивайло, Добата и Красимир. Харесвам и Неда, но съм повлияна от работата и в театъра.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 15:09 от rosi_ta

# 546
Неда много ми напомня за една актриса от "Измислици-премислици" - Елена Кънева. Чак си мислех дали нямат роднинска връзка.

# 547
Неда е голяма хахавела, внася колорит, някой път й се получават нещата,дали на късмет 🤪

# 548
  • Испания
Отборна битка

И двата отбора искаха Красимир.

Петя как не се измори да критикува през цялото време!

Добата защо така си глътна граматиката! Токев и Михалчев питат какво ще приготвят, Добата загуби ума и дума.

Димитър много добре организира всички.

Менюто като че ли беше написано от някой ученик от началните класове. Толкова пък да не могат да го изпипат!

Котлоните на червения отбор бяха ужааааааааааааас.

Скрит текст:

Чиниите

Скрит текст:

Дожаля ми за Добата, но се радвам, че спечелиха червените. Елени ме изненада приятно. Петя с тази отрова, която носи, сигурно не може да приготви читаво ястие. В крайна сметка нейна беше вината отборът да загуби.

Браво на Добата, че качи Елени. Добре беше и изборът с монетата.

Хайде, Куин пак не знаела. Много лъже.

Паста

Скрит текст:
Добата    

Линда  

Краси    

Ивайло  

Напълно справедливо отрязаха Петя. Дървен философ.

Куин    

Неда  

След малко ще продължа.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 19:55 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬

# 549
  • addicted
Не знам колко добър готвач е Ивайло, но чувството му за хумор страшно ми харесва и много ме разтоварва. Добчо възприемам по абсолютно същия начин. Дори само заради това се надявам двамата да продължат колкото се може повече.
Петя, милата, е толкова крива, че чак ми харесва. Изобщо за мен останаха предимно симпатични хора, големият дразнител си тръгна предишния път. Единствено Куин ми е леко странна с вечното "аз това не съм го правила никога" - ами що дириш тука като не си го правила? Rolling Eyes

# 550
  • Испания
Елиминация

Скрит текст:
Ивайло

Добромир

Красимир

Чудесно се справи. Много добре е, че го похвалиха.

Линда

Тук видях умиращи лебеди в селското блато.

А тук - скариди, изчервили се от срам.

Роу започна пак с повръщащите физиономии. Ясно какво следва.

Неда

Браво за шоуто!

Петя

Скрит текст:
Прилича на повръщано.

Линда няма да ми липсва. Направи си реклама, помига малко, попърха с клепки и си замина. За мен е напълно безцветна.

# 551
  • София
Линда няма да ми липсва, според мен нямаше място там. Иначе изглежда добър човек, има си уклон към тип храна, доколкото помня от кастингите е започнала да прави веган десерти заради едното си дете, което май има алергия към глутена. Възхищавам й се, че прави това, заради детето си. Този тип храна опредено си има ниша.

Краси за мен расте и расте, изненада ме вчера, супер криативен. В началото не го харесах, но наистина е много свит и неуверен в себе си. А иначе е пълен с идеи и явно доста е чел. Фаворит ми е за сега заедно с Димитър.

Неда, която иначе не ми допада, вчера ме разсмя с презентирането на чинията си.

# 552
  • София
И аз не знам какъв готвач е Ивайло, но пък разбрахме, че има сериозен опит с яденето, не с приготвянето на определена харана Joy. Много ми е симпатичен.
Петя е много дразнеща и намусена, майка и с право и казва да си отпусне душичката. Обаче на елиминацията се страви най-добре. Бих опитала пастата и от двете и чинии.

# 553
  • Варна, България
Харесвах Линда, но мисля, че тя извървя своя път в Мастър шеф. Със сигурност това ще й отвори много възможности в бизнеса, който има.
Петя е максималистка, но това, че е много амбициозна мисля, че по-скоро й е минус. Много злоба, ейййй

Честно мъжката половина повече ми допада - Димитър, Файчето, Ивайло. Добата ме кефи. Краси също - много е скромен, а същевременно супер във всяко изпълнение - щом го искаха и в двата отбора.

Вчера всичко изглеждаше много бързо и хубаво с тази машина за паста, а и вкъщи сме почитатели на паста, лазаня и пица, та съм в чуденка дали да се пробвам и аз Simple Smile  Някой ползвал ли е да сподели опит?

# 554
  • София
Вчера всичко изглеждаше много бързо и хубаво с тази машина за паста, а и вкъщи сме почитатели на паста, лазаня и пица, та съм в чуденка дали да се пробвам и аз Simple Smile  Някой ползвал ли е да сподели опит?

Ние имаме машинка за паста. Доволни сме, става вкусно, ползваме си я често. Само нямаме такава сушилня.

Общи условия

Активация на акаунт