Пети клас 2019/2020

• 30 145
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Кръстницата на сина ми е учителка по химия, но на голям випуск. Не съм я питала как е ДО от нейна страна.
Имаше грешки от страна на учителите при нас, но се справиха. Учителката по ИТ беше най-зле, което на мен лично ми е странно. Ако пак имаме ДО силно се надявам да се направят някакви курсове за учители, да се уеднакви системата, в която ще се учи и т.н.
Децата учиха в google classroom и беше добре. Тренировките провеждаха в meet. Ел. им дневник е в школо.
Дъщеря ми обаче бяха на скайп, вайбър, мейл. Ел. дневник изобщо нямат. За 5г така и не успяха да намерят платформа за дневника, мисля че минаха през три.
Училището на дребният уж е иновационно, нищо чудно да въведат ДО. От 22 или 24 деца в клас в ДО бяха макс 12. Нямам никаква представа какво е положението с останалите деца и колко ще бъдат през септември.

Липсваше ми живото общуване, но пък от една страна за мен беше добре. Имаше няколко проблемни деца в клас, до които моят син нямаше достъп.

# 466
Две блузки приятелки имам, които са учителки. Едната преподава по английски прогимназиален и гимназиален курс, всъщност тя преподава и на набора. Нейното мнение  се припокрива с моето в голяма степен, че 30 минути час не стига. И на нея ѝ липсваше връзката лице в лице. В класната стая можеш да накараш едно дете да отговори, когато е на километри от теб е по-трудно. Винаги може да каже, че е имало технически проблем и прочие. Иначе специално по английски нашите и преди имаха страшно много онлайн тестове и това си беше отработено.
Другата ми приятелка е начална учителка. Тази година беше с втори клас. Категорично не иска ДО. Като време за подготовка на уроци ѝ е коствало много повече, а резултатите не я удовлетворяват. Няма и как да е другояче. В нормален час се разхожда между чиновете, вижда кой какво работи, какво греши и коригира на момента, а сега чака да изпратят, тепърва проверява, връща рецензии. Надява се догодина да може да работи нормално.

# 467

Децата учиха в google classroom и беше добре. Тренировките провеждаха в meet. Ел. им дневник е в школо.

При нас организацията беше същата.
Позитиви от ДО : можех да следя дали се пишат домашните и проектите, върнатите тестове ми даваха възможност да видя пропуските на детето и да се работи за преодоляването им /в нормален учебен процес нямах достъп/, учителката по БЕЛ пращаше запис на изпитванията и часовете, и ми беше много интересно да видя как се справя дъщеря ми. Успях да си изградя впечатление за учителите /и положителни и отрицателни/.
Отрицателни : С пускане на клипчета от уча.се няма  как да бъде качествен учебния процес. Наложи се да помагам и да обяснявам по някои предмети. Определено "живия" контакт учител-ученик е много по-ползотворен.  Домашните бяха сведени до минимум след първите две седмици. При тестове се ползваха всички възможни начини за получаване на висока оценка, в реални условия нямаше да е така.

Според зълва ми /учителка по история/, не ѝ харесва ДО, липсвал ѝ контакта с децата.

# 468
# 469
Има нанесена оценка по физическо.  
Предпочитам да си ходят нормално на училище. Сам няма да се справи ако пак се наложи. Без контрол при него не става.

# 470
При нас оценки си имат по всички предмети, само още не са нанесени оценките по НЕ.

Моята ученичка днес много се разочарова, като разбра от един от преподавателите си, че във вторника ще си учат. А тя си отброяваше колко учебни дни и часове ѝ остават до края на уч. година. Simple Smile

# 471
Защо ще учат във вторник? Учебната им година свършва на 15.06, понеделник. От вторник е "Здравей, ваканция!"

# 472
Здравейте, момичета.
И аз не искам повече ДО.  При наборът в началото беше пълна лудница.
После се почна в тиймс. Там пак напрежение. Други проблеми.
С това ДО лъснаха много проблеми.
За себе си мога да кажа, че съм изключително разочарована. Наборът е за първа година в това училище, но сериозно се замислям дали да не го местя. Той не иска. Децата бяха започнали да го приемат, преди пандемията.

Но съм много разочароване не само от ДО, но най-вече от преподавателите.  Имам двама сина. Големият е 10 клас, но досега никога не съм чувала преподавател да обяснява на децата, че са пълен провал и нямат никакво бъдеще...А тук явно е нещо нормално...

# 473
  • София
Моята ученичка днес много се разочарова, като разбра от един от преподавателите си, че във вторника ще си учат. А тя си отброяваше колко учебни дни и часове ѝ остават до края на уч. година. Simple Smile
Същата работа.
И моята ми обяснява как ще учат във вторник и затова се организират да карат колелета след 18 във вторник.

Исках да пропусне понеделника и да заминава на село. Адкси се притесни, не бил само един ден, два били, класната ще се кара...
Уж нямат удължаване на учебната година официално. Но може нещо да съм пропуснала, не знам.

# 474
И при нас класната писа, че понеделник и вторник са учебни. Във вторник от 14-15 часа ще могат да си получат бележниците и да си върнат учебниците.

# 475
И ние ще сме понеделник и вторник с часове .Учебниците ще ги връщаме на 17-18-ти .И ние искахме да го пращаме на бабино отглеждане да си починем ,но ще почакаме още малко.Днес една по-една се нанасят оценките .По-всичко имаме 6 Simple Smile

# 476
  • София
Край на втория учебен срок на учебната 2019/2020 година:
16.06.2020 г. – IV – VІ клас (16 учебни седмици) - съгласно МОН https://mon.bg/bg/56

# 477
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз съм доволна от ДО и при малкия и при голямата. Учат в различни училища и учебния процес бе организиран по различен начин. Тук седи и въпроса доколко са съвестни и децата.
Крайния резултат е успех 5.85 и 19-ти в класа. Но като цяло, според директора и всички учители на РС след първи срок, това е най-силния клас от 5,6 и 7, а училището има по 7 паралелки от всеки випуск.
И по този повод срещнах един забавен виц:
Славей, врабче и гарга си пеели. Професор ги чул и отбелязал:
-Ето разликата между редовно, задочно и дистанционно обучение! 😂🤣🤣🤣

# 478
И при нас днес съобщиха,че вторник се явява учебен,е няма да присъства,позволих му.Смятам,че с един преговор(който ще е забравен до септември) няма да загуби много.Още повече,че сутринта ще върне учебниците (по график) и после се бяха уговорили за почерпка.Половинатаоценки не са нанесени,но пък са съобщени,за мен синковчето е вече ваканция.В понеделник една част от учителите са им казали,че няма да имат часове,а други ще обсъждат какво да преговарят през лятото,което е нормално.За вторник гледам два часа с уроци и преговор-абсурдно е!

# 479
  • Mars Hotel
При нас няма да се учи в понеделник и вторник. И слава Богу. Във вторник ни викат само да вземем попълнените бележници.

Общи условия

Активация на акаунт