Пети клас 2019/2020

• 30 125
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Анкети на МОН за дистанционното обучение (за родители и ученици). Срокът за попълване е до края на деня.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScv6Hgy3mgO-m0nohPa3fKf … -LPhY8cQGKbf3oUcA
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScv6Hgy3mgO-m0nohPa3fKf … -LPhY8cQGKbf3oUcA
Днес по-късно разбрах, че тези анкети не са на МОН. Не съм искала никого умишлено да подведа. Видях анкетите във Фейсбук тук https://www.facebook.com/groups/491464971216609/permalink/1153832174979882/ и реших да ги споделя.

# 556
  • София
Анкети на МОН за дистанционното обучение (за родители и ученици). Срокът за попълване е до края на деня.
Днес по-късно разбрах, че тези анкети не са на МОН. Не съм искала никого умишлено да подведа. Видях анкетите във Фейсбук тук https://www.facebook.com/groups/491464971216609/permalink/1153832174979882/ и реших да ги споделя.
Ти пък. Каква вина имаш. Това нещо обиколи къде ли не, включително в групи на училища!
Искам да разбера кой "шета" толкова добре, та да му предложа работа в маркетинговия ни отдел. Доста добре се е справил с разпространяването. Grinning

# 557
*Ирина* Длъжна бях да се коригирам, че анкетата не е от МОН, че в една друга тема бях линчувана за "грешката".  Сякаш бях изтокала на някой дебитната карта Simple Smile

# 558
Попълних, дойде от училището на баткото, през школо. През ум не ми е минало да се усъмня откъде и каква е.

# 559
  • София
Записвам се, да ви следя, че втория срок не бях сред най-активните:)

# 560
  • София
И аз да се отчета. Детето е много доволно от ДО. Живеем далече от училище и това му спестяваше два часа от път. Освен това постоянно се оплакваше, че му е много шумно в училище.
Понякога оставах да работя дистанционно. Седяла съм за гърба му. Това дете казваше по 5 думи на ден (предимно “тук” и “да”). Когато говори с приятели добавя още пет изречения за деня.
Разбира се през ДО някои часове оползотворяваше с размахване на кирки и прегазване на пешеходци. Но това определено не бяха часовете, които са му трудни. Всеки път като се възпротивях все казваше, че този материал го взимат за n-ти път и пак другите не го разбирали (например егитетските дроби са ги взимали 7 пъти).
За него напосилни са часовете по история и литература. Не се оплаква от учителите. Казва, че му е интересно в час, но не може да помни нещата, а и пише бавно и не успява да дозаписва и пишейки плана изпуска самия урок. На контролните съответно все не му достига време.
Сега с дистанционното извади късмет. По история му позволиха да пише на клавиатурата и да ползва учебници и гугъл. По БЕЛ контролните бяха само на граматика без преразказ, та успя да върже петици за срока. За догодина ще видим как ще бъде.

Нашият списък е по-скромничък.
1.  Любен Каравелов - "Хубава си, моя горо"
2.  Иван Вазов - "Отечество любезно, как хубаво си ти!"
3.  Джералд Даръл - "Моето семейство и други животни"
4.  Елин Пелин - "Косачи"
5.  Веселин Ханчев - "Художник"
6.  Иван Вазов - "Под игото"
7.  Марк Твен - "Принцът и просякът"
8.  Христо Смирненски - "Братчетата на Гаврош"
9.  Йордан Йовков - "Серафим"
10. Бранислав Нушич - "Автобиография"
11. Антоан дьо Сент Екзюпери - "Малкият принц"

Аз не разбирам учителите, които правят всичко възможно децата да намразят техния предмет през лятото. За много велики ли се мислят, като им дадат списък със сборници и книги, които да преведат от английски. Бих разбрала, ако им кажат анимацийка, в която езикът е чист - да гледат нещо. Но превеждай пиши и предавай, така че накрая книгите по БЕЛ да останат непрочетени, това не го разбирам. То може би и затова никой не ме пита мен.

# 561
  • Сф
Благодаря за списъка по бел.Ние нямаме, но аз ще я карам да чете.До където стигнем.Започна "Малкият принц", ще държа на "Под игото", разказите ще ги отупаме набързо.За Нушич и Даръл е знам..

# 562
Нашият списък е идентичен с вашият, Валя. Да сондирам малко мнения - какво време им задавате дневно за четене специално? Аз планирам и решаване на задачи, но сам няма да направи нищо. От тази седмица подновява уроците по АЕ. С друго няма да го занимавам.

# 563
Аз така и не съм виждала нашия списък с книги още. Той обаче в момента чете първа книга от трилогия и сигурно няма да подхване нищо друго преди да я свърши.
Дневният график.
Сутрин спи докъм 8ч и преди обяд играе или решава няколко задачи. От 12:30 на тренировки. Свършва около 16:30-17:00 часа. После или обикалят някъде с останалите от отбора или се прибира и играе на компютъра. Четенето е само вечер преди лягане за около 30 минути най-много, защото е зверски уморен.
Ако за цялото лято успеем да направим един преговор по БЕЛ, математичка и АЕ ще съм повече от доволна.

# 564
  • Сф
Сутрин чете.По малко Simple Smile.После игри навън до 21.30. Пон, сряда и петък излиза за урок по език и тренировки, към 15ч .Прибира се към 21 и се трупясва.
Трябва да увеличи тренировките, да включа и малко задачи, ама да видим.Чакам сама да се усети, че висенето навън е загуба на време , но от друга страна това са най- готините години за игри и приятелства и няма да я спирам да играе, ако си реши сама , по бива.

# 565
Аз пък моят син не мога да го накарам да излезе навън. Играе една тъпа за мен игра с приятели онлайн, но на живо не се вижда с тях. Ей преди малко за сефте дойдоха две момичета да го извикат и говорят пред къщи, но това е някакво изключение. Като ги слушам, пак играта коментират. Пак по-добре от пред компютъра.
Първоначално го карах, не че ми се получаваше съвсем, да чете преди обед и следобед по час, май ще смъкна на половина времето. Захванал е две книги - на бабин дом - Принцът и просякът, в къщи - Моето семейство и други животни. Мислеше, че като остави първата у нашите, през уикенда у дома няма да чета. Е, бях подготвена с втората. Не му мина номера.

# 566
Дъщеря ми нищо не прави. Спи до 10-11 часа😂, после по цял ден е навън с приятелчетата й. Оставила съм я за сега на мира.

# 567
  • Пловдив
Дала съм пълна почивка до края на месеца.От 1.07 ще започнем отново.Английски и испански са по дифолт-уроците са по час и половина веднъж в седмицата.Ако госпожата по английски има възможност и два път бих ги направила.Математика задължително-не гоня бройка задачи,но поне да държи нивото.Българският се надявам моа приятелка да го поддържа поне веднъж седмично.За списъка -каквото прочете.

# 568
  • Майничка
Засега - по 3 задачи на ден, едната геометрична, по 3 онлайн граматически упражнения по английски от различни раздели, показва ми скрийншот и чете  уж някаква детска книга на английски, има срок до 5.7., после ще я изпитам на нея (ама първо трябва да приключа училище, да я прочета и да си я преведа аз 😉). Става най-късно в 9, за два часа приключва. Надвечер чете една поредица от сестра й, някакви ключове бяха.

# 569
  • София
Благодаря за предложението, но се спрях на Книга за ученика на Архимед. Струва ми се най-добре като съдържание.

Тук има доста материали по математика :
http://matematikazv.weebly.com/5-1082108310721089.html

Мисля, че някой от групата го беше споделил.
Може ли линк и за 6 клас

Общи условия

Активация на акаунт