Пети клас 2019/2020

• 30 113
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Не знам дали има за 6-ти клас. Не съм намерила такъв.

# 571
Отдавна всички преки пътища в сайта бяха изтрити, но ако знаеш как да търсиш...Simple Smile
http://matematikazv.weebly.com/6-1082108310721089.html

# 572
  • София
Е, поне вече зная кого да попитам, когато не зная как да търся.
Сърдечно благодаря!  За всички връзки, които са изтрити и за начина.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 00:01 от Валя*

# 573
И аз благодаря!
На този етап моят хубавец спи до кэм 10,00-10.30,мотае се доволно до обяд,после ходи на курс по англ.език(до края на юни е) и остава из квартала с приятели.От юли започва с книгите,сега си дочита една енциклопедия  и съм решила да преговори математиката,като ще наблегне на геометрията.Надявам се да изчисти неяснотите,ще помагам,то е ясно.От август ще включа и бел с преразказ+англ.език.До тук винаги си е чел списъците,залагам,че ще е така и сега.

# 574
Наборката е в пълна почивка. Спим до 10-11 часа. Все още не е започнала с книгите. Ще и дам почивка поне още този месец. Все пак е дете, има нужда да се забавлява и да наваксва. Изгубиха достатъчно време с тази карантина и се изтормозиха с ДО. Нека изкарат лятото срокойно и да са деца. Септември не се знае какво ги чака пак. Ако има желание( а тя го има) ще чете. Няма да я натоварвам допълнително

# 575
  • София
Благодаря Дидева, че ни навестяваш.
Моят младеж реши, че не иска да седи в София и замина. Очаквам го да се завърне след 15 август. Пожелавам весело лято на всички деца и като не им допада задължителната литература, да почетат нещо по-увлекателно и интересно.

# 576
  • София
Моята е нощна птица. Ранното ставане е голяма мъка. Сега вече мина на нейния си режим - късно лягане и късно ставане.
Тази седмица е почивка. Но от другата ще почнат мъките със задачите и книгите.
Не мога да разбера защото четенето им е такъв проблем и на нея, и на брат ѝ. Каквото и да е друго биха правили, но не и да четат доброволно. Каката се научи да плете по-миналото лято, но така и не си дочете книгите от списъка...

# 577
  • София
Планът ми е следният:
До 1 час дневно от понеделник до петък.
Понеделник - кратък преразказ;
Вторник - задачи по математика;
Сряда - четене с разбиране (имам едно изостанало, непопълнено помагало от голямата);
Четвъртък - Тест по българска граматика;
Петък - оформяне на читателския дневник, който им искат за лятото.
Моите планове хич не съвпадат с неговите и за сега срещам яростен отпор Simple Smile Борим се. По принцип от двама ни, той е с по-силния характер, та може и аз да се предам.

# 578
  • Варна
Моята щерка продължава с тренировките и по този повод става в 6:30. Решава задачи от ваканционното домашно по математика и е захванала "Под игото". По този повод да благодаря за речника, който бе пуснат в темата, чудесна работа върши.
През останалото време - с приятели из града.

Gorg0nzola Кое е това помагало? Само задачи за четене с разбиране ли има?

С преразказите как процедирате - текст откъде? Вие четете, или децата сами прочитат текста?

# 579
  • Mars Hotel
Днес за пръв път се опитах да пробутам помагалата по математика и БЕЛ и настана страшна драма - час и половина рев, тръшкане, сополи и писъци. Ужас... Оставих я да се нареве и накрая направи по две страница и от двете. Голям проблем, че трябва да учи, а е ваканция...

# 580
  • София
Gorg0nzola Кое е това помагало? Само задачи за четене с разбиране ли има?
С преразказите как процедирате - текст откъде? Вие четете, или децата сами прочитат текста?
Помагалото за четене с разбиране е това . Когато каката беше 5 клас, ни накараха да го вземем, а в края на годината го гледам - чистичко, една буква не драсната по него. Та ми дожаля да го хвърля. Аналогично съм насъбрала разни други сборници и помагала и от тях давам и преразкази. Целта ми е да си работи сам, хич нямам намерение да си губя времето да му чета. В седми клас или ваканцията пред седми - вероятно да, за да свикне на формата, но сега го оставям да си ги чете сам и дори да си ползва текста. Мисля си, че сега е добре да работи върху едно правилно изграждане на изреченията, липса на повторения, добър изказ, правилно глаголно време, правопис, пуктуация. Пък запомнянето на текста - от уроците в училище и евентуални курсове като тръгне.

# 581
За преразказите-давам текст,сам чете и избирам дали от името на герой или от неутрален разказвач.Важно ми е да не губи тренинг в предаването на текста,времето,повторенията,спазването на абзац и най-вече правопис.Постепенно ще му давам да си го изчете и ще отнема съдържанието пред него.Обещах му и награди при добро представяне(символични,ама от сърце).

# 582
Може ли някой да ми даде отговор на следния въпрос, тъй като има мами на които децата им учат немски като втори език та да попитам, учебниците по немски вие ли си ги купувате с учебните тетрадки или учебниците ви се дават от училището, питам защото при нас е че ние трябва да си ги купуваме а не е никак евтино, другото е че на мойта и казах да пита учителката дали ще и даде втората част да си я копираме ( ние си имаме 3 в 1 и мога в къщи да си ги направя ) и отговора беше - не мога, а в нета никъде не мога да намеря точно тези учебник и тетрадка за да ги изтегля. Редно ли е да си ги плащаме след като според мен поне би трябвало учебника да е безплатен.

# 583
  • Майничка
В рамковия учебния план до 7 клас е включен само един чужд език, т.е., би следвало МОН да осигурява учебник само по един ЧЕ. Вторият език с какъв статут е (ИУЧ, ФУЧ)?

# 584
При нас ,като ИУЧ се явява руски език(няма друга алтернатива)и също закупихме учебник+учебна тетрадка.

Общи условия

Активация на акаунт