Пети клас 2019/2020

• 29 789
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
При нас ДО върви така, все едно си ходи детето на училище. Часовете си започват в 8, карат часове по 40 мин и междучасия по 10 + едно голямо междучасие. Дават им домашни с различен срок на предаване. Препитват по някои предмети. Съответно се поставят оценки от домашни, активно участие или изпитване. Нямат проблеми вече с нищо, тъй като минаха на тиймс (платформа в която си имат всичко), ако така се казва и пише, че не следя отблизо всичко. Всичко сама си прави. По някога се чува със съученик и заедно си пишат някое домашно, за да си имат компания. Всичко си свършва бързо и после има време за игри, а вчера даже се разходихме семейно в близкия парк Simple Smile

# 166
Тя и моята, ако не я ръчкам и в клас няма да влиза. Все едно е ваканция вече. Нямало защо да учи уроците, защото всичко си знаела😢. Днес със съученици уж щяха да учат в класруум, само дето правеха всичко друго, но не и да учат.

# 167
  • Сф
По- натоварено е при нас.Учителите, които изискват много при нас са по: мат, англ., чп, история и втория език, също и по рисуване се стараем, защото детето рисува добре.
По бел се включва рядко по вайбър , само снима и дава задачи и нищо не може да научим сами.По географ също нищо , но там е лесно.
Аз помагам обаче,защото съм вкъщи.Вече пускам детето пред блока с 3 другарчета, че иначе ще се поболеем.Не гледаме видеоуроци и съкращавам планове.Държа да се прочете урока и да се попълни тетрадката най- вече и естествено тестове и презентации.Днес на контролното за време по мат, обаче ползва калкулатор, учителката искаше вкл.и камера и микрофон Simple Smile
да не би да помага някой.Щуротии.
Да са здрави децата, няма да останат ненаучени.

# 168
  • Майничка
Нищо не пипам с нея през седмицата, само в събота или неделя даваме с мм по десетина задачи, един преразказ и въпроси по разказвателните.
Осъзнавам, че имам късмет с второто, но и не се впрягам толкова. 😁

# 169
  • София
ves+, погледни го от добрата страна - детето готви, прави нещо полезно. Можеше да гледа ТВ, да си слуша музика, да играе безкрайни игри на поредното устройство, да си прави тик-ток, да чати със съученичките - изобщо колко много на брой дейности, с които може да замени урок по ЧП. Гответено направо е супер - даже може да я изпиташ какво съдържат използваните от нея продукти.
Вече по всичко са правили тестове, започна и втората им вълна - за днес бяха предвидени цели 4 - по МАТ, АЕ, ЧП и ФВС.  След първите два "говорителката на класа" надвикала всички и се наложила, да не правят другите тестове днес (въпреки, че по ЧП щяло да бъде петминутка). Еми чудесно, два теста останаха за утре и щерката не е доволна - по-добре било да се махат от главата ѝ. По мат също ползва калкулатор, тя така яко се оплита в бакалските сметки, че язък за правилната логика на решението, като отговорът е грешен. По БЕЛ госпожата е много взискателна, правили са 2 теста, но резултати няма, изпитва постоянно устно и уж пишела някъде +/-, но до родителите нищо не стига, само тя единствено не нанася нищо в ЕД.
Любим предмет, за моя огромна изнеда, се оформи историята. Там най-лесно учи, най-бързо запомня, но пък гледа всички възможни видео-уроци - уча.се, академико, дори не знам как ги намира, изобщо. Гледахме заедно Гладиатор, мислих, че ще е брутално-кървав, а тя често сънува кошмари, вика на сън. Но го понесе добре, като накрая заключи, че имаме късмет, че не живеем в "онова време". Ми, така си е...

# 170
  • Майничка
Точно на тази възраст четях "Спартак" на Джованьоли и разигравах военните действия с напръстници и пионки от дама. Много бях нещастна, че уроците за древен Рим се падаха към края на втория срок и се попретупваха. Smiley

# 171
  • София
Мандаринка, да, няма лошо. Като цяло се радвам.

Проблемът е, че на първото контролно не ги накараха да включат камери и тя ме пита за два-три въпроса. И сега все се надява, че може пак да направи тази врътка. Но не става. Учителите се усетиха.
И с приятелките усвоиха видео-чат по тел през различни приложения. Почнаха и онлайн игри. С две думи - пубер.

# 172
Моите деца по доста предмети нямат нито една оценка . Нямам представа какво чакат тези учители и как ще ги оформят накрая. Някои учители и системно не влизат в часовете или само пращат материали. Крайно несериозно е това поведение от страна на учителите. Предвиждам абсолютна лудница преди края на учебната година.
 Лично аз искам в края на ДО да бъдат поставени оценки на учителите от родители и деца.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:28 от vita

# 173
А на какво основание ги карат да включват камери след като не всеки има? Големият има на лаптопа, но малкият работа на компютъра, към него няма вързана камера.
Всъщност при нас дори молят тези, които се включват с видео връзка в часовете да я изключат, защото прекомерно много се товари интернет трафика и възникват технически проблеми. Това е от една страна, от друга някои правят маймунджилъци пред екраните.

# 174
Дъщеря ми по всички предмети има вече поне по две оценки.
И при нас някои ги карат да си включват камерите, на не кръшкат. На други им пречат и ги карат да си ги изключват - пълна лудница😂

# 175
Камера няма на компютъра. Добре че няма такива желания при нас.
Иначе нещата влизат в ред. Тъкмо ще се напаснат и ще свърши годината.
Има предмети, по които има оценки отпреди ИП, и от ДО. Има предмети, по които няма и една оценка. Не ми е ясно какво се мотаят някои и как ще приключват годината. При нас има и деца, които тотално са отсвирили ДО. С тях какво ще правят не знам. Говорим за 7-8 деца от 27. И не говоря за хора без интернет, компютри и т.н.

# 176
При нас няма такива своеволия😜. Можеш да отсъстваш от час, само ако преди това си предупредил класната.

# 177
  • София
Точно на тази възраст четях "Спартак" на Джованьоли и разигравах военните действия с напръстници и пионки от дама. Много бях нещастна, че уроците за древен Рим се падаха към края на втория срок и се попретупваха. Smiley
Напръстници и пионки Heart Eyes Щерката ги дава по-наедро. Сега чете Хрониките на Нарния и редовно преиграва разни епизоди, но за оръжие използва бухалките си и въжето, напада кипарисите на терасата, за ужас на баща си и освобождава завряните в тях плюшени играчки.  Като знам нейните съученички как по цял ден са "заедно" в разни групи, пращат си клипчета, снимки и какво обсъждат, поведението на моето дете е доста инфантилно, но нищо не мога да направя.
Скрит текст:
Живеем на последния етаж и от нас се излиза на покрива на останала част от блока. Ако останеше на мен, щеше да си стои на червената изолация, но моят мъж се развихри, насади едни кипариси по периферията, покри изолацията с изкуствена трева, едни петунии и мушкати завъди, та заприлича на двор направо. Сега се налага едно поливане, метене на тревата (от най-омразните ми занимания, често водещи до спорове за нуждата от тези усилия), но сега сме му благодарни за далновидността. Ето, в ефир го похвалих и си посипах главата с пепел, че съм оспорвала тези му разходи на труд и финанси Joy

# 178
  • София
Аз писах скоро, че при нас от ден 1 на ДО нещата вървят супер гладко. Работят единствено в Тиймс. Часове по 30 минути, с 10 минути почивка между тях. Дават се домашни работи в изпълними срокове, изпитват децата, правят тестове. Поставят се оценки. Справят се чудесно. Деца, учители и родители Simple Smile
Аз също работя от вкъщи и имам преки наблюдения.
Моето се оправя абсолютно самостоятелно. И с учебния материал, и със спецификите на Тиймс-а. Вечер ме вика, за да ми покаже по кое, какво и как ...
Доволна. Остава ни ежедневно време и за каране на колела в парка Wink
Събота и неделя решава допълнително задачи по математика. А и онлайн курс по английски върви. И там е ОК.
Доволни сме и двете.

Да допиша, че забравих ... ежедневно в часовете са 24/24 деца. 100% присъствие. Имат доста оценки. От ДО и от физическото присъствие в началото на срока. По ЧП имат още 2 урока и свършват материала, на последните уроци и от геометрията са - след това ще се занимават само с упражнения и  подготовка за класна работа. Това по математика.
Адмирации обаче и за учителите ни ... супер активни, отговрни. Никол твърди, че сега презентират по-интересно уроците, отколкото реално в училище. И още едно нейно мнение - дисциплината сега е ОК, за разлика от реала. Което мен ме изненадва и реално нямам обяснение ....

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 21:02 от ninnann

# 179
  • Майничка
За дисциплината е съвсем нормално - първо са се затъжили един за друг, второ, нямат пряк дразнител. Ако имат - могат да го игнорират и той да си пише в пространството, а ако се олее - следите остават Wink.
В някои платформи учителят може да те мютне, ако се разлигавиш. И не на последно място - в едно поне 30% има възрастен в съседната стая, ако не в същата.

Общи условия

Активация на акаунт