Пети клас 2019/2020

• 30 156
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Каквото било било ДО приключи Stuck Out Tongue Winking Eye . Къде отмен къде от учителите, но най-вече   от нея самата това положение приключи. Завършваме с отличен и това за нея е най- важно. Дано на 15 септ. да започнат нормално обучение, основно за тяхно спокойствие, защото това си беше чисто мъчение.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 08:34 от Famiii

# 496
Момичета пожелавам ви приятно приключване, да си отпочинете добре както вие така и децата, да съберете много сили и енергия за следващата учебна година. Тази си беше истинско предизвикателство и приключение, за радост приключи. Момичетата станаха жени, момчетата мъже, при някои тепърва им предстои и дано прехода мине леко. Пожелавам ви само приятни емоции през лятото, ако има такова, че като гледам прогнозата и то е като ученето на децата ни, възползвайте се от хубавите дни. 😀😀😀😀😀😀

# 497
Хайде и ние приключихме Simple SmileДнес си бяха с нормални часове и са изпитвали децата ,които не са оформени. Пожелавам на всички хубаво и спокойно лято  ! Да са ни живи и здрави децата на есен ще се съберем пак.

# 498
При нас имаше голяма изненада в оценката по ИИ. Първи срок - 6, втори срок - при оценки 5 и 6 се оставя срочна 5, и годишна -5. Дъщеря ми е посещавала редовно часовете по време на ДО, всички възложени задания са изпълнявани. Писах на учителката в shkolo да се изясни ситуацията, но честно казано, не очаквам отговор или реакция от нейна страна. Не, че ми е важно, но смятам, че е несправедливо спрямо детето.

# 499
  • София
vita, да, не е справедливо ... По ит с този материал много лесно може да се изпита дете и да се види какво-що
Явно на учителката не й се занимава.

При моята имаше реверанс някакъв, ми се струва. Или учителите бързаха да приключват просто.
Текущи оценки 5 и 6 => 6 за срока. По мое време, това означаваше гарантирано 3-то изпитване. А сега диването си вирна носа...

# 500
ves+,  за Изобразително изкуство става въпрос. Детето има на теста - 6 , през срока рисува - Пегас, гръцка ваза, Свинкс и какви ли не щуротии . За Великден прави украса като допълнително задание, което беше пожелание. Много се стара детето и накрая 5. Не ми е за оценката, а за старанието на детето и липсата на адекватното му оценяване. Все пак не всеки може да бъде художник.

# 501
Наистина е несправедливо, и наистина не става въпрос за оценка, и аз смятам също като теб че при положени старание и присъствено време би следвало да и пише 6 а не 5, при нас масово се написаха по - високите оценки на децата по всички предмети, независимо по - високата кога е била, дали първия или втория срок, дори за да им напишат по - висока накрая преди оформянето им даваха задачи които да изпълнят за да им пишат оценката. Това при вас с тая Госпожа е някаква нелепа грешка, подобно на нашата но по български, несправедливо оценяване, недоогледани нещата и предубеденост към някои деца. Пожелавам ви да успеете да се справите със ситуацията, и всичко да завърши добре за вас.

# 502
  • София
Свършихме Stuck Out Tongue Winking Eye ... най-после. Умори се девойката. Радва се от сърце Simple Smile днес след последния час. Ама закратко Stuck Out Tongue Winking Eye
Получи няколко съобщения в школо за работа през ваканцията ... и ме попита - а кога ще е ваканцията всъщност.

И понеже по-назад в темата коментирахме, че нямаме български автори в задължителната литература за четене през лятото, освен Под игото, днес в школо получихме съобщение от госпожата по БЕЛ - всички български автори в учебника по литература (ще учат по Рива) да са прочетени и бонус -  наизуст следните:
1. "Хайдути" - цялото, тази година стигнаха до средата - учиха го по време на ДО.
2. "Хубава си моя горо" от Любен Каравелов
3. "Отечество любезно" от Иван Вазов
4. "Братчетата на Гаврош" от Христо Смирненски

А иначе задължителната литература за четене:
Скрит текст:
1. „Под игото” от Иван Вазов
2. „Клетниците” от Виктор Юго
3. „Принцът и просякът” от Марк Твен
4. „Малкият принц” от Антоан дьо Сент Екзюпери
5. „Автобиография” от Бранислав Нушич
6. „Скритият дар – 101 притчи за истински ценното в живота”, от Джериес Авад
7. „Моето семейство и други животни” от Джералд Даръл
8. „Говорещият със слонове”, Лорънс Антъни и Греъм Спенс
9. „Човекоядците от Кумаон” от Джим Корбет
10. „Страховитото в историята”, „Страховитото в науката” -  поредица книги
11. „Поредица от злополучия” – поредица книги от Лемъни Сникет
12. „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Приключенията на Матилда” от Роалд  Дал

По математика за лятото решени всички тестове от:
Скрит текст:
и

Добре, че 2/3 от втория са решени Simple Smile

По английски за лятото:

Скрит текст:
Избират се една детска книжка (при желание може и две), двайсетина страници с илюстрациите от чуждоезичните книжарници, едно детско анимационно филмче и един детски филм, всичките на английски език, и се преразказват кратко. Преразказът се прави с Past Simple Tense. По време на ваканцията неправилните глаголи се преговарят при всяка възможност.

А иначе моята девойка завършва на първо място в класа и випуска - общ успех 5.87, успех на класа - 5.73.
Срочни оценки 1 срок - една петица по ФВС, втори срок - само шестици, годишни - също само
шестици.

Силен им е класа, така беше и в присъствената форма, не сега вторият срок, випускът като цяло е на много добро ниво. На родителската олайн среща присъства и директорката - каза, че от години толкова силен випуск комплексно не е имало.

Весело и безгрижно лято пожелавам на всички - деца, родители, учители.
Наесен с песен - надявам се присъствено в училище Simple Smile

# 503
Като сте почнали, и аз да изръмжа.
В петък вечер най-най последната срочна и годишна оценка беше тази по ЗИП БЕ - 4. Хронологията - първи срок 4, втори срок - нито една текуща оценка, независимо че детето присъстваше във всеки един час по всеки един предмет под надзора на баща си, пишеше домашни, както не беше писал като ходеха на училище нормално, да не споменавам километричните тестове и какви ли не щуротии, които въпросната госпожа /между впрочем пенсионерка, но ББ я уреди да работи една година в нашето училище/ им даваше всеки път и детето пращаше най-редовно, съответно 4 за втори срок и 4 за годината. Полудях. Писах и съобщение в школо и поисках някакво обяснение - как така без нито една текуща оценка се пише просто ей така някаква за края. Естествено коя съм аз, та да ми се дават обяснения. Просто тая сутрин в 8 часа госпожата ни застреля с една тройка моля ви се. След около половин час измъдри една петица, малко по-късно и една четворка беше вписана. Ей така - от нищото, щото аз поисках едва ли не оценка, та на ми сега. Думи нямам. Писах на класната още в петък за ситуацията, тъй като разбрах, че масово децата роптаят по същият повод, но тя ми отговори, че от тогава насам не може да се свърже с въпросната. Днес писах и на директорката, но все още не е прочела. С тези матури кога ли. Но все пак се надявам на някаква реакция. За мен всичко е приключило, въпросът е принципен. Та тъй.
Иначе и при нас има завишаване към по-висока оценка, разбираемо. Наистина благодаря на учителите, които оцениха постоянството, присъствието и старанието на децата. За всички беше изпитание.
Извинете за дългият пост. Не можах по-кратко.

# 504
При нас имаше голяма изненада в оценката по ИИ. Първи срок - 6, втори срок - при оценки 5 и 6 се оставя срочна 5, и годишна -5. Дъщеря ми е посещавала редовно часовете по време на ДО, всички възложени задания са изпълнявани. Писах на учителката в shkolo да се изясни ситуацията, но честно казано, не очаквам отговор или реакция от нейна страна. Не, че ми е важно, но смятам, че е несправедливо спрямо детето.
При нас се получи така по БЕЛ първи срок при оценки 4,4,5,5,5,5,5 /като четворките са от входно още първи час, дори не бяха се запознали с г-жата и съчинение на другия ден/ в последните дни му написа три четворки от устно изпитване и му остави 4 за срока. Питам го моя човек как така на устно три оценки, той ме гледа с недоумение и вика че дори не му е казала името, нито го е питала нещо.
О.К. решихме, че ще трябва да работи допълнително по БЕЛ. Веднага след това той болен, после грипна ваканция още първата седмица три ниски оценки от писмена работа. Отиваме на училище и искаме да видим работите, ами само една има, другите не можела да ги намери..../как да ги намери, като няма такива/ Както и да е разбрахме се, че искаме да виждаме работите на сина си, за да може да работи грешките.
Сега ще я видим втори срок какви оценки ще му пише. По време на ДО искаше да работи само с четири деца и другите се правеше, че не ги чува и нито една домашна или работа не провери или коментира. Както и да е, намерила съм добър учител и ще работят допълнително, защото по БЕЛ няма да го оставя да има пропуски....
Не ми пука за оценки, искам знания.
Писах на класната още в петък за ситуацията, тъй като разбрах, че масово децата роптаят по същият повод, но тя ми отговори, че от тогава насам не може да се свърже с въпросната. Днес писах и на директорката, но все още не е прочела.
В школо има телефоните за всички учители на детето. Мисля от разписание, като влезеш в часа и се виждаше. Нещо такова. В началото, когато направих регистрация, бях го разглеждала подробно...

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 12:46 от AnMary

# 505
  • Сф
Знаете ли удостоверения за завършен 5 клас има ли и кога се дават? Моята вчера питала класната, тя не знае.В канцеларията не знаят..Сигурно е рано или...

# 506
Няма да имат удостоверения в пети клас. Ако имате хартиен бележник, само него ще получи детето. Ако сте само на ел. дневник, нищо няма да получи.

# 507
Аз съм много доволна от нашата учителка по БЕЛ. Първият срок не бяха много високи оценките в класа, явно и доста изискваше от тях. Синът ми успя да вдигне петицата от първия срок на шестица. Тази учителка успя да провери всички предадени домашни по време на ДО. За всяко едно имаше написан коментар с посочени грешки и дори когато имаше такива, въпреки това присъстваше и някаква похвала за старанието, трудолюбието и прочие.
За сметка на това абсолютно всички домашни по математика си стоят като "неоценени". Както каза детето: "Аз мога да изпратя снимки на каквото си искам и госпожата изобщо няма да разбере, че не е домашното"

# 508
  • Майничка
От електронния дневник ня школо се генерира pdf файл за бележник. По принцип се разпечатва и подписва, но в сегашното положение може и само като файл да се изпрати на ел.поща на родителя.

Нашите и днес учиха по ЧП и още по нещо. До дупка. Simple Smile
Иначе учебници и бележници - в четвъртък.

# 509

Нашите и днес учиха по ЧП и още по нещо. До дупка. Simple Smile
Иначе учебници и бележници - в четвъртък.

Е, тези пък се оляха! И нашите имаха часове, но просто гледаха някакви клипчета.

Общи условия

Активация на акаунт