Пети клас 2019/2020

• 30 096
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Според мъж ми, първият проверител проверява наистина, вторият просто слага оценка с 0,25 нагоре или надолу и не се мори с проверка. Не повече от 0,25, за да не стигат до арбитър. После разменят работите и който е минавал първата проверка, става втори проверяващ.
Друго- определена група от проверяващите съгласуват кодовете, които ще преподават и не е нужно да се познае почерк или нещо друго. Кодът, паролата, е в текста.Вече как решават от техните кой е по-добър, не мога да кажа.И затова е важно да се попадне на правилния човек, на който да се дават парите.
Та има си чалъми.

# 646
  • София
Според мъж ми, първият проверител проверява наистина, вторият просто слага оценка с 0,25 нагоре или надолу и не се мори с проверка. Не повече от 0,25, за да не стигат до арбитър. После разменят работите и който е минавал първата проверка, става втори проверяващ.
Друго- определена група от проверяващите съгласуват кодовете, които ще преподават и не е нужно да се познае почерк или нещо друго. Кодът, паролата, е в текста.Вече как решават от техните кой е по-добър, не мога да кажа.И затова е важно да се попадне на правилния човек, на който да се дават парите.
Та има си чалъми.
Това звучи ужасно.
За пръв път го чувам.
Дано да са само слухове.

# 647
  • Deutschland/HE
Това с кодовете може да е ставало някога, но сега работите сканират и работа от София може да се падне във Варна или Силистра и обратното.

# 648
Това с кодовете може да е ставало някога, но сега работите сканират и работа от София може да се падне във Варна или Силистра и обратното.
Според мен това с кодовете става въпрос за кандидатстуденти.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 09:53 от vita

# 649
Да, за кандидатстуденти.

# 650
  • София
Как върви четенето на задължителната литература при вас? Ние се разправяме всеки ден Sad. Скучни били, безинтересни били, ваканция било, другите деца още не четат, чакат ме да играем и т.н...
Предишните години някак минаваше между капките с книгите, но това лято съм решила да бъда безкомпромисна. Не иска да чете нито “скучни”, нито интересни книги.Sad Сега е захванала биографията на Нушич, чете по 20-тина страници и гледа кисело. Не искам да си мисля какво ще е като дойде ред на “Под игото”.( мисля да го изчете цялото, а не само отделни глави). Големият й брат пък чете ежедневно и сам си търси книги.
Да се чудиш “къде сбъркахме”:)

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 10:31 от Skiorche

# 651
  • София
Един въпрос,не го приемайте като заяждане.Защо е необходимо се че чете цялото "Под игото"? Искам да разбера дали е в мен проблема,че не мисля да натоварвам детето с материя която не е за неговата възраст.

# 652
С четенето е в началото още.Едва 2-ри ден е с книгата в ръка,защото няма с кого да излиза в момента.Не твърди,че е интересно,но пък до този момент е чел почти всичко и си знае,че трябва.Аз държа бг авторите да ги е изял с кориците,но да видим какво мисли той.
Ако не може и не разбира съдържанието на Под игото,няма да настоявам за цялото,но поне изучаваните глави.

# 653
  • Mars Hotel
Четем "Под игото" заедно. Обсъждаме, обяснявам думи, добавям контекст в исторически план. Смятам го за добре прекарано време заедно. Дъщеря ми я харесва много засега, вълнува се живо от съдбата на героите и направо ми се къса сърцето като се сетя за края на книгата и си представя как ще я приеме.
След това ще чете Нушич , а за останалите няма да натискам. Ако остане време.

# 654
Чете "Моето семейство и други животни". Три пъти го връщах да я почва отначало, защото установих, че просто погледа минава през редовете и така до 50-та страница. От третият път  почна да вниква в прочетеното. Не му се чете, но ми е обещал, че ще ме слуша. Иначе остава без таблет и игра на телефона за неопределено време.

# 655
  • София
Един въпрос,не го приемайте като заяждане.Защо е необходимо се че чете цялото "Под игото"? Искам да разбера дали е в мен проблема,че не мисля да натоварвам детето с материя която не е за неговата възраст.
Защото мисля, че ако прочете две глави, няма да разбере нищо. Няма да може да се потопи в атмосферата на времето, няма да може по-задълбочено да вникне в нещата. И аз като Светлица, мисля да помагам и да четем заедно - една глава аз, една тя, за да не й дойде много трудно и с архаизмите.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 13:12 от Skiorche

# 656
Прочете ,,Косачи"нищо не разбра но той не се замисля чете механично .Като започнах да го питам и ми вика аз пак ще го прочета.Аз за математиката се притеснявам задачите ще ги забрави ,не ми се мисли септември какво ще правим

# 657
Още не е започнал да чете. Ако не го накарам насила, няма и да започне. Не бих го карал да чете задължителната литература, ако четеше други книги, които са му интересни, но той не иска да чете никаква художествена литература. Брат му също не чете художествена литература. И двамата казват, че им е ужасно скучна.

# 658
Още не е започнал литературата за 6 клас. В момента сме на почивка. Разбрали сме се когато се приберем да започне да отмята едно по едно. Ще прочете цялото "Под иго". Това с четенето на отделни глави не го разбирам. Какво точно ще схване от цялата книга. Представям си го като да изгледаш 15 минути от един филм - в средата да кажем. Без началото и без края. И какво ще разбереш - нищо. Предполагам ще е голяма драма, но заедно ще го прочетем.

# 659
  • София
Ние имаме за домашно на всяка пета глава от "Под игото" да се прави преразказ. Така че трябва да я прочете. За сега му е интересно, но все пита за разни думи.

Общи условия

Активация на акаунт