Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 912
  • 962
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз звъннах точно когато ми беше часа. Казаха ми че има малко закъснение и да се кача след 15мин.
Отивам горе и преди мен чакат 2 жени, а 10мин по-късно дойде жена да чака след мен.
За тонове жените веднага ги викаха, проблема бяха прегледите.
Имало е спешни без час най-вероятно, защото жената преди мен е била втора в списъка, а тя трябваше да изчака 3 преди нея.
Може да е инцидент, а може и при различни лекари да е различно.

Повечето лекари си имат и частни кабинети, където е идеално, аз не бих се отказала от лекар зарадИ Токуда, в по-ранна бременност бих ходила в частния кабинет Simple Smile
Та защото се налага да ходя всяка седмица, ще видим дали всичко ще се повтори.
Мъжа ми вече няма да чака 2 часа в колата, а ще ме оставя и после ще ме взима, иначе е безумие.

# 151
Аз също съм всяка седмица на тонове от 35г.с., миналите пъти беше сравнително бързо, но вчера ми отне 3 часа от 11.15ч до 14.00ч.... Като много често те включват на запис и те забравят, но всеки доктор процедира различно и започва записите от различна г. с.

# 152
Аз започнах от 32 г.с. през 10 дни, после по 1 път в седмицата от към 36 .

# 153
  • София
Аз др седмица ще съм 31-ва и трябва да ходя всяка седмица.
Вижда ми се рано, въпреки че следим кръвотока, но можеше и през седмица до 34-35-та ...
Както и да е

# 154
Хм, на мен пък ми казаха тонове чак след 36та, явно всеки лекар си решава индивидуално.

# 155
  • София
Не им схващам логиката с тези тонове аз! Велева от Токуда ме искаше на тонове от 35-та, другата лекарка, при която се следя (д-р Сенкова, Асцендент) започна да ме вика на тонове от 32-ра. Аз съм с тромбофилия принципно, както и други проблеми. В крайна сметка ще е секцио при мен, колкото и да искахме да е нормално. На 20-ти ме приемат, та ще дам ъпдейт за обстановката в болницата Simple Smile

# 156
Аз също започнах с тоновете от 35-та седмица.

# 157
Има ли връзка между тромбофилията и избора на вид родоразрешение да е секцио ?
Не им схващам логиката с тези тонове аз! Велева от Токуда ме искаше на тонове от 35-та, другата лекарка, при която се следя (д-р Сенкова, Асцендент) започна да ме вика на тонове от 32-ра. Аз съм с тромбофилия принципно, както и други проблеми. В крайна сметка ще е секцио при мен, колкото и да искахме да е нормално. На 20-ти ме приемат, та ще дам ъпдейт за обстановката в болницата Simple Smile

# 158
Desert, няма връзка.

# 159
  • София
Аз ще съм секцио заради предишното ми секцио. Честно казано въобще не ми се пробва нормално, няма смисъл.

# 160
И аз имам едно секцио и също не бих пробвала нормално. Просто защото вече поне знам какво е и съм подготвена психически.

# 161
  • София
Има ли връзка между тромбофилията и избора на вид родоразрешение да е секцио ?
Споменах тромбофилията заради тоновете, струва ми се, че е по-добре нас да ни следят по-отрано. Иначе секциото при мен засега е наложително, защото плацентата ми остаря, а бебето няма намерение да излиза, седи си високо, контракции нямам и т.н. Нямаме време да го чакаме още много.

# 162
Аз питах от интерес просто, защото при мен секциото беше съвкупност от фактори. Не знам дали е било най-доброто решение. АГ-то ми изброи проблемите - риск от тромбофилия, инсулинова резистентност, главичка на бебенцето над 10 см, прекалено чувствителна кожа при мен, т.е.  според него нормално раждане при мен щяло да бъде с много повече щети отколкото секцио. Аз до последно не знаех, че ще е секцио и така 2 дни преди това го планираха. Вече няма как да променя ситуацията, нито да знам дали щеше да е по-леко нормалното раждане, но ми е интересно дали тези причини са изтъквани и при други пациентки. Затова попитах главно Simple Smile

# 163
  • София
Аз питах от интерес просто, защото при мен секциото беше съвкупност от фактори. Не знам дали е било най-доброто решение. АГ-то ми изброи проблемите - риск от тромбофилия, инсулинова резистентност, главичка на бебенцето над 10 см, прекалено чувствителна кожа при мен...

Аз съм също с ИР, тромбофилия, отделно Хашимото, пролактином и хипералдостеронизъм (следствие на който вдигам кръвно и имам аритмия) Тъй като нещата са в норма имах разрешение от кардиолог, очен, ендокринолог и ангиолог за нормално родоразрешение. Много прецизно контролира всичко през бременността, но явно накрая организма ми се претовари. Кръвното започна леко да пълзи нагоре, лека аритмия, КЗ играе нагоре, имам всекидневни епизоди на слабост, изпотяване и пулс в покой над 100. И това не беше причина за секцио, АГ реши да почакаме с уговорката да следя стриктно кръвното. Е да ама тая пуста плацента презря, аз вървя към здраво преносване и просто не си заслужава риска. Определено д-р Велева искаше да избегнем операцията, предпочиташе нормално. Ще видим как ще мине всичко.

Сега се чудя дали да не искам единична стая, нещо бе мога да реша Sad
Някое момиче може ли да каже дали на 5ет има вендинг машина за вода и дребни неща за ядене? (че нали не може да се излиза от отделението)

# 164
  • София
Чух че има диспенсър.
Иначе и аз съм с гестационен диабет, за сега контролиран, бебето не е голямо. Имам и терапия за тромбофилия, по насоки на проф. Паскалева ще спирам аспирина в 36гс. Имам и предишно секцио. За сега и бебето не е чак в идеална позиция, но съм само 31гс.
Ама аз май хич не искам да пробвам, белега от първото секцио ми е бая тънък, искам да идва и да минава, че вече малко ми идва в повече хаха Simple Smile

Да сме живи и здрави и да ги родим скоро тия бебета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт