Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 293
  • 962
  •   1
Отговори
# 165
В отделението има само диспенсър. Пред отделението има вендинг машина с разни сладки неща, не знам дали може да излизате до там.

# 166
  • София
На мен ще се наложи всеки ден да ми носят храна, заради диабета.
Надявам се в самостоятелните стаи да има хладилник, за да мога да се заредя с кисело мляко хах Simple Smile
Отделни ще си нося протеинови барове без захар и сурови ядки, ако много огладнявам, а нищо друго не е подходящо за режима ми.

За сега може мъжете да оставят храна и багаж на акушерка пред отделението, надявам се поне това да остане.

# 167
В самостоятелните стаи има хладилник, малък като в хотелите. За двойните стаи обаче не знам.
Не си спомням да съм виждала вендинг машина на 5тия етаж, ама след първия ден на раждането (независимо по какъв начин), щом се раздвижите, вземете един душ и се почувствате човек, може да идете до заведението на партера или на последния етаж. Аз лично полежавах доста, но и излизах, за да се раздвижа малко. Сега в тази кофти обстановка обаче не знам дали ще е удачно...

# 168
Здравейте. Бременна съм в 36 седмица и се следя в болница Токуда. Искам да попитам дали някоя дама, раждала скоро, може да сподели за условията за раждане в условията на тази епидемия - от гледна точка на това дали се спазват строги санитарни мерки, наличие на защитно облекло и дали бебенцата прекарват повече време при майките, как става местенето им между отделенията. В болницата има няколко случаи на настанени болни от този вирус пациенти и се притеснявам как стои въпросът със самото раждане, дали има риск от заразяване.
Благодаря.

# 169
Осигурили са чисти коридори, това от съобщение от самата болница го прочетох. Иначе четох мнение във фейса, че има строги мерки, никакви посетители, но няма истерия. Ако намеря поста, ще го копирам тук. За другото не мога да помогна.

# 170
Здравейте бъдещи мамита!
Родих преди две седмици....настроите се психически, че свижданията са забранени, таткото вижда бебето при изписването.....относно храната - питат задължително дали сте диабетик, веган или със собствен хранителен режим и то още при приемането....на етаж 5 няма вендинг машини - сутрин раздават по две бутилки минерална вода от 0.5л., а в дъното на коридора има диспенсър за вода....относно местенето от етаж 3 на етаж 5 - много стегнато и организирано, съответно се спазват всички мерки!

# 171
Здравейте, аз родих миналата седмица и чакам да ме изпишат. Не се напуска отделението изобщо, таткото може да носи багаж до входа на отделението и го предава на акушерка. От 3 на 5 ет ме пренесоха с количка, дадоха ми маска за лицето. Бебето не знак как са пренесли, но виждам един транспортен кувьоз тук на етажа, та предполагам, че между отделенията ги пренасят покрити и затворени. Всички са с маски, дезинфекцират си ръцете, в повечето, да не кажа всички случаи са с ръкавици. На мен мерките ми изглеждат адекватни и достатъчни, но аз не съм специалист.

Двойните стаи е точно така, бебенцата пречат ако единия иска да спи, другия да кърми. Аз оставях моята при нас, но 1-2 вечери плачеше неутешимо и я носех в аквариума, защото ми беше неудобно от съквартирантката :/. Но пък е супер да си имаш компания, дамата беше с второ дете ми помогна много със съвети.

За храната - аз съм (бях) с гестационен диабет, има опция за диета 9. Мен никой не ме е питал, може би защото ме приеха по спешност през нощта. Казах си за храната и ми я смениха от следващото ядене. Има и опция за вегетарианци, без свинско и т.н. На мен ми е вкусно и достатъчно, само закуските са леко гадни.

# 172
През нощта през спешното ли те приемат? Там с всички болни?

# 173
  • София
Аз като чета диета 9, та в нея има супер мн въглехидрати!?
До 300гр хляб? Аз в момента ям 75гр и едва се справям със стойностите, въпреки, че съм на инсулин.
Освен тоя хляб, отделно има някакви каши от елда, овес... това ми бууства захарта все едно съм яла сладолед...

Ще говоря по-нататък с ендото инсулина до кога се бие, но диета номер 9 е твърде либерална за мен.

# 174
  • София
Здравейте!
Ще изчета и предишните теми, но се обръщам с въпрос и актуални мнения относно следене при д-р Кирякова - рискова бременност.

Много искам да родя отново при нея. Преди пет години тя превърна рождения ми ден в истински празник, въпреки лекото усложнение имах едно чудесно раждане и живот и здраве искам да родя отново при нея.
Сега обаче съм с двуплодна бременност, най-вероятно ще се наложи секцио, повече изследвания... Най-вероятно ще избера нея, и с оглед на факта, че Токуда е с доста добра неонатология, но все пак бих искала да събера мнения.

Какъв ремонт са направили сега? Чета за някакви местения на 3 и 5 етаж.... Преди като раждах всичко беше на един етаж. Все още ли след секцио си те водят директно в стаята?

# 175
Здравейте, благодаря за получените отговори. Относно приемането как точно се случва - през общия поток хора в спешното ли? Беше ми обяснено, че когато настъпи моментът трябва да питам портиера на входа и да ме инструктират.

# 176
За ремонта погледни сайта на болницата - снимки, клипчета, обяснения има.

# 177
Здравейте.
И на мен ми е интересно как протичат 5те ношувки.
Къде ви местят по етажите?

# 178
  • София
При секцио:
- 1-ва нощувка -  с корем на 3-ти етаж (деня преди раждането)
- 2-ра нощувка - без корем на 3-ти етаж (деня на раждането)
- 3,4,5-та - с бебе на 5-ти етаж

Това са Simple Smile

За нормално липсва нощувката след раждане на 3-ти етаж. Като жената роди и след някакво време ги качват с бебето горе.

# 179
Мерси Brayda за бързия отговор ,че някой ми беше казвал че след секциото те слагат в интензивно  ,което ме изненада.
На 3тия етаж е гинекологичното оъделение с опция за сама в стая или повече .Същого ттява да е и за другите 3 нощувки според заплащането?
И да споделя един феномен.Винаги съм била с дост големи гърди,а откакто съм бременна намаляват.Почти влизам в 9ти месец и почти изчезнаха Simple Smile
А би трябвало да растат,нещо хормоните сигурно не са ми ок....има ли друг подобен случай ?

Общи условия

Активация на акаунт