Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 268
  • 962
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Хм, интересен ремонт са направили. А като сте на 3 етаж след раждане с бебето ли сте?
Преди като родих си бяхме на един етаж и малко по-късно през деня в стаята доведоха една мацка след секцио. Бяхме си всички с бебетата и беше супер.

# 181
  • София
3-тия етаж е АГ отделението. Там има апаратурите към всяко легло като за след операция. В стаята са 4 легла или 5 (не помня). На 5-тия етаж стаите са си луксозни болнични стаи единични или двойни, не стават за след операция.
На 3-тия етаж след раждането мисля че носят бебето 1-2 пъти (по разкази на познати), но 100% си го получаваш на другия ден като се раздвижиш и те качат на 5-тия, където ти го връчват и така Simple Smile

Ако жената роди нормално, тя ражда на 3-ти етаж, полежава малко и я местят още същия ден на 5-тия и й дават бебето.

# 182
Аз раждах 2017-та тъй че не е толкова показателно, защото родилното беше на 3-тия етаж, но нямаше места там и бях в АГ отделението с всички родили секцио този ден. Чак на 3-тия ден ни преместиха в родилното. За жалост поради това, че нямаше места и бяхме в АГ-то (т.е. високо-рискова бременност) не можехме да виждаме бебетата, защото те не се изнасят от родилното и искаха да можем да ходим до там, за да ги видим. Това беше доста неприятната част...

# 183
  • София
Хм, това беше едно от нещата, които най-много харесвах в Токуда и ги отличаваше от другите болници. Възможността дори след секцио да си с бебето си. То май вече във всички болници те отделят за първите часове....

# 184
След секцио бебето е на етажа при вас и го дават за малко, предвид че все още  не са ви раздвижили и сте с  катетър.

# 185
На мен от престоя ми на 3ти етаж, освен катетъра, единственото неприятно бе общата стая. За секцио лежат точно срещу регистратурата, 4 легла, няма самостоятелни стаи. Аз бях само с една дама, но тя не спря цял ден да говори по телефона и това доста ме натовари в момент, когато исках само да почивам...
Моя позната е била в пълна стая, като една от жените е искала естествено, но тоновете на бебето не били добри и я подготвили за секцио, както и станало накрая по спешност, защото съвсем се влошила ситуацията. Цяла нощ влизали и излизали от стаята, тъй като я наблюдавали, докато накрая я срязали. Лампата светела, говорели, и прочие, не беше спала въобще... Иначе нещата са толкова регулирани там, че няма грешка. Пак бих родила там. Бях спокойна през цялото време.

# 186
Аз бях сама в стаята на 3ти етаж, явно такъв момент съм улучила.

[quote author=the doors link=topic=1191137.msg40607991#msg40607991 date=1587541121]
На мен от престоя ми на 3ти етаж, освен катетъра, единственото неприятно бе общата стая. За секцио лежат точно срещу регистратурата, 4 легла, няма самостоятелни стаи. Аз бях само с една дама, но тя не спря цял ден да говори по телефона и това доста ме натовари в момент, когато исках само да почивам...
Моя позната е била в пълна стая, като една от жените е искала естествено, но тоновете на бебето не били добри и я подготвили за секцио, както и станало накрая по спешност, защото съвсем се влошила ситуацията. Цяла нощ влизали и излизали от стаята, тъй като я наблюдавали, докато накрая я срязали. Лампата светела, говорели, и прочие, не беше спала въобще... Иначе нещата са толкова регулирани там, че няма грешка. Пак бих родила там. Бях спокойна през цялото време.
[/quote]

# 187
Здравейте,

Бих искала да попитам дали общите стаи са за тези, които са за секцио или и майките, на които им предстои естествено раждане, попадат в тях?

Благодаря!

# 188
  • София
Всички попадат в тях в началото, когато контракциите станат сериозни и разкритието, местят в родилна зала.

Жените, които са настанени преди и след секцио лежат.
По принцип мисля, че не ги смесват много, освен ако наистина няма място.

Стаите са широки, имат си и завеси между леглата, не е толкова зле.

# 189
А по колко човека са в една стая на 5 етаж?

# 190
  • София
На 5-тия има стаи с по 2-ма или единични. Като единичните са с около 100лв по-скъпи на вечер, отколкото двойните.

# 191
Здравейте, малко прясна информация за тези на които им предстой приемане за раждане: Преди прием изискват PCR тест за корона вирус, който се прави до входа на спешното с уговорен час - 130лв. Незнам как стой въпросът, ако раждането е извън работно време и не е планирано.

# 192
  • София
Ако не е планирано, като постъпи жената по спешност ще й се прави бърз тест и ще й се вземе кръв за писиар.
Това говориха днес като бях на преглед.

# 193
Т.е. всяка една жена, която ще ражда там, ще бъде буквално принудена да направи този тест за 130 лв.?

# 194
  • София
То не е само там, в Надежда също правят.
Аз лично ще се чувствам по-добре така. Надявям се и персонала да се тества.

Цената е висока, ама навсякъде е такава. Масово искат на плановите операции вече валиден отрицателен тест.

Общи условия

Активация на акаунт