Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 155
  • 962
  •   1
Отговори
# 195
Окей, нека ги има тестовете, но ако не си с планирано раждане и ти вземат проба на място и недай си Боже след ден-два излязат резултати, че си заразен, това няма ли да е прекалено късно?

# 196
Значи ще си платиш и бърз тест и PCR?

# 197
  • София
Окей, нека ги има тестовете, но ако не си с планирано раждане и ти вземат проба на място и недай си Боже след ден-два излязат резултати, че си заразен, това няма ли да е прекалено късно?

на такива случаи правят бърз на момента, дава се кръв и за PCR, реално шанса е 30% да няма още антитела, но жената да е болна с вируса и още да няма симптоми или да е безсимптомна. Тъпото е, че при всеки антителата се изграждат с различна бързина. Но наистина иначе няма как да стане.
Според мен дори и жените за нормално раждане, спокойно могат да говорят с лекарите и 37-38-39гс да си пуснат PCR, докато почне раждането да е излязъл резултата...

Днес говориха и, че ще казват на всички 37-ма седмица като станат да си пускат... но не знам за секцио ли говодиха или за всички.

DesiStoyanova - то не е по желание, примерно в Надежда въобще не те питат... Да, ще си платиш и двата теста. Не казвам, че не е някак странно да те карат на сила, но ако си решил да раждаш там, ще се съобразиш. Може би изхождат от факта, че имаш 3хил за раждане, значи имаш и 130лв за тест Simple Smile Не знам Simple Smile

моето раждане ще бъде след около 7 седмици, до тогава може всичко да се случи Simple Smile

# 198
Да, но моето раждане ще е всеки един момент, а като гледаме колко са "точни" бързите тестове ми се вижда безсмислено. Утре ще разпитам, ако не ми кажат предварително нещо.

# 199
  • София
Разпитай.
Бързите тестове са си верни ако имаш антитела.
Понякога ако си болен от скоро, дори и безсимптомно, все още нямаш антитела и за това показва отрицателен. Тогава pcr обаче ще е положителен.

Дано имаме късмет всички да не се разболяваме и ние и лекарите в АГ отделението, че наплива е супер силен, днес отново беше фул ...

# 200
Здравейте, дами,

Току що говорих с гинекология и ми казаха, че от сутринта решението за тестовете е отпаднало.

Спокоен ден на всички Simple Smile

# 201
  • София
Момичета, в родилното е доста спокойно, персонала е с маски, постоянно си дезинфекцират ръцете. Изолирани сме на 5ет, на 3ет също беше спокойно (аз влязох на 20-ти). Храната е гадна, поне за диета 9. Бебетата ги къпят с продукти на HIPP, памперси те са на Molfix. Носете си ръкавички, че нямат.

# 202
Момичета, в родилното е доста спокойно, персонала е с маски, постоянно си дезинфекцират ръцете. Изолирани сме на 5ет, на 3ет също беше спокойно (аз влязох на 20-ти). Храната е гадна, поне за диета 9. Бебетата ги къпят с продукти на HIPP, памперси те са на Molfix. Носете си ръкавички, че нямат.
По спешност ли те приеха или планирано? На мен ми предстой раждане всеки момент, но не знам как процедира, миналия път ме приеха предварително и на другия ден чак започна раждането.

# 203
  • София
Деси, аз бях планово. Тъй като приема ми беше в почивен ден, трябваше да вляза през спешното. Питаха ме за какво съм и веднага ме пуснаха да се кача към втори етаж за преглед преди приема. Досадно то е, че имаше един пациент в чакалнята, не разбрах за какво. Но и пациента и аз бяхме с маски.

# 204
Един малко глупав въпрос. Къде си държите личните принадлежности по време на раждането - напр. Телефон, портмоне и т.н. А повече багаж, ако си носите ?

# 205
При нормално раждане - в родилната зала. Като мине всичко акушерката ги качва с вас с количка на 5 етаж.

# 206
  • София
Телефона беше с мен в операционната, помолих една готина акушерка да ни снима с бебчо. Всичко друго в куфара в стаята, в която бяхме преди и след операцията. Персонала е внимателен, а пациентите не могат да щъкат свободно. Аз реално само за телефона си се притеснява малко, другото не съм го мислила.

# 207
Някой, който наскоро е вземал фактура след раждане може ли да каже дали в нея има разбивки на разходите. Например 1) раждане 2) избор на екип и т.н.

# 208
Някой ходил ли е на детска консултация вече в Токуда? Ние сме при Калайджиева, време ни е за ваксини, но се притеснявам как са мерките в болницата, как става влизането. По принцип винаги влизахме от един страничен вход, за да избегнем навалицата през главния, но не знам в тази обстановка дали не са го затворили.

# 209
  • София
Влизането е само от главен вход. Изисква се носене на маска. Мерят температура и те пускат. Това е.
В Аг отделението се застъпват много часовете, както винаги е било. За детските не знам, но редовно има майки с бебета.

Общи условия

Активация на акаунт