Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 82 164
  • 962
  •   1
Отговори
# 870
Супер Simple Smile явно имам стара информация, благодаря много Simple Smile
няма такова нещо. Просто ако ви издават болничен не по време на преглед, се заплащат 35лв т.нар „медицинска експертиза„.

# 871
Рози, пребори ли вируса?

# 872
  • София
Така си мислех, но дадох +, та сега съм изолирана в едно стайче в ковид отделението и с нетърпение чакам заветният отрицателен тест

# 873
Имам въпрос относно болничните. Следя се при Нашар. Обмислям да изляза по-рано в болничен по мое желание, защото работата ми е на лаптоп от вкъщи и седнала по цял ден, вече се чувствам доста зле физически. От момичета, които са раждали минали години знам, че в Токуда не ти дават болничен без да лежиш или направо да си го платиш (около 300лв по спомен), как стои този въпрос сега, може ли някоя от вас да сподели? 😊 Имам час при Нашар след 10 дни и ще мога да я питам, но реших да питам преди това и тук 😊

Няма такова нещо. Не е необходимо да се лежи, както и не се заплаща нищо, ако си минеш на прегледа. Аз също съм при нея и от юли месец си взимам болнични, не съм платила нищо. Вече ако искаш да си вземеш без да минаваш на преглед тогава е 30 лв.

# 874
Така си мислех, но дадох +, та сега съм изолирана в едно стайче в ковид отделението и с нетърпение чакам заветният отрицателен тест
Но ти как се чувстваш? Успя ли за седмица да пребириш неразположенията?
Защо те взеха в болницата?

# 875
  • София
Неразположенията ги преборих, да, за седмица някъде. А ме приеха в петък, защото родих:) За съжаление заради + теста сме раЗделени с бебетата, та седя и чакам времето на хепи енда.

# 876
Еееее, честито!!!! Много се радвам! Естествено ли роди? При кой лекар беше?
Добре, че все пак си сама в стая, а не си с останалите ковидясали.

# 877
  • София
Да, но ги чувам по коридора как страдат и е доста травмиращо. На всичкото отгоре още не ми махат катетъра, че тоалетните са само две и там хофят всички... общо взето не искам да си подавам носа. Лекарите, да са живи и здрави, хвърчат като цветарки.

Родих секцио, при Кирякова.

# 878
Здравейте мили настоящи и бъдещи мами!
Имам едно важно питане към вас - предстои ми раждане и за момента съм се спряла на Токуда. Проблемът е, че се проследявам на друго място и поради ред причини изглежда, че ще ми се наложи секцио.
Кой/кои са най-добрите секцио специалисти в болницата? Има ли някой, от който не сте останали доволни?
Благодаря ви!!!

# 879
Мисля, че всички лекари в Токуда имат огромен опит с операциите. Родих в болницата през 2016 г. при д-р Герганова, спешно секцио. Тогава д-р Димитров мисля, че се водеше спец в оперативните раждания. Така се случи обаче, че в стаята бяхме две родилки секцио, едната (аз) при Герганова, започнало нормално и завършило оперативно раждане, другата при Илиев, който се славеше като гуру на нормалното раждане, тя беше планирано секцио поради огромно бебе. След два дни при нас дойде родилка с трето дете, родено естествено при Димитров, мисля, че това й беше второ нормално раждане при него. Така че, виждате, всеки лекар там може всичко, зависи от много фактори. Аз нямам никакви оплаквания, свързани с операцията ми при д-р Герганова.

Аз си мисля нещо по темата за раждането и ковид и тая мисъл съм я захапала като булдог и не я пускам. Добре, де, не ви ли дразни безумно фактът, че ние трябва да си плащаме pcr теста? Все пак сме здравно осигурени и не влизаме да си правим липосукция...Мисля, че все съм внесла достатъчно осигуровки в тая каса, че да могат един тест да ми осигурят, като им раждам данъкоплатците.

# 880
Ох, Рози.....
Тежките случаи са в болницата за съжаление. Важното е, че ти го прекара леко, здрава си, ще ти излезе негативния тест - дано е по-скоро.

Ако ти се разказва как процедираха с теб, в смисъл третираха ли те по по-различен начин, би било от полза.
Защото гледах едно интервю, как третират потенциално + тест в друга болница и останах втрещена.

По принцип, не трябва да има задължително Pcr тестове. Самият министър го е упоменал в заповед. Не може болниците да го слагат като изискване за прием. Не може, ама ето че го правят, защото пациентите не си знаят правата. Адвокат по мед.право също го потвърди. Гледах интервю. Ама ето че го правят.  Честно казано все ми е тая вече. Нямам търпение да вляза, да родя и да приключва всичко. Иначе е малко смешно на 3000лв раждане да не направят един тест за тяхна сметка, ама това да е...

# 881
За сметка на касата трябва да е. С направления. Аз съм за задължително тестване иначе.

# 882
Рози, да не те изписаха с бебетата и затова да се загуби?

# 883
  • София
Верче, изписаха само мен, бебетата в петък, защото още не са им били ваксините. Аз ще си доизкарвам карантината вкъщи и слава богу. Защото съм ужасно лабилна и макар и изолирана този стрес в болницата ми дойде в повечко. Сега ще си страдам от мъка вкъщи поне.

Ако сте в Токуда сте на най-доброто място, искам да ви уредя. С корона, с + тест, убедих се че грижите са на ниво. Като писани яйца гледат „болните„ родилки - от аг полагат нужните грижи дистанционно, а в ковид отделението персонала е чудесен. Хората, въпреки тежките случаи, с които се борят денонощно, обръщат внимание и на родилките. Последните са изолирани най в края на коридора, максимално далече от всичко и всички. Аз не бях дори отваряла вратата на стаята 4 дни. В нощта преди изписването ми ддокараха още едно момиче със симптоми обаче и + тест. Храната за родилки е специална и си я носят и долу, всички са ужасно разбрани и дружелюбни. Но за самата обстановка няма да се лъжем - ужасно тежки случаи, аз сигурно ще сънувам кошмари доста дълго време, хипохондрията ми се завърна, от тази гледна точка беше много травмиращо. Сега само броя дните до изписването на бебенцата.

# 884
  • София
Верче, изписаха само мен, бебетата в петък, защото още не са им били ваксините. Аз ще си доизкарвам карантината вкъщи и слава богу. Защото съм ужасно лабилна и макар и изолирана този стрес в болницата ми дойде в повечко. Сега ще си страдам от мъка вкъщи поне.

Ако сте в Токуда сте на най-доброто място, искам да ви уредя. С корона, с + тест, убедих се че грижите са на ниво. Като писани яйца гледат „болните„ родилки - от аг полагат нужните грижи дистанционно, а в ковид отделението персонала е чудесен. Хората, въпреки тежките случаи, с които се борят денонощно, обръщат внимание и на родилките. Последните са изолирани най в края на коридора, максимално далече от всичко и всички. Аз не бях дори отваряла вратата на стаята 4 дни. В нощта преди изписването ми ддокараха още едно момиче със симптоми обаче и + тест. Храната за родилки е специална и си я носят и долу, всички са ужасно разбрани и дружелюбни. Но за самата обстановка няма да се лъжем - ужасно тежки случаи, аз сигурно ще сънувам кошмари доста дълго време, хипохондрията ми се завърна, от тази гледна точка беше много травмиращо. Сега само броя дните до изписването на бебенцата.

Честитооо и скорошно възстановяване. Скоро и бебетата да се приберат. Те как са иначе?
Каква сума в този случай плати за раждане? А и каква е цената по принцип за лежане там в Ковид отделението? Ей това не ми е ясно защото е частна болница, а все пак ЗК покрива тази клинична пътека..

Общи условия

Активация на акаунт