Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 168
  • 962
  •   1
Отговори
# 900
Здравейте! Simple Smile
Бременна съм в 8-ма седмица и за в момента се следя при д-р Гълабица Велева. Може ли раждалите при нея да изкажат своето мнение относно консултации, раждане и така нататък? Как са родили? Съгласна ли е да се ползва упойка при нормално раждане или е против? И друга подобна информация?

Здравей, аз преди точно един месец родих естествено ори доктор Велева с епидурална упойка. Моето раждане беше предизвикано, защото пренасях, но тя беше склонна да ме остави да изчакаме още няколко дни, аз настоях да е по рано. Много съм доволна, отговаря ти всеки път като и пишеш, много е мила и по време на самото раждане беше почти през цялото време при мен да наблюдава процеса. Аз останах с много положителни емоции и спомени от раждането заради нея и акушерката Simple Smile

# 901
Здравейте! Simple Smile
Бременна съм в 8-ма седмица и за в момента се следя при д-р Гълабица Велева. Може ли раждалите при нея да изкажат своето мнение относно консултации, раждане и така нататък? Как са родили? Съгласна ли е да се ползва упойка при нормално раждане или е против? И друга подобна информация?

Здравей, аз преди точно един месец родих естествено ори доктор Велева с епидурална упойка. Моето раждане беше предизвикано, защото пренасях, но тя беше склонна да ме остави да изчакаме още няколко дни, аз настоях да е по рано. Много съм доволна, отговаря ти всеки път като и пишеш, много е мила и по време на самото раждане беше почти през цялото време при мен да наблюдава процеса. Аз останах с много положителни емоции и спомени от раждането заради нея и акушерката Simple Smile
Здравейте. Честита рожба!
Много ви благодаря за изчерпателния отговор.

# 902
Здравейте, някой знае ли дали др. Атанасова освен в Токуда преглежда и някъде другаде? Бях срещала назад в темите, че преглежда и в мц Афродита, но не намирам актуална информация, та би било супер, ако някой знае Simple Smile

# 903
  • София
Здравейте,
изпращам линк към видео относно раждане в Токуда, което ми се струва полезно. Hug
Във видеото говорят д-р Атанасова (в началото) и д-р Велева.
https://youtu.be/q5swXXvpF3M?t=415

Polito30 засягат и темата за упойките.

# 904
  • София
Здравейте, някой знае ли дали др. Атанасова освен в Токуда преглежда и някъде другаде? Бях срещала назад в темите, че преглежда и в мц Афродита, но не намирам актуална информация, та би било супер, ако някой знае Simple Smile

Да, преглежда и в Афродита. Час се записва през регистратурата на МЦ.

# 905
Здравейте,

Търся впечатления за естествено раждане при Д-р Апостолова. В момента се следя при нея и съм много доволна, но нямам отзиви за самото раждане как е. Всякаква информация би ми била полезна Simple Smile

Благодаря предварително!
М.

# 906
Здравейте, някой знае ли как вървят записвания за ЖК при Колева. Горе-долу колко време по-рано трябва да се обадя за свободен час?

# 907
Някой ако има актуален тел.номер на др. Масларска, ще бъда благодарна да ми го изпрати на лични.

# 908
Между 30-дневния болничен и редовния 45 дневен имам една седмица разлика. Но Колева работи само понеделник и сряда, а на мен ще ми трябва от петък да кажем. Как се процедира, кой ще ми го пусне този седмичния и нали не се плаща и той?

# 909
Просто си запиши час за преглед при който и да е. Отиваш и даваш картона и ще ти пуснат болничен за колкото дни трябва. На мен ми се очертава декември да ми пуснат за 2-3 дни само преди излизане в 45 дневен. По същият начин ще си запиша час при някой, без значение

# 910
Раждах при д-р Велева през април, ествствено първо раждане. Насърчваше поставянето на упойка, но уважи желнието ми да я отложим до по-късен момент. Изчака и с пукването на водите, както беше моето желание. В последствие се оказа, че нейната преценка е била правилна и е трябвало да й се доверя. Имах усложнение след раждането - атония, която тя супер спокойно и професионално овладя. Така ме заши, че за 2 дни забравих, че съм раждала. След раждането имах задържана кръв, тя ме следи супер внимателно и ми се размина кюретаж, който с малко бебе щеше да ме вкара в болница и да ми прецака кърменето... Безкрайно доволна съм от нея, супер умела, с точна преценка, доверявам й се напълно.
Цитат на: Polito30link=topic=1191137.msg41733940#msg41733940 date=1605192865
Здравейте! Simple Smile

# 911
Марта, може ли чисто информативно да споделиш как оправихте задържаната кръв след раждането. Аз също имах и искам да сравня подхода.

# 912
Здравейте, искам много на бързо да споделя впечатленията си от раждането ми в Токуда, т.к преди него мненията в тази тема ми бяха доста полезни.

За проследяването на бременността си избрах др Апостолова, и съм изключително доволна. Бих я препоръчала с две ръце - много мила, позитивна и човечна, никога не ме е претупвала, гледа всичко подробно и обяснява човешки. Отговаря на въпросите ми търпеливо. Не съм чакала за преглед, освен случаи в които има раждане или нещо такова непредвидено.
Раждането ми мина изключително добре и спокойно за мен, едно че атмосферата е такава, че не се чувстваш в болница, но и благодарение на персонала - абсолютно всички, акушерки, анестезиолог, доктори - всички бяха прекрасни, държаха се мило, търпеливо, окуражаващо. Освен прекрасната др Апостолова, съм много доволна и от др Атанасова, която беше дежурна при приема ми и беше с мен почти до края на раждането - също уникална!

Относно багажа за болницата да кажа с две думи - бях чела съвет да се носи стек с вода - за мен не беше нужно, носех си две шишета и ги пълнех от диспенсъра, също носеха там почти всяка сутрин водички. Еднократно бельо, превръзки и нощници също осигуряват, така че можете и без това.

Също до последно имах дилема каква стая да избера - не съжалявам, че избрах двойна. Е разбира се има значение на какъв човек попаднеш, но аз се паднах с много готина млада мама, която споделяше съвети и най-малкото можеш да отидеш до тоалетната без да се притесняваш, че оставяш бебето само.

Единствено не съм доволна от неонатологията - всмисъл грижат се добре за децата, правят се прегледи и т.н,но съветите относно кърмене и хранене са скандални.

С радост бих отговорила на всякакви въпроси на лично или тук.

Сиси, много полезно. Благодаря. Аз се колебая между Токуда и Майчин дом. Следя се при д-р. Богданова в Оскар, доволна съм до момента. Чувам обаче, че в Токуда масово било секциото... Дали е така? Лошото е, че и за Майчин дом чух сходни неща...

# 913
  • София
DiаSla,
според мен е много индивидуално това със секциото. Аз съм в 9ти месец. Моят избор също беше между Майчин дом и Токуда. В крайна сметка избрах Токуда - нагласите са да раждам естествено и никой не ме е убеждавал за секцио. Simple Smile

# 914
И според мен е индивидуално за секциото, едва ли на сила ще те убедят ако не искаш и нямаш показания. При мен честно казано, т.к съм инвитро, клоняха към секцио, но се съобразиха с желанието ми за нормално като обсъдихме и двата варианта.

Общи условия

Активация на акаунт