Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 209
  • 962
  •   1
Отговори
# 825
И двете са много добър избор! Може би пациенти на д-р Нашар имат информация за нея, но д-р Атанасова преглежда в и м.ц. "Афродита" и там обикновено се чака по-малко за час. Не знам какво е положението сега покрай пандемията..

Момичета, аз съм 32-а седмица. Започнах първи прегледи за бременността във Вита, не бях доволна от отношението на АГ-то, преминах към Щерев, но там става ясно, че ако не е естествено, не може да родиш секцио по желание. След събиране на инфо и препоръки от проф. Марков съм се насочила към Токуда. Понеже терминът ми е 3 януари, много се надявам състоянието ми и състоянието на бебе да позволяват секцио около 15 декември. Притенява ме ситуацията с Ковид и дали нощувката преди секцио е в обща стая. Освен това имам колебания дали да се насоча към д-р Нашар или д-р Атанасова, тук прочетох мн добри отзиви и за двете. До днес не съм записвала час, но утре ще звъня, тъй като времето ми накъсява. На регистратура в Токуда ли трябва да се обадя или има начин по-бързо да успея да запиша час за преглед при някоя от двете?

# 826
Здравейте,аз също се насочих за раждане в Токуда. Започнах да ходя при д-р Нашар,до колкото знам е трудно с часовете . Ние се разбрахме веднъж месечно да ходя при нея и направо си записах следващият час докато бях още при нея. Чувала съм само добри отзиви за нея и от първото ми посещение съм доволна от отношението и вниманието .

Момичета, аз съм 32-а седмица. Започнах първи прегледи за бременността във Вита, не бях доволна от отношението на АГ-то, преминах към Щерев, но там става ясно, че ако не е естествено, не може да родиш секцио по желание. След събиране на инфо и препоръки от проф. Марков съм се насочила към Токуда. Понеже терминът ми е 3 януари, много се надявам състоянието ми и състоянието на бебе да позволяват секцио около 15 декември. Притенява ме ситуацията с Ковид и дали нощувката преди секцио е в обща стая. Освен това имам колебания дали да се насоча към д-р Нашар или д-р Атанасова, тук прочетох мн добри отзиви и за двете. До днес не съм записвала час, но утре ще звъня, тъй като времето ми накъсява. На регистратура в Токуда ли трябва да се обадя или има начин по-бързо да успея да запиша час за преглед при някоя от двете?

# 827
Няма да сбъркате с избора от Нашар и Атанасова. Една от девойките в реанимацията ражда при Атанасова и беше много доволна.
Аз бих проверила коя има пръв свободен час и така бих се насочила.

За стаята преди секцио, питат каква искаш. Аз бях в самостоятелна.
Освен в реанимация където бяхме 3, след и преди си избрах самостоятелна стая.

# 828
Здравейте, искам много на бързо да споделя впечатленията си от раждането ми в Токуда, т.к преди него мненията в тази тема ми бяха доста полезни.

За проследяването на бременността си избрах др Апостолова, и съм изключително доволна. Бих я препоръчала с две ръце - много мила, позитивна и човечна, никога не ме е претупвала, гледа всичко подробно и обяснява човешки. Отговаря на въпросите ми търпеливо. Не съм чакала за преглед, освен случаи в които има раждане или нещо такова непредвидено.
Раждането ми мина изключително добре и спокойно за мен, едно че атмосферата е такава, че не се чувстваш в болница, но и благодарение на персонала - абсолютно всички, акушерки, анестезиолог, доктори - всички бяха прекрасни, държаха се мило, търпеливо, окуражаващо. Освен прекрасната др Апостолова, съм много доволна и от др Атанасова, която беше дежурна при приема ми и беше с мен почти до края на раждането - също уникална!

Относно багажа за болницата да кажа с две думи - бях чела съвет да се носи стек с вода - за мен не беше нужно, носех си две шишета и ги пълнех от диспенсъра, също носеха там почти всяка сутрин водички. Еднократно бельо, превръзки и нощници също осигуряват, така че можете и без това.

Също до последно имах дилема каква стая да избера - не съжалявам, че избрах двойна. Е разбира се има значение на какъв човек попаднеш, но аз се паднах с много готина млада мама, която споделяше съвети и най-малкото можеш да отидеш до тоалетната без да се притесняваш, че оставяш бебето само.

Единствено не съм доволна от неонатологията - всмисъл грижат се добре за децата, правят се прегледи и т.н,но съветите относно кърмене и хранене са скандални.

С радост бих отговорила на всякакви въпроси на лично или тук.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 12:07 от sisi11

# 829
  • София
Аз все още търся отговор на въпроса си от преди няколко страници - за какво се използват т.нар изолационни стаи? Мислех, че там ще настаняват родилки с ковид, но се оказа, че последните отиват в ковид отделението.
За какво са всъщност?

# 830
Нямам отговор на този въпрос, но ми се струва че и те не са много на ясно. От деня преди нашето изписване, започнаха да правят Пср преди изписването и не те пускат докато не излезе резултатът. Питах дежурната докторка, какво ако излезе положителен, ще ни държат в болницата ли - тя каза да. След това питах моята докторка и акушерката - те отговориха, че няма да ни задържат. Е от тогава минаха вече 2 седмици, може и да са им се изяснили повече ковид процедурите.

# 831
  • София
Аз съм на тръни в момента, защото съм с + тест и ми казаха, че се процедира така: приемат, раждаш и те местят в ковид отделението.... Което не ми се струваше много редно, при наличието на тези изолатори, ама явно ги използват за други случаи/настинки.

# 832
Рози, как се чувстваш? По твоя инициатива ли прави теста ?

# 833
  • София
Не, мъжа ми се разболя и си прави тест, малко след него и аз проявих симптоми и то беше ясно.... Simple Smile Странно е, да чукна на дърво сме сравнително добре. Но с раждането става много сложно, а съм на нисък старт.

# 834
Нас ни изписаха в събота и не са ни правили пср тест, само антигенния при приемането. Много ти съчувствам, Рози, и аз се бях побъркала от притеснение за тоя тест и какво ще последва! Д-р Атанасова ми беше казала, че ще ни настанят в изолационна стая при положителен тест, но д-р Велева пък каза в една лекция, че те пращат в ковид отделението, а бебето остава в неонатологията. Каза обаче, че не са имали положителна родилка все още и нямат изпробвана стратегия.
Стискам палци да мине всичко успешно и да не ви разделят!

# 835
Рози, стискам палци да се развият нещата по най-добрия начин
От едно интервю на д-р Масларска останах с впечатление, че изолационните зали са за майки с ковид...

# 836
  • София
Благодаря!
Явно са променили протокола... май заради мен свикваха спешно събрание миналата седмица Joy и лекарката ми заяви, че ще процедират по този начин. Може би изолационните стаи ще ги пазят за по-леки настинки

# 837
Рози,
А какви неразположения имаш? Извинявай ако не ти е приятно - не ми отговаряй.

# 838
  • София
Няма проблем:) всеки ден е нещо раЗлично. Нещо като микс от всички болести. Започна с температура и отпадналост, която бързо спадна и след един ден спане се оправих. После ме боля главата, после мускулите, после цели стави и кокали, синузита, запушен нос, хрема, после пак отпадналост.

# 839
От колко време си така?
Пу пу, дано само с това си останеш. Кога ти е терминът? Явно е доста скоро.
Какво казва Аг ? Бебето как е?
Извинявай, че така те разпитвам. Мои познати са го изкарали напълно безсимптомно. Аз съм термин 1.12 и съответно и мен ме тресе треската и се чудя за какво да се оглеждам.

Общи условия

Активация на акаунт