Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 82 174
  • 962
  •   1
Отговори
# 855
Не е вярно, че във всички стаи има.Раждах октомври 2020, бях в самостоятелна стая, в която нямаше хладилник. Не знам защо фигурира тази помпа в списъка, аз не съм взимала и въобще нямам. Бебето ми е само на кърма

# 856
Аз раждах октомври и в стаята нямаше хладилник ( бях в двойна стая ).
Помпа и стерилизатор не съм носила ( към момента все още нямам помпа и не използван такава, по препоръка на консултант ) изцяло на кърма сме .
Раждах секцио и кърма/коластра имах на втория/третия ден.

# 857
Благодаря на всички за отговорите. Simple Smile Явно не във всички стаи има хладилник и е на късмет в каква се паднеш. Относно помпата, пак в някой от уебинарите гледах, че е хубаво да започнат гърдите да се стимулират, за да слезе кърмата/коластрата, тъй като (особено при секцио) понякога се налага бебчето да не е при мама за няколко часа или дори цяло денонощие. От тази гледна точка, според мен, помпата фигурира в списъка. Simple Smile

# 858
А никаква помпа ли няма в Токуда? Преди даваха ръчни. Няма ли електрическа поне?

# 859
Доколкото знам аз, всеки трябва да си носи помпа, тъй като от болницата не дават нито ръчни, нито електрически. Помпата фигурира и в списъка за родилното, който е на сайта на Токуда.

# 860
Благодаря на всички за отговорите. Simple Smile Явно не във всички стаи има хладилник и е на късмет в каква се паднеш. Относно помпата, пак в някой от уебинарите гледах, че е хубаво да започнат гърдите да се стимулират, за да слезе кърмата/коластрата, тъй като (особено при секцио) понякога се налага бебчето да не е при мама за няколко часа или дори цяло денонощие. От тази гледна точка, според мен, помпата фигурира в списъка. Simple Smile
Аз бях в трета стая, без хладилник Simple Smile в случай че имаш избор. Ако бебето не е при майка си и тя иска то да се храни през това време с изцедена коластра, трябва помпа. Но тогава трябва и уговорка с неонатологията да дават коластрата, съответно всичко да е стерилизирано...от моите впечатления нот храненето на бебета в Токуда това едва ли се е случвало. По-скоро бебето се храни с добавка един ден докато се даде на майката. В този случай помпата е излишна. Като засуче бебето, ще тръгна коластра. Естествено има някои случаи, в които наистина са трябва помпа, но те съвсем не са толкова много. Много са обаче случаите, в които на бебета се дава без нужда добавка, влиза се в спиралата  "нямам достатъчно кърма и трябва да цедя, за да стимулирам" и помпата си става част от кърменето. Иначе няма общи помпи. Като са толкова важни помпите и неонатологията на Токуда като е толкова ЗА кърменето, да се беше снабдила с няколко и да ги дава на родилките. Толкова шишета за АМ се стерилизират, няма да им е проблем и няколко помпи да пъхнат в стерилизатора

# 861
Хладилникът в моята стая, в която бях настанена, беше "скрит" в гардероба.

# 862
И при мен беше така и в двете стаи, в които бях, мисля че има във всяка, странно ми е да има тук таме 🤔

# 863
И при мен беше така и в двете стаи, в които бях, мисля че има във всяка, странно ми е да има тук таме 🤔
В този гардероб ли?

# 864
  • София
Относно помпа - бих ви посъветвала да си стерилизирате и вземете една обикновена ръчна-моята беше за няколко лева. Ползвала съм я броени пъти, но ми се послужи и в болницата, тъй като бебчето засука от едната гърда от раз, но от другата - не искаше. Вследствие на това гърдата стана твърда и съвсем не можеше да суче от нея-сложих компрес и изцедих съвсем малко (тъй като нямах опит и не можех на ръка, впоследствие гледах клипове и така ми стана по-лесно, отколкото с помпа) и бебето засука без проблем. Та според мен трябва да се носи за всеки случай.

# 865
В този гардероб ли?

Отбелязала съм къде бяха при мен.

Влязох да видя галерията със снимките за да съм максимално точна.
Помпа си носех и ми беше много полезна вторият ден, когато гърдите ми се препълниха, станаха на камък и бебето не можеше да засуче, та ги изцеждах малко първоначално да поомекнат и да може да се “захване” детето.

# 866
Към раждалите откакто въведоха ПСР и затегнати мерки: възможно ли е при необходимост да бъде донесен допълнително багаж? До преди 2-3 седмици имаше опция таткото да се види с мама в края на отделението или непосредствено отвън. Сега дали я има?

# 867
Бях в отделението за периода 19 до 24 октомври и нямаше проблем да се оставя багаж и някой от персонала да го донесе до стаята. Забраниха ми обаче да излизам пред отделението или на вратата, за да се видим с таткото заради влошаващата се обстановка.

# 868
Имам въпрос относно болничните. Следя се при Нашар. Обмислям да изляза по-рано в болничен по мое желание, защото работата ми е на лаптоп от вкъщи и седнала по цял ден, вече се чувствам доста зле физически. От момичета, които са раждали минали години знам, че в Токуда не ти дават болничен без да лежиш или направо да си го платиш (около 300лв по спомен), как стои този въпрос сега, може ли някоя от вас да сподели? 😊 Имам час при Нашар след 10 дни и ще мога да я питам, но реших да питам преди това и тук 😊

# 869
  • София
няма такова нещо. Просто ако ви издават болничен не по време на преглед, се заплащат 35лв т.нар „медицинска експертиза„.

Общи условия

Активация на акаунт