КАКВО НИ КАЗВАТ ЗВЕЗДИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 5

• 53 273
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Коя е епохата, която си отива? За каква епоха става дума?

На консуматорското общество

Цитат
от  dir.bg: Папа Франциск: Пандемията окончателно дискредитира пазарния капитализъм

Цитат
Уикипедия:Капитализмът (от френски: capitalisme) е икономическа система, при която търговията, индустрията и средствата за производство се контролират от частни собственици в условията на пазарна икономика. Основни характеристики на капитализма са натрупването на капитали, конкуренцията и пазара на труда. В капиталистическата икономика участниците в пазара определят цените на активите, стоките и услугите.

Някои изследователи използват и по-широки дефиниции на понятието капитализъм, като включват в него смесени икономики, като социалното пазарно стопанство, и дори икономическата система на комунистическите режими, разглеждана като държавен капитализъм.

Някои елементи на капитализма съществуват още през Античността, а през европейското Късно Средновековие процъфтява т.нар. търговски капитализъм. Класическият капитализъм се формира в Западна Европа от 16 век, и се превръща в преобладаващата система в региона в края на 18 век.Той постепенно се разпространява и във вътрешността на континента, а през 19 – 20 век се превръща в основния двигател на индустриализацията в по-голямата част от света.

Наименованието „капитализъм“ произлиза от понятието „капитал“. То започва да се използва през 12 – 13 век със значение на фондове, запаси от стоки, суми пари или пари, носещи лихва, като по това време за същата цел се използват и други синоними, като богатство, пари, фондове, стоки, активи, собственост и други

Под мотото на земния елемент е периодът 1842 - 2020 г.

# 541
Не че нещо ама земния елемент не е ли доста по-стабилен от въздушния?

# 542
Мисля си, че трябва да има баланс между всички 4 елементи.
Мисля си и че, по ведическата карта съвпадът на Юпитер със Сатурн ще стане в Козирог, т.е. в земен знак.

# 543

Стабилни са знаците от фиксирания кръст - Лъв, Телец, Скорпион и Водолей. Инатът също е вид стабилност.
Земният елемент изгражда, строи, реализира, създава,  а въздушния е социален, генерира идеи.

# 544

Стабилни са знаците от фиксирания кръст - Лъв, Телец, Скорпион и Водолей.
Земният елемент изгражда, строи, реализира, създава,  въздушния е социален, генерира идеи.

Ами именно. Въздушния генерира идеи, но ако го няма земния, кой ще ги реализира тези идеи? Може и аз нещо да не разбирам, но не съм сигурна, че “новата епоха” вещае много добри неща.

# 545
За по-големите, периодът 1981 - 2000, е бил своеобразен нишан, какво предполага един въздушен знак.

Времеви маркери на синодичния планетарен цикъл Юпитер - Сатурн във Водолей

21/12/2020 - Юпитер и Сатурн във Водолей на 00,29 - съвпад
06/04/2022 Юпитер в Риби - Сатурн във Водолей на 22,29 градуса - растящ полусекстил
19/06/2023 Юпитер в Телец и ретрограден Сатурн на 7,12 градуса в Риби - растящ секстил
19/08/2024 Юпитер в Близнаци и ретрограден Сатурн в Риби на 17,27 градуса - растяща квадратура
24/12/2024 ретрограден Юпитер в Близнаци и Сатурн в Риби на 14,01 градуса - растяща квадратура
15/06/2025 Юпитер в Рак и Сатурн в Овен на 01,18 градуса - растяща квадратура
01/09/2026 Юпитер в Лъв и ретрограден Сатурн в Овен на 13,41 градуса - растящ тригон
03/04/2027 ретрограден Юпитер и Сатурн в Овен на 17,08 градуса - растящ тригон
12/07/2027 Юпитер в Лъв и Сатурн в Овен на 27,10 - растящ тригон
22/12/2029 Юпитер в Скорпион и ретрограден Сатурн в Телец на 18,48 градуса - опозиция
24/04/2030 ретрограден Юпитер в Скорпион и Сатурн в Телец на 25,07 градуса - опозиция
20/11/2030 Юпитер в Стрелец и ретрограден Сатурн в Близнаци на 06,04 градуса - опозиция
01/08/2031 Юпитер в Стрелец и Сатурн в Близнаци на 19,29 градуса - опозиция
06/10/2031 Юпитер в Стрелец и ретрограден Сатурн в Близнаци на 23,01 - опозиция
17/02/2034 Юпитер в Риби и ретрограден Сатурн в Рак на 15,00 градуса - падащ тригон
02/11/2034 ретрограден Юпитер в Овен и Сатурн в Лъв на 5,11 градуса - падащ тригон
16/12/2034 Юпитер в Овен и ретрограден Сатурн в Лъв на 04,32 градуса - падащ тригон
25/04/2035 Юпитер в Овен и Сатурн в Рак на 29,02 градуса - падаща квадратура
22/10/2035 ретрограден Юпитер в Телец и Сатурн в Лъв на 17,51 градуса - падаща квадратура
22/02/2036 Юпитер в Телец и ретрограден Сатурн в Лъв на 14,25 градуса - падаща квадратура
05/05/2037 Юпитер в Близнаци и Сатурн в Лъв на 26,02 градуса в Лъв - падащ секстил
11/09/2038 Юпитер в Лъв и Сатурн в Дева на 19,29 градуса - падащ полусекстил
26/01/2039 ретрограден Юпитер в Лъв и ретрограден Сатурн на 29,00 градуса - падащ полусекстил
15/05/2039 Юпитер в Лъв и ретрограден Сатурн в Дева на 22,33 градуса - падащ полусекстил

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 15:09 от starinthenightsky

# 546
Интересни и вълнуващи дни ни предстоят до Новолунието във Везни на 16.10.2020г  в 22ч и 32мин , в 24-ти гр. на знака. Започваме с добър понеделник,днес, с Луна в Телец. След това,при Луна в Рак и Лъв,ще имаме три дни с много напрежение  - образува се Голям квадрат в кардинални знаци : Слънце във Везни,триото в Козирог си го знаем /Юпитер,Сатурн и Плутон,вече директни/,ретро Марс в Овен и Луната в Рак. На 11.10, Луната  в Лъв ще е в квадратури към опозицията Меркурий в Скорпион/Уран в Телец. Изобщо много динамика в емоционално отношение и вербално напрежение. Егото /Слънцето/ и  АЗ-ът /Марс/ ще са в опозиция ,т.е няма особено да сме адекватни по отношение на желанията си и кое да сложим първо.Ще има сблъсъци на силни личности и за съжаление дипломацията няма да е решаваща. И така до Новолунието,което е в добри аспекти с Нодалната ос  /Лунните възли/. Но преди това,на 14.10 ок. 4ч и 5мин Меркурий ще тръгне назад. Или с няколко думи - предстоят ни много различни в енергийно отношение 10 дни, сякаш ще са групирани по тройки с редуване на позитиви и негативи. Всъщност това е и най-изнервящия период за последните шест месеца на тази година.  Повече - в  сайта ми.

# 547
Титания, а може ли сайта?

Искам да попитам дали е удачно да се предприема пътуване в чужбина в края на месеца? И оставане там за кратък период? Кои свои планети трябва да гледам, за да разбера дали момента е подходящ? Ще бъда много благодарна, ако някой ми даде информация. Ако не се натрапвам неуместно, разбира се.

# 548

Какви са плюсовете на знаците от въздушния триплицитет ? Когато погледнем и извън интереса и благоденствието на собствената си кочинка. Материални стремежи, постижения, вероятно ще стигнем до извода, че  всички сме като част от един организъм т.е. една общност и личното благо е обвързано с общото благо - въздушния триплицитет и и "Съединението е това, което прави силата" "Заедно". Духовните стремежи. Човек да си използва ума по предназначение, да дава своя интелектуален принос, да споделя, а не да чака консуматорски на някое Гуру да го светне, да му сложи това което го интересува и му е нужно на подносче. На една ръка разстояние.  Да излезе от фокуса на собствения си г*з . Разбира се ако може това да се случи и без да си мръдне пръста, да даде нещо от себе си.  Консуматорското мислене е предпоставка за лесно манипулируеми хора.

Пресен пример, за действията на човек, който явно не вижда по-далеч от себе си. Не че ме учудва, защото и друг път съм наблюдавала прояви "след мен и потоп". Такъв дето стабилно гледа единствено своя интерес, дори с цел да прецака другарчето. Купих си нес кафе. В стъклено бурканче. От тези дето под капачката имат един защитен слой, който се маха. Реших да си направя от новото кафе... махам капачката, за да махна въпросното покритие, а  на него една ей толчава дупка. Сигурно някой с пръст е пробивал. Така че винаги трябва де проверява, преди да се купи, дали някой който се интересува само от себе си и не вижда по-далеч от носа си, дето пет пари не дава за другите, не е направил  една стока негодна за употреба.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 12:53 от starinthenightsky

# 549
https://astro-titania.com/  това ли е
 сайта на Титания? 🧚‍♀️

# 550
https://astro-titania.com/  това ли е
 сайта на Титания? 🧚‍♀️
Да. Това е Grinning ! Напоследък Титания търпи критики, съвсем основателни, че не пише често там . Но ще промени това, особено в раздела  "Теория на астрологията" ! Ще има и допълнителни теми: например "Как да обзаведем дома си ,според наталните карти на обитателите" или  "Какво да облечем,за да подсилим влиянието на определена планета" . Сайтът беше създаден с цел прилагане на науката астрология в по-практичната страна от живота ,обаче авторът нещо....Grinning

# 551
Здравейте астрозвездички Simple Smile
Как сте  с емоциите  , и особено живо ме вълнуват овнетата  , като мен .Малко множко ни се събра с тоя ретро Марс  и Слънце във везни .Лично аз понеже съм след операция и всеки ден ходя в гората за по 2-3 часа да се възстановявам , успявам да заземявам  напрежението , но  вярно , е доста. Но и много по- лесно са движи енергията в тялото и енергийните практики са по- осезаеми .
Вие как сте ?
Поздрави с пожелание за приятни почивни дни

# 552
На мен обстановката ми влияе по-скоро позитивно - приработи ми се нещо Grinning ,явно напрежението на небето
при мен се обръща в изразходване във вид на нещо сътворено в практична форма. И тъй като Меркурий  /умствена работа и работа с ръце/  е в Скорпион /преобразяване,трансформация на нещо старо в нещо ново и т.н /  в момента преправям стари дрехи  /Венера  в Дева / на приятелки в нещо по-използваемо - те наддадоха на килограми, но искат си "любимите" одежди Grinning. При мен е същата работа, но аз категорично изхвърлих нещата,които вече не мога да нося и сега съм в процес на подновяване на целия гардероб. Венера,Меркурий и Уран правят добра конфигурация тези дни - могат да се намерят нови неща за малко пари Simple Smile . Иначе ми хрумват разни идеи за изостанали проекти.
И влиянието на бавния Меркурий в опозиция на Уран - някак Интернета от телефона ми се е бил изключил и аз не съм разбрала,но вчера се усетих,че има нещо и го включих отново - и вайбъра ми се напълни със съобщения Blush
Всъщност може да има внезапни и по-големи проблеми в  Мрежата , сателитите, в компютрите и т.н докато Мерка се обърне.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 07:59 от Титания

# 553
Венера в Дева ли ми е виновна, че качих килограми? Нейната кожа! Sweat Smile
За щастие, не дотам да ми трябват нови дрехи, добре съм си в моите нормални XS, но се наложи да се обърна към специалист към храненето, защото това не е нормално.

С Луна в 6 дом, няма да оставя нещата без контрол. Ред трябва да има, организация, и план на действие. Laughing

# 554
Без домашен нет съм и аз 24 часа вече..не знам дали има шанс днес да го оправят....добре че имам подарък от мобилния план за уикенда...ама няма да ми стигне...

Общи условия

Активация на акаунт