КАКВО НИ КАЗВАТ ЗВЕЗДИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 5

• 53 310
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • SF
Подходящ период е. Не е ретрограден, не е в сянка.

# 511
Какво символизира най-общо Меркурий ? Свръзка. Огласява, изразява, предава, споделя, дава трибуна. Представлява преносът на информация за …. Също така комуникацията и споделянето на мисли, идеи, концепции и средствата, чрез които се осъществява този пренос, движение, информационен обмен и връзка със света. Телефон, телевизор, телевизия, медии, компютър, социални мрежи, интернет, аудио системи, превозни средства, търговска дейност, дистрибуторски, спедиторски услуги, логистика. Начинът и средствата, по и чрез които се осъществява контакт и пренос за някакъв период от време. Взаимодействието на Меркурий с останалите планети и знакът, в който се намира могат да опишат как протича този пренос, споделяне и обмен. Какво се изразява чрез него.

На какво е олицетворение ретроградният Меркурий ? Пренастройка на „приемникът“, който приема и изпраща сигнал, за свръзка със света, в зависимост от неговия индивидуален потенциал. Период, който предполага фокус на преосмисляне, предоговаряне, преразглеждане, поставяне на нова плоскост, ракурс на вече съществуващ информационен взаимообмен със средата. Периодът, през който Меркурий се намира в ретроградната си сянка, предполага също така обратна връзка, коригиране, поправка и изясняване нещо недоогледано, недоразбрано, недоизяснено. Осъществява се обмен, който дава възможност за надграждане. Посредством устна или писмена форма, някакъв тип послание от обкръжаващата среда. По време на ретрограден Меркурий, се осмисля от ретроспективна гледна точка, анализира, обмисля, премисля, коригира. Връща се лентата, което може да доведе до нов прочит.

Периодът, в който излиза на дневен ред тази пренастройка,  е този, в който Меркурий се намира в зоната на ретроградната си сянка. Това е отбелязано от следните негови две фази:

– градус на стационарно-ретроградна фаза на Меркурий
– градус на стационарно-директна фаза на Меркурий

Градусовият отрязък от едната до другата фаза се нарича ретроградна сянка.  Меркурий излиза от ретроградна сянка след като транзитира повторно през градуса на стационарно-ретроградната си фаза или казано другояче оттам откъдето е тръгнал в ретрограден ход.   Ретро „настроенията“, които се създават през тези периоди са валидни до този момент.

На 23 септември, Меркурий влиза в зоната на ретроградната си сянка - 26 градуса във Везни - 12 градуса в Скорпион. Излиза от нея на 20 ноември, на 12 градуса в Скорпион.
На 13 октомври, започва същинското ретроградие и Меркурий в Скорпион се обръща ретро в опозиция с ретрограден Уран в Телец и в секстил с Венера в Дева.

Домът, в който се намира този зодикален участък 25 градуса във Везни - 11 градуса в Скорпион, е сферата, която е възможно метафорично казано да се извади нещо от нафталина. За да се получи информация на едно по-задълбочено ниво и по-различна гледна точка. По-голяма яснота.

Този период на Меркурий в Скорпион е период, който предполага информационен обмен, за интровертно ориентирано, по-задълбочено, аналитично и проникновено мислене. Ретроградният Меркурий е период, през който ако се стартират процеси, те носят потенциала за вникване на нещата в тяхната многопластовост и същина. За дежавю. Метаморфоза на мисловните модели. Провокира изследователският дух. Меркурий в Скорпион носи послание с емоционална дълбочина и наситеност. Комуникацията, общуването, споделянето на информация, идеи, може да е начин за влияние, контрол, манипулация над обкръжаващата среда.  За пренареждане. Изречените думи, информация, може да притежават или носят със себе си силен енергиен заряд, наситеност, магнетизъм. Да "влизат" на субтилно ниво.

Дните, около които Меркурий се обръща ретро  - 12,13 и 14 октомври, са с потенциал за информация с експлозивен характер.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 09:26 от starinthenightsky

# 512
Не знам дали е от Меркурий , но днес за втори път пералнята ми наводнява апартамента / говоря за два различни апартамента , различни уреда/😡🤯 така се претрепах на теракота днес , въобще не видях водата , просто да минава този М

# 513
Днес ,28.09,понеделник,ден на Луната е изключителен,като подарък от Космоса  -  ретро Марс в Овен, Венера в Лъв,
Лунните възли в Близнаци/Стрелец  и  Луната във Водолей правят рядко срещана конфигурация неправилен петоъгълник  /пентаграм/, като аспектите между тях са тригони, секстили и опозиции. Липсва само транзитна планета около 25-ти гр. във Везни, за да се образува на небето т.нар. "Соломонова звезда" - правилен шестограм,
символ на мъдростта и добро стечение на обстоятелствата. Затова днес всички ,които имат рождена планета около 25-ия гр. на Везни ще са благословени от Космоса - късмет, безпрепятствено ще могат да направят нещо, ще се разсее трудно преодолимото влияние на съвпада Сатурн/Плутон от Козирог. Самият Сатурн е "спрял" и утре ще тръгне в правилна посока, освен това е връх на конфигурацията "божи пръст" , образувана от него, Венера и Северния лунен възел в Близнаци, което означава, че ще имаме развръзка, точни указания /Сатурн/ от съдбата /СЛВ/ по темите на Венера от миналото  /все още Сатурн е ретро/. Утре обаче и в други ден тази конфигурация ще действа и вече ще е насочена към настоящето /Сатурн ще е в права посока/ - промяна на обстоятелства,които не зависят от нас. Разбира се , всичко зависи от рождената карта.
Днес е страхотен ден с преобладаваща въздушно/огнена стихия - да се почувстваме свободни!!! Приятен и успешен Ден на всички!!!

# 514
Ох, Титания, ако знаеш колко много се нуждаех да прочета днес точно такава прогноза. Благодаря! ❤

# 515
И аз с огромна благодарност към Титания! Heartpulse Две важни дела имам днес! Дано!

# 516
  • При децата ми
Днес ,28.09,понеделник,ден на Луната е изключителен,като подарък от Космоса  -  ретро Марс в Овен, Венера в Лъв,
Лунните възли в Близнаци/Стрелец  и  Луната във Водолей правят рядко срещана конфигурация неправилен петоъгълник  /пентаграм/, като аспектите между тях са тригони, секстили и опозиции. Липсва само транзитна планета около 25-ти гр. във Везни, за да се образува на небето т.нар. "Соломонова звезда" - правилен шестограм,
символ на мъдростта и добро стечение на обстоятелствата. Затова днес всички ,които имат рождена планета около 25-ия гр. на Везни ще са благословени от Космоса - късмет, безпрепятствено ще могат да направят нещо, ще се разсее трудно преодолимото влияние на съвпада Сатурн/Плутон от Козирог. Самият Сатурн е "спрял" и утре ще тръгне в правилна посока, освен това е връх на конфигурацията "божи пръст" , образувана от него, Венера и Северния лунен възел в Близнаци, което означава, че ще имаме развръзка, точни указания /Сатурн/ от съдбата /СЛВ/ по темите на Венера от миналото  /все още Сатурн е ретро/. Утре обаче и в други ден тази конфигурация ще действа и вече ще е насочена към настоящето /Сатурн ще е в права посока/ - промяна на обстоятелства,които не зависят от нас. Разбира се , всичко зависи от рождената карта.
Днес е страхотен ден с преобладаваща въздушно/огнена стихия - да се почувстваме свободни!!! Приятен и успешен Ден на всички!!!

Ооо, Титания, днес имам рожденик! Дано да е благословен, здрав и много щастлив си пожелавам!:heart:

# 517
И аз ви благодаря момичета. Днес реших да си остана в къщи и да поразмисля за някои неща от живота Grinning
Имам рождени планети в 25-ия гр. на Стрелец,сега там е транзитният ЮЛВ - имам за какво да се връщам назад във времето и да анализирам някои дела и неща. Ех,спомени Heart Balloon !!!

Честито на рожденика, Hrispa 76 !

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 13:30 от Титания

# 518
  • SF
Много полезна информация, Титания, както винаги. И е много приятно да чета това, което ни пишеш. Не го казвам заради хубавата прогноза, а заради начина, по който ни я предаваш.

# 519
  • Burgas, Bulgaria
Днес е изключително щастлив ден за моето семейство! Преди 19 дни казаха ,че татко няма да преживее повече от три дни , а днес го прибрахме у дома . Да няма да е лесно , да няма нищо сигурно, но към този момент,  колкото и егоистично да звучи,  моя инатлив Козирог е в къщи , да не може да говори,  но диша и даже иска да се изкъпе , а на мен ми олекна на душата!

# 520
Мадам тиква, желая успех с възстановяването.🍀 И потвърждавам, че ако един Козирог е решил да живее, дори лекарската помощ не може да го спре. 😁

# 521
  • Sofia
Съвсем накратко от мен /че ми се доспа вече/:

Слънцето в момента е неаспектирано във Везни. То в момента е единствената планета, която транзитира през Въздушен зодиакален знак.

Луната и Нептун съвпадат в Риби. Нептун се движи ретроградно.

Юпитер, Плутон и Сатурн са в Козирог, като само Плутон остава ретрограден.

Уран е ретрограден в Телец, а Марс - ретрограден в Овен.

Меркурий е вече в началото на знака Скорпион и се движи директно.  starinthenightsky  Flowers Hibiscus написа по-горе подробно за ретроградните му сенки, аз няма да задълбавам над тях сега, благодаря за включването й по темата с Меркурий!

Венера е директна в Лъв и е в хармоничен аспект /тригон/ с Марс в Овен. Кипят страсти в любовта!

Тау-квадратура, съставена от Меркурий в Скорпион, Уран в Телец+Марс в Овен и Юпитер+Плутон+Сатурн в Козирог. Оттам е налице напрежение, подсилено от растящата Луна, доближаваща се до Пълнолунието в Овен съвсем скоро.

Земно-Воден бисекстил, съставен от Луна+Нептун в Риби, Уран в Телец и стелиума в Козирог. Интуиция, чувства, емоции, които обаче няма да попречат на желанието ни да се потрудим и да работим в посока реализиране на плановете и амбициите ни.

Луната ще излезе от Риби чак на 1 октомври в 5.50 часа рано сутринта. Дотогава ще имаме състрадателна, нежна, емпатична енергия. Атмосферата е дружелюбна, духовна, творческа. Хората-артисти ще плуват в свои води. После всичко рязко се променя, Луната ще влезе в буйния Овен и ще направи опозиция със Слънцето.

Титания, благодаря ти за хубавите и интересни прогнози, които публикуваш! Flowers Hibiscus

Мадам Тиква, браво за хубавата новина! Много се радвам за баща ти! Gift Heart

# 522
Съвсем накратко от мен /че ми се доспа вече/:

Венера е директна в Лъв и е в хармоничен аспект /тригон/ с Марс в Овен. Кипят страсти в любовта!

Пише ли ви се повече по тази тема? Kissing Face За кой се отнася с най-голяма сила?
Извинете, от скоро съм в темата и не знам точно какви са правилата й.

# 523
И аз отворих темата с надежда за още прогностика. Утре ми е много важен ден. Вихрогонче, благодаря! ❤

# 524
Днес,01.10.2020г.,четвъртък,ден на Юпитер , Луната  навлезе в огнения Овен и утре в 0ч и 05 мин  /за София/ ще настъпи точното Пълнолуние. Фазата  "пълнолуние"  е в сила от  29.09 ок. 10ч до 04.10 ок. 10ч,когато Луната ще е в съвпад с ретро Уран в Телец. Така,че ни предстоят бурни дни до края на тази седмица. Има интересна ситуация на небето : Земята се намира също в знака Овен  /тя винаги е срещу Слънцето/, където са и Луната и Хирон и ретро Марс и Черната луна. Ще ни е много "огнено", т.е импулсивно ,силен внезапен порив за действие и противодействие /по Овен/, "Аз"-ът на максимално ниво, внезапната емоция - също,няма да мислим много - направо ще реагираме първосигнално, физическата ни мощ също ще е на ниво, но евентуалните травми ще съпътстват действията. Спрелите Сатурн /вече директен/ и Плутон /ще е директен на 05.10/  от Козирог предлагат на ретро Марс в момента аспект квадрат  / 90 гр/, който е с марсов заряд. Горките те Grinning - на Марс,марсови неща !!! Все едно му правят подарък! Ще се опарят жестоко ,но ще разберат това малко по-късно  /края на м.12.2020 - Плутон и ок. средата на м. 01.2021г - Сатурн и Юпитер/. Сега ги спасява само това ,че са заедно и че Марс е ретро,т.е с гръб е към тях, не ги вижда. С други думи сега хабим енергия , социалната среда  /Юпитер,Сатурн и Плутон са силни в негативизма си/ не е подходяща за нови проекти, институциите по всякакъв начин пречат,дори вече и думите крият тайни /Меркурий в Скорпион/,същността на казаното сега, ще излезе наяве след 01.12.2020.
Така,че ще имаме силно Пълнолуние в Овен , Марс /първичната сила, импулса,всичко мъжко/  ще е подкрепен от Луната  /емоцията, ежедневието,  "електората", всичко женско/ плюс Венера все още в Лъв  /не е дипломатична,а предизвикателна/ - много огън. Очаквам ,ние ,жените да сме на върха на вълната ,да тропнем с крак, да ударим с юмрук, изобщо да се развихрим ,пък после ще разчистваме последствията Grinning. Тази сила може да бъде и градивна,но първо ще трябва да поразбутаме "заспалото" си ежедневие. Предстоят ни пет дни пълни с динамика и промени - да ги използваме по най-добрия начин.

Общи условия

Активация на акаунт